ΣΥΡΙΑ- Ισοπέδωσαν τους Ισλαμιστές-«Κόλαση» στην Ιντλίμπ

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Στις 28 Δεκεμβρίου κυβερνητικές δυνάμεις απελευθέρωσαν τα χωριά Ad Dajaj, Tamat al-Khalifah και Mushayrifah και έφθασαν στη
νότια περιοχή του χωριού Abu Dali που ελέγχεται από τους ισλαμιστές αντάρτες.

Το Abu Dali ελέγχεται από οπαδούς της Hayat Tahrir al-Sham (πρώην Jabhat al-Nusra, το συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα) και είναι ένα από τα σημεία άμυνας των ισλαμιστών ανταρτών στην περιοχή. Εάν το Abu Dali περάσει στον έλεγχο του Συριακού Αραβικού Στράτου (Syrian Arab Army - SAA) η άμυνα των ισλαμιστών ανταρτών θα καταρρεύσει σ’ ολόκληρη την περιοχή ανατολικά της πόλης Morek.

Μάλιστα οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν και χθες στις 29 Δεκεμβρίου.

Στις 28 Δεκεμβρίου οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (Syrian Democratic Forces - SDF) ανακοίνωσαν ότι οι μαχητές τους είχαν προχωρήσει προς την πόλη Hajin που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του αυτοαποκαλούμενου «Ισλαμικού Κράτους» (ISIS).

Σύμφωνα με τον SDF σκοτώθηκαν 15 μέλη του ISIS και μια μοτοσικλέτα και ένα αυτοκίνητο καταστράφηκαν.



«Κόλαση» στην Ιντλίμπ

Οι σφοδρές μάχες ανάμεσα στον συριακό στρατό, τους τζιχαντιστές και ισλαμιστές αντάρτες στα όρια της Ιντλίμπ, με δεκάδες νεκρούς συνεχίζουν να μαίνονται, την ίδια στιγμή που, μαχητές απομακρύνθηκαν από τη Δυτική Γούτα.

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, με την υποστήριξη της Αεροπορίας της Ρωσίας, εξαπέλυσαν τη Δευτέρα μια επιχείρηση στην περιφέρεια της επαρχίας της Ιντλίμπ, στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας, και κατέλαβαν διάφορες τοποθεσίες και χωριά.

Την Ιντλίμπ, μοναδική συριακή επαρχία που παραμένει εκτός ελέγχου από την κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ, κατέχει σήμερα σχεδόν όλη το λεγόμενο Μέτωπο Κατάκτησης του Λεβάντε (Φάταχ αλ Σαμ), ο μέχρι πρότινος βραχίονας της Αλ Κάιντα στη Συρία.

Κάποιες περιοχές της επαρχίας ελέγχονται από άλλες οργανώσεις ανταρτών.

Το νοτιοανατολικό τμήμα της επαρχίας πλήττεται «από βομβαρδισμούς σφοδρότητας χωρίς προηγούμενο εδώ και μήνες» από τα αεροσκάφη της Συρίας και της Ρωσίας, σύμφωνα με την ΜΚΟ Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σκοπός του Στρατού καταρχήν μοιάζει να «είναι να καταλάβει το νοτιοανατολικό τμήμα» της επαρχίας, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, διευθυντής της ΜΚΟ, μιλώντας για μάχες ανάμεσα σε μονάδες του στρατού από τη μια και δυνάμεις της Φάταχ αλ Σαμ και οργανώσεων ισλαμιστών ανταρτών από την άλλη.

Μέσα σε 24 ώρες, 68 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις μάχες, ανάμεσά τους 27 άνδρες των κυβερνητικών δυνάμεων, 20 τζιχαντιστές και ισλαμιστές αντάρτες.

Σύμφωνα με έναν ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου κοντά στο μέτωπο, μηνύματα που ακούγονταν από ηχεία σε χωριά που ελέγχουν οι αντάρτες προέτρεπαν τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους και ανακοίνωναν την ακύρωση της προσευχής της Παρασκευής στα τεμένη.

