ΠΡΟΣΟΧΗ!!!-Στο «ψυγείο» όλη η χώρα: Έντονες χιονοπτώσεις και αρκτικό κρύο - Αναλυτικά η πρόγνωση

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Η κακοκαιρία που ξεκίνησε από την αρχή της εβδομάδας και επιδεινώθηκε την Πέμπτη, θα συνεχιστεί και σήμερα, Παρασκευή, με βροχές,
χιονόνερο, χιόνια και φυσικά χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη την Ελλάδα.
Η απότομη κλιμάκωση της κακοκαιρίας προκάλεσε πολλά προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας, κυρίως της βόρειας, κεντρικής, αλλά και της Πελοποννήσου.
Όσον αφορά στον σημερινό καιρό, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στη βόρεια Ελλάδα θα καταγραφούν πρόσκαιρες τοπικές χιονοπτώσεις, με εξασθένιση στα ηπειρωτικά ενώ στην κεντρική και νότια Ελλάδα βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά. Τα φαινόμενα θα κλιμακωθούν βαθμιαία και στα νότια αναμένονται ισχυρές καταιγίδες.


Η ΕΜΥ προβλέπει παγετό κατά τόπους στα ηπειρωτικά, ο οποίος στη δυτική Μακεδονία θα είναι τοπικά ολικός.


Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 7 έως 8 και τοπικά 9 έως 10 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές και βορειοανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Ιδιαίτερα στον Πατραϊκό κόλπο οι ανατολικοί άνεμοι θα φτάνουν κατά περιόδους και τα 9 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Αττική


Καιρός: νεφώσεις με βροχές, χιονόνερο στα ημιορεινά και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα (πάνω από τα Θ00 μέτρα). Οι βροχές βαθμιαία θα ενταθούν και θα είναι κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν τοπικά στα 8 μποφόρ και τη νύχτα στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά το πρωί αυξημένες.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 0 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία αυξημένες με πιθανότητα για πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως στη δυτική Μακεδονία το πρωί.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -1 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπείρου το πρωί. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές κυρίως στο νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο, οπού θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά της δυτικής Στερεάς και της Πελοποννήσου και πιθανόν κατά διαστήματα σε πιο πεδινές περιοχές της Ευρυτανίας.
Άνεμοι: βορειοανατολικοί στα βόρεια 4 με 6, στα νοτιά 5 με 7 και στο νότιο Ιόνιο πρόσκαιρα 8 με 9, τοπικά 10 μποφόρ τις πρωινές ώρες.
Θερμοκρασία: από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: στη Θεσσαλία νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι στα πεδινά και ασθενείς χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα) καθώς και σε περιοχές της στέρεας (έκτος αττικής) και Ευβοίας με υψόμετρο 300-400 μέτρα. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν και θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ θα εκδηλωθούν και καταιγίδες (κατά τόπους ισχυρές στην Πελοπόννησο και τα Κύθηρα).
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί στα βόρεια 4 με 6, στα νοτιά 6 με 8 και στα Κύθηρα τοπικά 9, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες 10 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 0 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη


Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 5 με 6, βαθμιαία από τα δυτικά βόρειοι 7 με 8 και τη νύχτα 9 και πιθανόν στις Κυκλάδες 10 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα


Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς στα νησιά του βορείου Αιγαίου ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά το πρωί. Οι βροχές βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα νοτιά.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Ιδιαίτερα προβλήματα παρατηρούνται στη Φθιώτιδα με το μεγαλύτερο βάρος να πέφτει στο εθνικό δίκτυο Αθηνών-Θεσσαλονίκης, το οποίο παραμένει ανοιχτό.

Από τον κόμβο του Μαρτίνου στο 117 χλμ και μέχρι τα διόδια της Τραγάνας, στο 130 χλμ της ΠΑΘΕ, η χιονόπτωση ήταν χθες πυκνή και τα εκχιονιστικά μηχανήματα συνεχώς καθάριζαν το οδόστρωμα, για να κρατήσουν το εθνικό δίκτυο ανοιχτό.

