ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ Αίμα στην αρένα με σύλληψη προσώπου από τα Paradise Papers;

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Σύλληψη προσώπου το οποίο εντοπίστηκε στα Paradise Papers ετοιμάζει η κυβέρνηση λίγο πριν αρχίσει η συζήτηση στη Βουλή για την υπόθεση
των βλημάτων. Στο μεταξύ καταιγιστική δράση περιέχει το ρεπορτάζ του ένοπλου συντρόφου Κώστα Ζαφειρόπουλου στην Εφημερίδα των Συντακτών. 

Επειδή οι μπαγάσηδες οι συριζαίοι είναι αψυχολόγητοι Απάτσι σε περίπτωση που συλλάβουν το συγκεκριμένο πρόσωπο πριν την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή θα γίνει μακελειό. Οσο αφορά την σύλληψη του συγκεκριμένου προσώπου οι Αρχές εκτιμούν ότι σχεδιάζει να εγκαταλείψει τη χώρα και σύξυλους του ανθρώπους του επαγγελματικού και οικογενειακού περιβάλλοντος!
Δείτε τι γράφει τώρα ο Κώστας Ζαφειρόπουλος στην Εφημερίδα των Συντακτών για τους Αλαφούζο-Σπανιολιό (η φημολογία για τη σύλληψη δεν αφορά την συγκεκριμένη υπόθεση):

“Ενδιαφέρον, ωστόσο, προκαλεί η ανάμειξη ενός ονόματος που δεν είναι το ίδιο γνωστό στο ευρύ κοινό.


Ο λόγος για τον αντιπρόεδρο στο Δ.Σ. του ΣΚΑΪ, επί 27 χρόνια μέλος του ομίλου Αλαφούζου και πρόεδρο του φιλανθρωπικού «Ολοι Μαζί Μπορούμε» Γιάννη Σπανολιού.

Ο πολύ στενός συνεργάτης του Γ. Αλαφούζου και γενικός διευθυντής στον ΣΚΑΪ εμφανίζεται στη γνωστή ναυτιλιακή εταιρεία Ness Marine Brokers Hellas Ltd, η οποία μέσω της περίφημης Appleby συνδέεται με τη σειρά της με την εταιρεία Huntlaw Nominees Ltd, η οποία και αυτή έχει στα Paradise Papers άλλες 326 συνδέσεις! Η σχέση του με τον ναυτιλιακό χώρο είναι γνωστή, γι’ αυτό και στα δημοσιογραφικά στέκια πολλοί τον αποκαλούν «ναύαρχο».

Σε αυτό το σημείο αξίζει να θυμίσουμε μία είδηση που λογοκρίθηκε και που συνδέεται (και) με τον Γιάννη Σπανολιό.

Στις 3 Δεκεμβρίου 2002, το υπό σημαία Μάλτας δεξαμενόπλοιο «Ενάλιος Τιτάν», ιδιοκτησίας της Ermis Maritime (της οικογένειας Αλαφούζου), επιχειρεί να πλεύσει στα νερά της δυτικής Μεσογείου. Το ηλικίας 24 ετών πλοίο είναι μονού κύτους, γεγονός που κινητοποιεί τις Αρχές της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και της Γαλλίας. Είχε περάσει μόλις ένας μήνας από την τεράστια οικολογική καταστροφή μετά τη βύθιση του «Prestige».



Ο τότε πρόεδρος της Γαλλίας, Ζακ Σιράκ, δηλώνει δημοσίως ότι δεν θα ανεχθεί εφοπλιστές με «σαπάκια» να συμπεριφέρονται σαν «γκάνγκστερ» στις ακτές της Γαλλίας
Όμως ο καπετάνιος του «Ενάλιος Τιτάν» δείχνει να αδιαφορεί για τις προειδοποιήσεις των γαλλικών αρχών. Το γαλλικό πολεμικό ναυτικό αναλαμβάνει να «αναχαιτίσει» το «Ενάλιος Τιτάν» και το οδηγεί με τη βία εκτός γαλλικής ΑΟΖ.

Για το συμβάν αυτό, ο ευρωβουλευτής του ΔΗΚΚΙ (του Δημήτρη Τσοβόλα) Εμμανουήλ Μπακόπουλος κατέθεσε γραπτή ερώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο.

Η είδηση είχε αρχίσει να κάνει τον γύρο του κόσμου μέσα από τηλεγραφήματα του Reuters και του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων. Στην Ελλάδα άκρα του τάφου σιωπή για το δεξαμενόπλοιο, που η Γαλλία το αντιμετώπιζε σαν οικολογική βόμβα.

Οπως διηγείται ο δημοσιογράφος Αρης Χατζηστεφάνου, «το πρωί της 4ης Δεκεμβρίου 2002, χτυπά το τηλέφωνο στην κεντρική αίθουσα σύνταξης της Ελληνικής Υπηρεσίας του BBC στο Λονδίνο. Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής βρίσκεται το δεξί χέρι του Αλαφούζου, Γιάννης Σπανολιός, ο οποίος ζητά από τους συντάκτες εάν θα είχαν την ευγενή καλοσύνη να “κατεβάσουν” την είδηση για την περιπέτεια του “Ενάλιος Τιτάν” στις γαλλικές ακτές».

Τι είχε συμβεί; Το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, που αναμετέδιδε το πρόγραμμα του BBC, ήταν κατά λάθος το μόνο ελληνικό μέσο ενημέρωσης που μετέδωσε την είδηση.

Ο Σπανολιός, που τα τελευταία χρόνια ασχολείται με το φιλανθρωπικό έργο τού «Ολοι Μαζί Μπορούμε» μαζί με τον Αρη Πορτοσάλτε και τον Μπάμπη Παπαδημητρίου, σε πρόσφατη συνέντευξή του (People, 3/2017) ανέφερε πως «η κλιματική αλλαγή είναι νούμερο ένα απειλή του πλανήτη» και εξήγησε πως «ο Γιάννης Αλαφούζος έχει βάλει σκοπό να εμφυτεύσει στον κόσμο την αγάπη για το περιβάλλον, να δημιουργήσει ένα κίνημα».   πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template