ARKUP Οι πολυτελείς πλωτές βίλες που «αντέχουν» και καταιγίδες

Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Η συνεχής ανάγκη αναζήτησης ενός διαφορετικού τρόπου ζωής, κυρίως για τον πληθυσμό των μεγαλουπόλεων αλλά και η
προσπάθεια της παγκόσμιας αγοράς ακινήτων να κάνει το «επόμενο βήμα» ώστε να αντεπεξέλθει και του σοβαρού προβλήματος της κλιματικής αλλαγής και της ανόδου της στάθμης των υδάτων, οδηγεί ήδη πολλές εταιρείες που σχετίζονται με τον κλάδο στην πραγματοποίηση καινοτόμων ιδεών, κάποιες από τις οποίες μάλιστα σήμερα, περισσότερο από ποτέ, δείχνουν άμεσα εφαρμόσιμες.
Μία αυτές, η αμερικάνικη ARKUP, που έχει σαν βάση της το Miami της Φλόριντα, έχει ήδη έτοιμο το -εντυπωσιακό με μια πρώτη ματιά- σχέδιο της για βίλες πάνω στη θάλασσα, δηλαδή για κατοικίες που σχεδόν θα επιπλέουν στο νερό και θα στηρίζονται σε κινούμενα υποθαλάσσια θεμέλια. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για κατοικίες αυτοκινούμενες, με προπέλες δηλαδή, που συνδυάζουν στοιχεία ποταμόπλοιου, πολυτελούς γιοτ αλλά και… πλατφόρμας άντλησης πετρελαίου, τις γνωστές oil rigs, κάποιες από τις οποίες, σε μια εντελώς πρωτόγονη μορφή, μπορεί να συναντήσει κάποιος στη Δυτ. Ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών, στα κανάλια της Ολλανδίας και φυσικά στη νοτιοανατολική Ασία.
Η ARKUP, του Ολλανδού επιχειρηματία και μηχανικού Arnaud Luguet, ειδικού σε θέματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και του Γάλλου, επίσης μηχανικού, Nicolas Derouin, είναι ουσιαστικά η πρώτη εταιρεία ακινήτων που προσφέρει τη δυνατότητα «à la carte» κατασκευής σπιτιών πάνω στο νερό, σε συνεργασία με τον φημισμένο Ολλανδό αρχιτέκτονα Koen Olthuis. Τα πρώτα σχέδια, που θα γίνουν πραγματικότητα τον ερχόμενο Φεβρουάριο με αφορμή το «Miami Yacht Show», απεικονίζουν μια εντυπωσιακή βίλα δύο επιπέδων, 400 τετραγωνικών μέτρων, με δύο ή τρεις κρεβατοκάμαρες, ένα απίθανα μεγάλο καθιστικό, άνετη κουζίνα, δωμάτιο με πλυντήριο, γυμναστήριο και μεγάλες, αυτορυθμιζόμενες βεράντες αλλά μάλλον αυτά δεν έχουν τόση σημασία γιατί η εταιρεία αναλαμβάνει να κατασκευάζει τα συγκεκριμένα πλωτά σπίτια ανάλογα με τις επιθυμίες των ιδιοκτητών τους, είτε πρόκειται για εξοχικές κατοικίες, είτε για βίλες σε παραθαλάσσιο αστικό περιβάλλον.
Το μεγαλύτερο επίτευγμα της ARKUP αφορά την αυτονομία των κατοικιών τόσο σε ενέργεια, μέσω ηλιακών συλλεκτών εγκατεστημένων στην οροφή, όσο και σε πόσιμο νερό μέσω συστήματος συλλογής, αποθήκευσης και επεξεργασίας των όμβριων υδάτων. Μάλιστα, χωρίς να διαταράσσεται σε κανένα σημείο της η καθημερινότητα των ιδιοκτητών, στο κήτος του σκάφους-κατοικίας και σε τέσσερις ξεχωριστούς χώρους, θα είναι εγκατεστημένα όλα τα υδραυλικά, ηλεκτρικά και μηχανικά συστήματα, ενώ δύο αζιμούθιοι ηλεκτρικοί έλικες-προωθητήρες, 136 ίππων ο κάθε ένας, θα μπορούν να περιστρέφονται κατά 180 μοίρες για την καλύτερη πλοήγηση και τους ελιγμούς της βίλας στη θάλασσα. Αυτόνομα και με μέγιστη ταχύτητα τους 7 κόμβους, η πλωτή κατοικία θα είναι ικανή να ταξιδεύσει σε απόσταση 300 περίπου μιλίων, καθώς θα είναι πλήρως εφοδιασμένη με όλα τα τελευταία συστήματα πλοήγησης και επικοινωνίας.


Όλοι βέβαια θα αναρωτηθείτε τι μπορεί να συμβεί σε περίπτωση δυνατού κυματισμού, ισχυρών ανέμων ή και καταιγίδας, από αυτές που συχνά-πυκνά πλήττουν διάφορες περιοχές του πλανήτη και κυρίως τις νότιες Πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών, γύρω από τον κόλπο του Μεξικού αλλά και τη Φλόριντα. Η ARKUP υπόσχεται ότι χάρη σε τέσσερις υδραυλικούς στύλους/βάσεις από λάστιχο, μήκους 12 και πλέον μέτρων, το πλωτό σπίτι θα μπορεί να προσφέρει την απαραίτητη σταθερότητα στους φιλοξενούμενους του όπως ακριβώς συμβαίνει και στις περίφημες πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου, ενώ επιπλέον η βίλα θα μπορεί να αντέχει δυνατές καταιγίδες, έως και τετάρτου βαθμού της αντίστοιχης κλίμακας. Εννοείται, ότι σε ακόμα πιο επικίνδυνες καταστάσεις, όλη η κατασκευή θα μπορεί άμεσα να μετακινηθεί αυτόνομα σε κοντινό λιμάνι καθώς οι προτεινόμενες περιοχές εγκατάστασης ενός τέτοιου σπιτιού είναι πολύ κοντά σε πόλεις.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι μαζί με την κατοικία, της οποίας η τιμή ανάλογα με τα μεγέθη θα κυμαίνεται από το 1 εκατομμύριο έως και τα 3,5 εκατομμύρια δολάρια,θα παρέχεται σκάφος για τη γρήγορη μετακίνηση των ιδιοκτητών ακόμα και jet ski.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΕΘΟΣ








Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template