Στο υπόλοιπο δίκτυο της Φθιώτιδας, στο δρόμο Λαμίας-Δομοκού και στο δρόμο Θερμοπυλών- Ιτέας στην περιοχή του Μπράλου το χιόνι έχει ξεπεράσει και τα 30 εκ. και το βράδυ της Πέμπτης απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων. Σε αρκετές περιπτώσεις έγινε πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας για να μπορέσουν τα εκχιονιστικά μηχανήματα απομάκρυναν τους όγκους του χιονιού.

Στο δρόμο Λαμίας- Καρπενησίου, αμέσως μετά την Μακρακώμη και μέχρι τη σήραγγα του Τυμφρηστού, υπήρξε ισχυρή χιονόπτωση αλλά ο δρόμος παραμένει ανοιχτός από την προσπάθειες των εκχιονιστικών που δουλεύουν ασταμάτητα. Οι οδηγοί όμως θα πρέπει να έχουν μαζί τους και τις αλυσίδες.

Στα χωριά της Δυτικής Φθιώτιδας και ιδιαίτερα στην περιοχή της Σπερχειάδας και της Μακρακώμης
, η χιονόπτωση είναι ιδιαίτερα έντονη μετά τις 4 το απόγευμα, με συνέπεια πολλά χωριά να μην έχουν επικοινωνία.

Η ένταση της χιονόπτωσης ήταν ιδιαίτερα μεγάλη και στις περιοχές των Καμένων Βούρλων, της Αμφίκλειας και της Κάτω Τιθορέας.

Στους δύο νομούς της Δυτικής Θεσσαλίας, Τρικάλων και Καρδίτσας, χιόνιζε από τις πρωϊνές ώρες της Πέμπτης, ενώ το κρύο είναι αισθητό τόσο στα ορεινά, όσο και στις πεδινές περιοχές.

Εικοσιπέντε μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, επιχειρούν για να καθαρίσουν το χιόνι στο οδικό δίκτυο, ρίχνοντας παράλληλα αλάτι.

Χιονόπτωση και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, στα ορεινά και πεδινά και στο νομό Καρδίτσας. Η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Τσιάκο, συνδράμει στο καθαρισμό του χιονιού με 24 μηχανήματα. Μέχρι τώρα στο οδικό δίκτυο του νομού Καρδίτσας δεν παρουσιάζονται προβλήματα και είναι ανοικτό. Χιονοπτώσεις παρατηρούνται και στο νομό Λάρισας, με αποτέλεσμα η Περιφέρεια Θεσσαλίας να βρίσκεται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων. Η Περιφέρεια έχει δώσει εντολή σε μηχανήματα με αλάτι να βρίσκονται στη περιοχή της Μελούνας, στις περιοχές Καλλιπέυκη, Αμπελάκια αλλά και στη Ραψάνη και την Σπηλιά.

Οι πρώτες νιφάδες χιονιού, όμως, έπεσαν και στη Λάρισα. Τα ορεινά έχουν ήδη ντυθεί στα λευκά, ενώ από νωρίς το πρωί της Πέμπτης ξεκίνησε η χιονόπτωση και μέσα στην πόλη της Λάρισας.


Πήλιο: Στα 40 εκατοστά το χιόνι - Παραμένουν ανοιχτοί οι δρόμοι

«Λευκά» Χριστούγεννα θα κάνουν οι χιλιάδες επισκέπτες του Πηλίου, αφού συνεχίζεται η χιονόπτωση με αμείωτη ένταση στο βουνό των Κενταύρων και το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει τα 10 εκατοστά στα Χάνια, ενώ στο χιονοδρομικό κέντρο έχει φθάσει ήδη τα 40 εκατοστά.

Χιονίζει από την Πορταριά και πάνω, στον δρόμο Βόλου-Ζαγοράς επιχειρούν τέσσερα αποχιονιστικά μηχανήματα και ρίχνουν συνεχώς αλάτι για να παραμείνει ο δρόμος ανοιχτός. Από την Τροχαία, για λόγους ασφαλείας επιβάλλεται η χρήση αλυσίδων.

