ΜΙΜΗΣ, Ο ΑΕΙΘΑΛΗΣ Ο heartbreaker των Σεπολίων

Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017

Στην περίπτωσή του έχουμε να κάνουμε με έναν άνδρα-φαινόμενο. Πρόκειται για τον Μίμη από τα Σεπόλια που
κατάφερε να εκτοξευθεί σε μία από τις πιο υψηλές θέσεις της εγχώριας επιχειρηματικής ζωής ανάμεσα σε πολλούς άλλους επιχειρηματίες που ξεχωρίζουν για την δεινότητά τους να παίρνουν εκατομμύρια θαλασσοδάνεια τα οποία πληρώνει ο Μήτσος, ο Φούντας από την Δραπετσώνα. Στην περίπτωση του ανανεωμένου τελευταία Μίμη υπάρχει ένα εκρηκτικό ελιξήριο ζωής: H αμερικανίδα Laurie Holcombe που θυμίζει έντονα την Sharon Stone χωρίς τον παγοκόφτη φυσικά, ενώ βάζει κάτω 50 Μενεγάκηδες και 150 Σπυροπούλου.
Γράφει η Ιόλη Πιερίδη


Η Laurie ξετρελαμένη με τον Δημήτρη θέλησε να γνωρίσει τους ήχους της νυχτερινής Αθήνας και ο επιχειρηματίας με την μποέμικη ζωή την συνόδεψε στο κέντρο που κάνει πως τραγουδάει ο Ρέμος παρέα με τις εξίσου άφωνες Ηβη Αδάμου και Ελένη Φουρέιρα.
H Laurie που είναι και καθηγήτρια σε Πανεπιστήμιο των Ηνωμένων Πολιτειών (προφανώς βρίσκεται με άδεια στην Αθήνα) ευτυχώς ακόμη δεν καταλαβαίνει ελληνικά οπότε δεν κινδυνεύει από πολιτισμικό σοκ ακούγοντας τους στίχοι των εν λόγω αοιδών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο πρόεδρος του Alpha, φαίνεται ότι διανύει μία πολύ όμορφη περίοδο στο πλευρό της εντυπωσιακής συντρόφου του, Laurie Holcombe, καθηγήτριας σε Πανεπιστήμιο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το ζευγάρι που κρατά χαμηλούς (πιο χαμηλούς δεν γίνεται) τόνους στην προσωπική του ζωή και κάνει επιλεκτικές (!) δημόσιες εμφανίσεις διασκέδασε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με τις επιτυχίες των καλλιτεχνών ενώ ήταν και ιδιαίτερα ευδιάθετο.



«Όλες οι γυναίκες της ζωής μου ήταν σημαντικές για την άνοδο και την εξέλιξη μου. Μου πρόσφεραν την παρουσία και τη συμπαράστασή τους», παραδέχτηκε ο Δημήτρης σε παλαιότερη συνέντευξή του.



Ωχ! Τι γυρεύει αυτή η φωτογραφία εδώ; Είναι από άλλο επεισόδιο. Μοντέρ, απολύεσαι…



Πράγματι, σε νεαρή ηλικία, μόλις 20 ετών, βρίσκει τον έρωτα στο πρόσωπο της μετέπειτα συζύγου του Φρίντας, η οποία βοήθησε πολύ το νεαρό τότε Δημήτρη να μπει στους κύκλους της υψηλής κοινωνίας. Η Φρίντα με τα κατακόκκινα μαλλιά, τη δυνατή φωνή και το ιδιαίτερα εκκεντρικό ντύσιμό είχε το στυλ της πρώτης κυρίας που μέχρι σήμερα είναι αξεπέραστο. Μαζί απέκτησαν μια κόρη, τη Μαρία.



Μετά το χωρισμό τους, η ζωή φέρνει στο δρόμο του επιχειρηματία μια γοητευτική καστανή γυναίκα που με το χαμόγελό της τον μαγεύει. Μαζί με την Ντίνα Πριτσιβέλη,μια από τις κυρίες που επί χρόνια στηρίζουν το έργο της «Ελπίδας», ζουν έναν θυελλώδη έρωτα ο οποίος όμως δεν κρατά για πολύ.



Ο Δημήτρης, ώριμος και επιτυχημένος πλέον, στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 ανεβαίνει για δεύτερη φορά τα σκαλιά της εκκλησίας. Την καρδιά του είχε κλέψει για τα καλά η Μαίρη, το «ασχημόπαπο» όπως την έλεγαν οι φίλοι της, η οποία έστω και για λίγο έζησε το δικό της παραμύθι πλάι στον επιχειρηματία.