Εκατοντάδες άμαχοι εγκατέλειπαν τα χωριά τους με αυτοκίνητα προσπαθώντας να κινηθούν προς την ομώνυμη πρωτεύουσα της επαρχίας Ιντλίμπ.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο για εκατοντάδες εκτοπισμένους.

Οι δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης εκδιώχθηκαν το 2015 από την επαρχία Ιντλίμπ από μια συμμαχία ισλαμιστών ανταρτών και τζιχαντιστών, η οποία αποσυντέθηκε πέρυσι, αφού η Φάταχ αλ Σαμ κινήθηκε εναντίον των μέχρι τότε συμμάχων της.

Τζιχαντιστές και ισλαμιστές αντάρτες πάντως έχουν συμμαχήσει στις εξελισσόμενες εχθροπραξίες εναντίον των δυνάμεων της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον Άμπντελ Ραχμάν.

Από τον Σεπτέμβριο του 2015 και τη στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας για την βοήθεια του Μπασάρ αλ Άσαντ, η συριακή κυβέρνηση έχει καταφέρει να ανακαταλάβει τις περισσότερες από τις περιοχές υπό τον έλεγχο των ισλαμιστών ανταρτών και να εκδιώξει τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), αντίπαλης της Φάταχ αλ Σαμ, από το μεγαλύτερο μέρος της ανατολικής επαρχίας Ντέιρ Εζόρ και άλλων περιοχών της χώρας.

Βρέθηκαν δύο ομαδικοί τάφοι στη Ράκα


Δεκάδες πτώματα αμάχων και σύρων στρατιωτικών οι οποίοι φέρονται να εκτελέστηκαν από τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) εντοπίστηκαν μέσα σε δύο ομαδικούς τάφους στο δυτικό τμήμα της επαρχίας της Ράκας, σύμφωνα με πρακτορείο ειδήσεων SANA.


«Δύο ομαδικοί τάφοι εντοπίστηκαν σήμερα (σ.σ. χθες) στην επαρχία της Ράκας, μέσα στους οποίους βρίσκονται τα πτώματα δεκάδων μαρτύρων, πολιτών και στρατιωτικών, που εκτελέστηκαν από την τρομοκρατική οργάνωση Ντάες (σ.σ. ακρώνυμο του ISIS στα αραβικά) όταν έλεγχε την περιοχή», ανέφερε το SANA.

Η εκταφή των πτωμάτων, σύμφωνα με δημοσίευμα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, άρχισε χάρη σε πληροφορίες που έδωσαν στις αρχές κάτοικοι κοντά στην κοινότητα Ουάουι, στο δυτικό τμήμα της επαρχίας της Ράκας, στη βόρεια Συρία, διευκρίνισε το πρακτορείο.

Η επιχείρηση μπορεί να διαρκέσει «πολλές ημέρες, λόγω της τεράστιας έκτασης των δύο ομαδικών τάφων», σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στη συριακή Πολιτική Προστασία.

Το ΙΚ κατηγορείται για αναρίθμητες φρικαλεότητες στα εδάφη που είχε καταλάβει από το 2014: είχε ενορχηστρώσει μαζικές εκτελέσεις, αποκεφαλισμούς και άλλες ωμότητες.


Τον Δεκέμβριο του 2014, τα πτώματα 230 ανθρώπων που είχαν εκτελεστεί από τον ISIS βρέθηκαν σε έναν ομαδικό τάφο στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ (ανατολική Συρία). Τον Ιούνιο του 2015, οι τζιχαντιστές είχαν δολοφονήσει μέσα σε τρεις ημέρες πάνω από 200 αμάχους, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, στην πόλη Κομπάνι (βόρεια), πριν απωθηθούν από τις κουρδικές δυνάμεις.

πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template