Το κρύο είναι ιδιαίτερα τσουχτερό και η θερμοκρασία στα Χάνια του Πηλίου έπεσε στους -2 βαθμούς, ενώ στον Βόλο τα θερμόμετρα έδειξαν ελάχιστη θερμοκρασία 3 βαθμούς.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Χιονοδρομικού Κέντρου στις Αγριόλευκες, αν συνεχισθεί με την ίδια ένταση η χιονόπτωση, οι πίστες θα ανοίξουν για το κοινό από το προσεχές Σάββατο.

Χιόνι έπεφτε καθ' όλη τη διάρκεια της Πέμπτης στην Όθρυ και σε όλα τα ορεινά του Αλμυρού, αλλά μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας κρατούν ανοιχτό και προσβάσιμο τον δρόμο Αλμυρού-Ανάβρας-Δομοκού.

Κλειστή η πορθμειακή γραμμή Ρίου-Αντιρρίου


Τα καιρικά φαινόμενα χτύπησαν και τη Ναυπακτία. Από τις 15:00 το μεσημέρι της Πέμπτης η πορθμειακή γραμμή Ρίου-Αντιρρίου παραμένει κλειστή με τους ανέμους να είναι θυελλώδεις της τάξεως 7-8 μποφόρ.

Όσον αφορά στους χείμαρρους από το Ξηροπήγαδο έως και την Δ.Ε. Χάλκεια, παρότι η βροχόπτωση ήταν συνεχής και έντονη δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται στα έντονα καιρικά φαινόμενα στη Δυτική Ελλάδα. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Καλαβρύτων εργάζονται πυρετωδώς για να παραμείνει το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο ανοικτό και ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή της Ζαρούχλας – Καλαβρύτων – Μεγάλου Σπηλαίου – Φτέρης – Βλασίας – Πριολίθου και Λουσών.

Aν και ο δρόμοι καθαρίζονται συνεχώς, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται όσα αυτοκίνητα κινούνται στις οδούς Πατρών – Καλαβρύτων, μέσω Χαλανδρίτσας και Καλαβρύτων – Αιγίου, μέσω Πτέρης, καθώς και στις επαρχιακές οδούς Καλαβρύτων – Διακοπτού, μέσω Μεγάλου Σπηλαίου, Καλαβρύτων – Κλειτορίας, μέσω Πριόλιθου και μέσω Λουσών, όπως και στον δρόμο που συνδέει τα Καλάβρυτα με το χιονοδρομικό κέντρο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία κλειστοί είναι οι εξής δρόμοι:

Δ.Α. ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Επ. Ο. Ναυπάκτου-Πλατάνου, από το ύψος της Σίμου.

Επ. Ο. Ναυπάκτου-Άνω Χώρας, από το ύψος της Ρέρεσης.

Δ.Α. ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Επ. Ο. Παραβόλας – Νερομάνας (γέφυρα), από 6οχλμ. λόγω καθίζησης οδοστρώματος (επ’ αόριστον).

Δ.Α. ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Π.Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο 50,5ο χλμ., περιοχή Κλεισούρα, λόγω καθιζήσεων – κατολισθήσεων (επ’ αόριστον).

Δ.Α. ΑΧΑΪΑΣ

Επ. Ο. Κολοβού – Διακοπτού Αχαΐας, καθίζηση οδοστρώματος. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτηρίους οδούς.

Σε ποιούς δρόμους χρειάζονται αλυσίδες

Δ.Α. ΑΧΑΪΑΣ

Επ. Ο. Καλαβρύτων – Διακοπτού (μέσω Ι.Μ.Μ. Σπηλαίου).

Ε.Ο. Καλαβρύτων – Πατρών (Μέσω Χαλανδρίτσας).

Ε.Ο. Καλαβρύτων – Κλειτορίας (Μέσω Πριόλιθου).

Ε.Ο. Καλαβρύτων – Χ/Κ.