Μετά το διαζύγιο τους, ένα πρόβλημα με την υγεία του τον φέρνει σε επαφή με τη φυσιοθεραπεύτρια Πόλυ Ζησοπούλου.
Αμέσως γοητεύεται από το χαρακτήρα της και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα συγκατοικούν. Τότε είναι η περίοδος που ο 75χρονος επιχειρηματίας εκτός από τον ασφαλιστικό τομέα έχει ξεκινήσει να δραστηριοποιείται και στον τομέα της υγείας με την Ευρωκλινική. Αναθέτει επιτελικό ρόλο και καθήκοντα στη σύντροφό του με εκείνη να δίνει τον καλύτερο εαυτό της για να αντεπεξέλθει. Ύστερα όμως από επτά χρόνια σχέσης παίρνουν την απόφαση να χωρίσουν εκπλήσσοντας τους πάντες.
Το διάστημα που εκείνος αναλαμβάνει το τηλεοπτικό κανάλι Alpha ο έρωτας του χτυπά για άλλη μια φορά την πόρτα και γίνεται ζευγάρι με τη Σίσσυ Παπαδήμα, η οποία έκανε ένα πέρασμα από τα διοικητικά του σταθμού της Κάντζας. Ήταν τόσο ερωτευμένος μάλιστα που δεν δίστασε να δωρίσει στην αγαπημένη του καθαρόαιμα άλογα αγώνων μιας που η ίδια λάτρευε τα ζώα και την ιππασία. Μαζί γίνονται κουμπάροι του Αντρέα Μικρούτσικου και της Δήμητρας Ρουμπέση, αλλά έπειτα από τρία χρόνια σχέσης τραβούν ξεχωριστούς δρόμους.



Και ο κατάλογος δεν σταματά εδώ. Ο επιχειρηματίας μετέπειτα ερωτεύτηκε την Τζίνα Ξανθάκη, μια εντυπωσιακή Κρητικιά που ειδικεύεται στον χώρο του real estate. Και ενώ τότε όλοι μιλούσαν για έναν επικείμενο γάμο τα σύννεφα στη σχέση του ζευγαριού δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους. Ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό ο Δημήτρης Κοντομηνάς φαινόταν ότι ζούσε την πιο ευτυχισμένη φάση της πολυτάραχης ζωή του.



Από όλες τις γυναίκες που πέρασαν από το πλευρό του μια είναι η γυναίκα της ζωής του και δεν είναι άλλη από την κόρη του Μαρία. Ο καρπός του μεγάλου του έρωτα με τη Φρίντα είναι η μεγάλη του αδυναμία και φροντίζει να το δείχνει με κάθε τρόπο. Μάλιστα στο γάμο της κόρης του με τον καθηγητή Αριστοτέλη Τζιαμπίρη, δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνηση του, αλλά και η Μαρία έχει σχέση λατρείας με τον πατέρα της.



Το σλόγκαν που ταιριάζει στην εικόνα του, είναι βγαλμένο από τις παλιές εποχές ανάπτυξης της Interamerican, εταιρίας, με την οποία συνέδεσε το όνομά του: «Μεγάλη και σίγουρη». Ενσαρκώνει το μοντέλο του αυτοδημιούργητου επιχειρηματία, που ξεκίνησε από τα Σεπόλια -με καταγωγή από Αρκαδία- για να φτάσει σήμερα να συγχρωτίζεται στο πολυτελές κότερό του -την Quintessa- με κορυφαίους παράγοντες της παγκόσμιας οικονομίας ή σόου μπιζ, συμπεριλαμβανομένων των Μπραντ Πιτ και Αντζελίνα Τζολί -τους οποίους λέγεται ότι φιλοξένησε πριν δυο χρόνια στις καλοκαιρινές διακοπές τους.

Γεννημένος στις 3 Ιουνίου του 1939, πέρασε στα Σεπόλια τα παιδικά του χρόνια και έφυγε για σπουδές στη Βηρυτό με υποτροφία στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο. Ως φοιτητής, για να βγάλει τα έξοδά του, άρχισε να κάνει μεταφράσεις σε ασφαλιστήρια συμβόλαια.
Ξεκίνησε από τα Σεπόλια για να φτάσει σήμερα να συγχρωτίζεται στο πολυτελές κότερό του -την Quintessa- με τον Μπραντ Πιτ και την Αντζελίνα Τζολί
Ο χώρος του κέντρισε το ενδιαφέρον και το «αίσθημα» αποδείχτηκε αμοιβαίο. Σταδιακά ανακάλυψε το ταλέντο του στις πωλήσεις -τον χαρακτηρίζουν φράσεις κλισέ του τύπου «μπορεί να πουλήσεις και στο διάβολο λιβάνι»- και αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με τις ασφάλειες.

Η χρονιά σταθμός για την επαγγελματική πορεία του είναι το 1963, όταν επέστρεψε στην Ελλάδα για να αναλάβει την ίδρυση και διεύθυνση του υποκαταστήματος της AMERICAN LIFE.

Εξι χρόνια μετά, μαζί με τον -μέντορά του στη δουλειά- Αλέξανδρο Ταμπουρά, ιδρύουν την Interamerican, όνομα που για χρόνια είχε δημιουργήσει τη σύγχυση ότι πρόκειται για εταιρία αμερικανικού κύρους. Η μετατροπή της σε ανώνυμη εταιρία το 1971, στάθηκε ουσιαστικά η αρχή μιας επικείμενης αυτοκρατορίας, που εν πολλοίς στηρίχθηκε στην εφευρετικότητα, την οξυδέρκεια και το επιχειρηματικό δαιμόνιο ενός ανθρώπου, που έδωσε ρεαλιστικές διαστάσεις στο κλισέ «ό,τι πιάνει, γίνεται χρυσός».
Ακολούθησαν πολλές και πολυποίκιλες δραστηριότητες (από την Υγεία και την Ευρωκλινική μέχρι τη Novabank, τη συμφωνία με τον William Hill, τα media, και τον Alpha), με μικρότερη ή μεγαλύτερη επιτυχία. Πλέον αποτυχημένο εγχείρημά του, μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί η ενάσχόλησή του με το ποδόσφαιρο, με την αγορά του Αρη Θεσσαλονίκης.

