Οι μεγαλύτεροι επενδυτικοί γίγαντες στον κόσμο προειδοποιούν

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Το 2017 ήταν ένα καλό έτος για όσους επέλεξαν σωστά στην αγορά ομολόγων. Η επόμενη χρονιά παρουσιάζει πολλές πιθανές παγίδες, από τον
πληθωρισμό μέχρι τον προσδιορισμό του κατά πόσο μπορεί να επιμείνουν «σφιχτά» spreads. Το Bloomberg έχει συγκεντρώσει απόψεις από ειδικούς, που διαχειρίζονται τρισεκατομμύρια δολάρια, σε στοιχεία ενεργητικού σταθερού εισοδήματος, για το πώς πιστεύουν ότι θα επιτύχουν κορυφαίες αποδόσεις το επόμενο έτος.


BlackRock
Η BlackRock Inc., η οποία διαχειρίζεται 1,78 τρισ. δολάρια τάσσεται υπέρ της πιστωτικής ποιότητας, σύμφωνα με την έκθεση της για τις παγκόσμιες προοπτικές το 2018. Το να αγοράζει κανείς χρέος που δεν ρευστοποιείται κατά τη διάρκεια ράλι, όταν όλοι θέλουν να αγοράσουν, μπορεί να φαίνεται ασφαλές, αλλά σε ένα selloff οι διακυμάνσεις κορυφώνονται γιατί όλοι θέλουν να «φεύγουν».

Ο μεγαλύτερος διαχειριστής χρημάτων στον κόσμο δεν κάνει overweight συστάσεις για το τμήμα σταθερού εισοδήματος, στην έκθεση προοπτικών του 2018. Η εταιρεία έχει ουδέτερη στάση στα δημοτικά ομόλογα των Η.Π.Α., στις αμερικανικές πιστώσεις, στις αναδυόμενες αγορές και στα σταθερά εισοδήματα της Ασίας, ενώ κρατάει underweight θέση στα αμερικανικά κρατικά ομόλογα, το ευρωπαϊκό κρατικό χρέος και τα ευρωπαϊκά εταιρικά ομόλογα.

Fidelity Investments

Σύμφωνα με τον Ford O’Neil της Fidelity, που διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία σταθερού εισοδήματος ύψους 975 δισ. δολαρίων, πρωταρχικός στόχος είναι η διατήρηση των κερδών των τελευταίων δύο ετών. Εκτιμά ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ θα αρχίσει να αυξάνει και γι’ αυτό είναι καλό να υπάρχουν στο χαρτοφυλάκιο κρατική τίτλοι με προστασία έναντι του τιμάριθμου.

Σημειώνει ότι του αρέσει να κατέχει μοχλευμένα δάνεια (όπως στις αρχές του 2017), δεδομένου ότι τα επιτόκια τους αυξάνονται μετά τις κινήσεις της FED.

Η Βραζιλία και το Μεξικό είναι οι αγαπημένες χώρες αναδυόμενων αγορών του O’Neil.
Το βραχυπρόθεσμο και το μεσοπρόθεσμο χρέος των τραπεζών «εθνικών πρωταθλητών» σε μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, είναι επίσης καλό.Lloyd Blankfein. Ετών 65. CEO Goldman Sachs
Goldman Sachs Asset Management
«Η μεγαλύτερη πεποίθηση μας είναι η επαναφορά της μεταβλητότητας», δήλωσε ο Mike Swell, επικεφαλής της παγκόσμιας διαχείρισης χαρτοφυλακίου σταθερού εισοδήματος στη Goldman Sachs Asset Management, η οποία διαχειρίζεται περίπου 500 δισ. δολάρια ενεργητικού σταθερού εισοδήματος.
Ο Swell δήλωσε σε συνέντευξή του ότι αναμένει άνοδο του πληθωρισμού, οδηγώντας την καμπύλη αποδόσεων των ΗΠΑ σε απότομη κλίση – σε αντίθεση με την τάση των τελευταίων μηνών του 2017. «Η πιθανή διεύρυνση της πίστωσης το 2018 είναι κάτι που δεν συζητείται πραγματικά, αλλά πρέπει να είναι στο μυαλό των ανθρώπων», δήλωσε ο Swell.