Ε.Ο. Καλαβρύτων – Αιγίου (Μέσω Πτέρης).

Ε.Ο. Καλαβρύτων – Κλειτορίας (Μεσω Λουσών).

Π.Ε.Ο. Κλειτορίας – Αροανίας έως και Ψωφίδα (μέσω αυχαίνα Πριόλιθου).

Ε.Ο. Κλειτορίας – Γκούρας (μέσω Λυκουρίας).

Ε.Ο. Πούντας – Καλαβρύτων, από την 12ο χλμ.

Δ.Α. ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Ε.Ο Αγρινίου-Καρπενησίου, από το 21ο έως και το 50ο χλμ.

Επ. Ο. Καλλιθέας-Προυσού, από το 11ο έως τα όρια του Νομού Αιτ/νιας.

Χιονοπτώσεις στην ορεινή Κορινθία - Με αντιολισθητικές αλυσίδες οι μετακινήσεις

Προβλήματα στην κίνηση των αυτοκινήτων, σε τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου, έχουν δημιουργήσει οι χιονοπτώσεις που σημειώνονται στην ορεινή Κορινθία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι απαραίτητη η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων στις εξής επαρχιακές οδούς:


*Ξυλοκάστρου-Τρικάλων, από το 20ο χιλιόμετρο και άνω.
*Τρικάλων-Καρυάς, από το 1ο χιλιόμετρο και άνω.
*Δερβενίου-Γκούρας, από το 20ο χιλιόμετρο και άνω.
*Γκούρας-Κιάτου, από το 1ο έως το 18ο χιλιόμετρο.
*Γκούρας-Σαραντάπηχου, έως το 18ο χιλιόμετρο.
*Γκούρας-Λικουριάς, από το 1ο έως το 18ο χιλιόμετρο.
*Κιάτου-Γκούρας, από το 13ο χιλιόμετρο και άνω.

Σε όλα τα σημεία βρίσκονται εκχιονιστικά μηχανήματα και εργάζονται συνεχώς, ώστε να είναι προσβάσιμοι οι δρόμοι.

Σφοδρή χιονόπτωση στη Νεμέα


Πυκνό έπεφτε το βράδυ της Πέμπτης το χιόνι σε όλο το Δήμο της Νεμέας. Στα ορεινά χωριά του Δήμου και μέσα στη Νεμέα το χιόνι έχει φτάσει περίπου τους 15 με 20 πόντος.

Μέτρα για τους αστέγους ενόψει της κακοκαιρίας
Έκτακτα μέτρα προστασίας ανακοίνωσε για τους άστεγους και τις υπόλοιπες ευάλωτες ομάδες ο Δήμος Αθηναίων, ενόψει της επιδείνωσης του καιρού.

Τα μέτρα θα ισχύσουν από αύριο και για όσο το απαιτήσουν οι καιρικές συνθήκες. Μεταξύ άλλων θα παραμένει ανοιχτή καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας, θερμαινόμενη αίθουσα στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50).

Επίσης, κλιμάκια του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), θα μεταβαίνουν όπου υπάρχουν άστεγοι, οι οποίοι αρνούνται να μεταφερθούν και θα τους παρέχουν ρουχισμό και κουβέρτες. Ακόμη, καθ΄ όλη τη διάρκεια του 24ώρου θα λειτουργεί ειδική τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας (1595), προκειμένου να αντιμετωπιστούν έκτακτα περιστατικά, όπως επίσης και το τηλεφωνικό κέντρο του ΚΥΑΔΑ (210 5246515 και 210 5246516) για αναφορές πολιτών σχετικά με τον εντοπισμό αστέγων που έχουν ανάγκη από βοήθεια.

Πολλά σχολεία θα παραμείνουν κλειστά

Ο Δήμος Θηβαίων ανακοινώνει ότι με απόφαση Δημάρχου όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Καλλικρατικού Δήμου, καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί Θήβας και Βαγίων, σήμερα Παρασκευή θα είναι κλειστά, λόγω της χιονόπτωσης και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν.