Του αρέσει το χρέος αναδυόμενων αγορών: Ουγγαρία, Πολωνία, Τσεχική Δημοκρατία, Μεξικό, Βραζιλία και Κολομβία. Αποφεύγει τα νομίσματα που έχουν σημαντική έκθεση στην Κίνα.
JPMorgan Asset Management


«Η Ευρώπη φαίνεται υγιής», δήλωσε ο Bob Michele, ο οποίος επιβλέπει $483 δισεκατομμύρια ως επικεφαλής του παγκόσμιου τμήματος σταθερού εισοδήματος, νομισμάτων και εμπορευμάτων στην JPMorgan Asset Management.

Για το λόγο αυτό, αγοράζει ευρωπαϊκά πρόσθετα χρεόγραφα tier-1 και χρέος υψηλής απόδοσης. Όταν αντισταθμίζονται σε δολάρια, τα ομόλογα αποδίδουν περίπου το 5%.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος «είναι ότι ο πληθωρισμός αυξάνεται, η Fed κάνει τέσσερις αυξήσεις επιτοκίων, όχι τρεις, και χωρίς QE ξαφνικά θα πάρετε κάποια απότομη κλίση της καμπύλης», δήλωσε ο Michele σε συνέντευξή του. Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια θα μπορούσαν να αυξηθούν από 75 έως 100 μονάδες βάσης, ενώ τα μακροπρόθεσμα θα ανέβουν 100 με 125 μονάδες βάσης.

Ο Bob Michele αντισταθμίζει μεγάλο μέρος του κινδύνου επιτοκίου στο χαρτοφυλάκιό του με συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης. Τα spreads, μολονότι έχουν «σφίξει», εξακολουθούν να έχουν περιθώρια απορρόφησης μεγάλων αυξήσεων των επιτοκίων κατά την άποψή του.

Τι δεν του αρέσει; Οτιδήποτε αγόρασε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Οι αναδυόμενες αγορές, από την άλλη πλευρά, είναι νικητές – κυρίως η Ινδονησία, η Βραζιλία και η Ρωσία. «Μεταξύ αυτών, κερδίζετε απόδοση περίπου 8% και αυτό φαίνεται πολύ φθηνό σε σχέση με τις ανεπτυγμένες αγορές», δήλωσε ο κ. Michele.

Pacific Investment Management Co
Η Pimco, η οποία διαχειρίζεται 1,7 τρισ. δολάρια, αναφέρει επίσης ότι βασικός κίνδυνος είναι ο αυξανόμενος πληθωρισμός των ΗΠΑ. Η εταιρεία αναμένει τουλάχιστον τρεις αυξήσεις των επιτοκίων από τη Fed.

Ο Dan Ivascyn, επικεφαλής του επενδυτικού ομίλου της ομάδας Pimco, κάνει λόγο για underweight θέσεις όσον αφορά τη διάρκεια και τα χαμηλής αξιολόγησης εταιρικά χρεόγραφα.

Σε συνέντευξή του σημείωσε ότι οι αγορές έχουν πιθανώς προκαταβάλει τα οφέλη από τις φορολογικές αλλαγές των ΗΠΑ και η πλήρης τιμολόγηση αυτής της εξέλιξης δημιουργεί αβεβαιότητα για το 2018.

«Όταν οι αποτιμήσεις είναι πλήρεις, μικρές ποσότητες κακών ειδήσεων ή νέων ειδήσεων που χτυπούν την αγορά μπορούν να έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στην μεταβλητότητα», ανέφερε ο Ivascyn. «Είμαστε σε ένα σημείο τώρα που έχετε πολύ μικρότερο περιθώριο για λάθος».


Η Pimco στοιχηματίζει επίσης σε μια πιο απότομη καμπύλη αποδόσεων των ΗΠΑ. Ο συρρικνωμένος ισολογισμός της Fed, τα μεγαλύτερα δημοσιονομικά ελλείμματα και τα λιγότερα νομισματικά κίνητρα στο εξωτερικό σημαίνουν ότι οι επενδυτές θα απαιτήσουν υψηλότερα premium για πιο μακροπρόθεσμα χρέη.     πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template