Επίσης τα σχολεία στον Δήμο Δομοκού θα είναι κλειστά σε όλες τις δημοτικές ενότητες και για όλες τις βαθμίδες.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των Βαθμίδων Εκπαίδευσης του Δήμου Δεσκάτης λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, μετά από απόφαση του Δημάρχου Δεσκάτης Δημήτρη Καραστέργιου.

Λόγω της χιονόπτωσης, της πρόβλεψης για ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και τους αυξημένους κινδύνους λόγω παγετού με απόφαση του Δημάρχου Σερβίων – Βελβεντού Αθανάσιου Κοσματόπουλου τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις Δημοτικές Ενότητες Καμβουνίων και Λιβαδερού δεν θα λειτουργήσουν.

Επίσης δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια προς τις σχολικές μονάδες των Σερβίων για τους μαθητές των δύο παραπάνω ενοτήτων όπως και για τις Τοπικές Κοινότητες Μεταξά και Τριγωνικού.

Και τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καρπενησίου θα παραμείνουν κλειστά. Οι Παιδικοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Ο χιονιάς θα κρατήσει κλειστά όλα τα σχολεία και στην περιοχή του Δήμου Μακρακώμης, μετά την απόφαση που πήρε η Δημοτική Αρχή της περιοχής.

Η απόφαση αφορά όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.


Με απόφαση του Δημάρχου Γρεβενών κ. Γιώργου Δασταμάνη, ανακοινώνεται ότι τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης του Δήμου θα ξεκινήσουν τα μαθήματα στις 9:15 λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου , έχοντας υπόψη τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή (χιονόπτωση – παγετός), αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά σήμερα το Δημοτικό και το Γυμνάσιο Αγίου Βλασίου.

Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας στις Εθνικές Οδούς τις μέρες των γιορτών
Αυξημένα μέτρα θα λάβει η Τροχαία κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων, με στόχο την ομαλή και ασφαλή οδική κυκλοφορία και μετακίνηση των πολιτών, καθώς επίσης και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Απαγόρευση κίνησης φορτηγών


Ειδικότερα, σε ισχύ θα τεθεί το μέτρο της απαγόρευσης κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου (με τις γνωστές εξαιρέσεις) για το ρεύμα εξόδου τις Παρασκευές 22 και 29 Δεκέμβρη καθώς και την Παρασκευή 5 Γενάρη 2018 (από τις 4 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ) αλλά και τα Σάββατα 23 και 30 Δεκέμβρη και 6 Γενάρη 2018 (από τις 8 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι). Τα σημεία απαγόρευσης είναι:

Στη Νέα και στην Παλιά Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου - Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου.
Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (στο Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας, από τη Λάρισα (στο 367ο χιλιόμετρο) μέχρι τον κόμβο Λεπτοκαρυάς και στην παλαιά Εθνική Οδό Ευαγγελισμού - Λεπτοκαρυάς (διαδρομή μέσω Κοιλάδας Τεμπών).Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χιλιόμετρο.
Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου - Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Νέα Εθνική Αθηνών - Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας.
Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας από το 11ο χιλιόμετρο μέχρι τη γέφυρα του Στρυμόνα.
Στην Ιονία Οδό στο τμήμα από το 10ο χιλιόμετρο έως τον κόμβο Αμφιλοχίας, από το 134ο χιλιόμετρο έως το 188ο χιλιόμετρο και στην Εθνική Οδό Αντιρρίου Ιωαννίνων.
Στον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Πελοποννήσου, στο ρεύμα προς Καλαμάτα, από την Κόρινθο έως την Καλαμάτα και από το Λεύκτρο έως τη Σπάρτη.

Για το ρεύμα εισόδου, η απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών, θα ισχύσει αντίστροφα στα παραπάνω σημεία, την Τρίτη 26 Δεκέμβρη, τη Δευτέρα 1η Γενάρη 2018 και την Κυριακή 7 Γενάρη (από τις 3 το μεσημέρι έως τις 9 το βράδυ).




Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template