Το 1998, συνδύασε τις φιλοδοξίες του στον χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης με τα τηλεοπτικά δικαιώματα αγώνων ποδοσφαίρου, για να οδηγηθεί τελικά να αναλάβει τον Αρη -που είχε μόλις κερδίσει την επιστροφή στην Α΄ Εθνική. Υστερα από μια τριετία -και υψηλές επενδύσεις, που δεν απέδωσαν- έφυγε και δεν ξαναγύρισε.

Η επιτυχία του στις επιχειρήσεις, σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς, φυσικά δεν αμφισβητούνται. Αυτό που έχει κατά καιρούς αμφισβητηθεί, ενίοτε και δια της δικαστικής οδού είναι οι μέθοδοί του. Με πρώτη -και εδώ- την περίφημη πώληση της Interamerican, που χρόνια μετά τον χαρακτηρισμό της ως «το μεγάλο deal», προκάλεσε τίτλους τύπου «το μεγάλο σκάνδαλο».

Το θέμα απασχόλησε για πρώτη φορά την Εισαγγελία Πρωτοδικών το καλοκαίρι του 2005 με αφορμή τις καταγγελίες του εκδότη της «Αυριανής», Γιώργου Κουρή, περί εξαπάτησης μέσω επενδυτικών συμβολαίων, ομογενών στη Νότια Αφρική, τη Γερμανία, την Ολλανδία και το Βέλγιο, αλλά και περί πλασματικών αποθεματικών. Κατηγορία στην οποία στηρίχθηκε η ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του τρία χρόνια μετά, για υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση.

Τον καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, η «απάντησή» του ήρθε από τον Alpha, οποίος πρωτοστάτησε στις καταγγελίες και στις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου. Βεβαίως, εδώ προέκυψε ένα ζήτημα τύπου «η κότα έκανε το αυγό ή το αντίστροφο;», διότι η πλευρά Κοντομηνά υποστήριξε ότι πίσω από τη δίωξή του, υπήρξαν πολιτικοί λόγοι λόγω των αποκαλύψεων του Alpha για το Βατοπαίδι, όμως διατυπώθηκε και η άλλη άποψη που λέει ότι επέμεινε στο θέμα Βατοπαιδίου ως μέσο πολιτικής πίεσης για την εναντίον του δίωξη.   

Τον Απρίλιο του 2010 του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι και εγγύηση 300.000 ευρώ, ενώ του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, γεγονός που τον εξόργισε (μίλησε για «επίθεση σε βάρος του» με στόχο να τεθεί «υπό καθεστώς ομηρίας»).

Αθώος, κρίθηκε ομόφωνα και για την υπόθεση της αγωγής που είχε ασκήσει εναντίον του ο πρώην πρόεδρος του Alpha, Στάθης Τσοτσορός.

Πολιτικά, ο ίδιος προτιμά να βγάζει την εικόνα του ανένταχτου, αν και έχει χαρακτηριστεί «άνθρωπος που ρίχνει κυβερνήσεις» -τόσο το 2003, όταν γύρισε την πλάτη στο ΠΑΣΟΚ για να στηρίξει τη Ν.Δ. όσο και το 2008, όταν ο θόρυβος για το Βατοπαίδι οδήγησε στην πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή.

Σε γενικές γραμμές, οι πολιτικοί προσανατολισμοί του δεν χαρακτηρίζονται από σταθερότητα. Κινήθηκε στον ευρύτερο χώρο της Δεξιάς, χωρίς όμως να διστάσει και να στραφεί εναντίον της Ν.Δ. Στο παρελθόν, το όνομά του είχε ακουστεί ως ένας από τους χρηματοδότες του κόμματος που ίδρυσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος με τον οποίο τους συνδέει προσωπική φιλία. Ο κ. Αβραμόπουλος όμως «έκλεισε το κόμμα και γύρισε στη… βάση του.
Ο τίτλος που μπορεί να χαρακτηρίσει το προσωπικό life style του, την ποιότητα ζωής που έχει επιλέξει, μπορεί επίσης να χαρακτηριστεί με το σλόγκαν του παρελθόντος -σε μικρή παραλλαγή: μεγάλη -σε πολυτέλεια- και σίγουρη -άρα, όχι επιδεικτική. Φυσικά, και διαθέτει εντυπωσιακές οικίες -όπως το σπίτι πίσω από το Προεδρικό Μέγαρο ή αυτό στη Βαρυμπόμπη, στην τεράστια έκταση του οποίου εκτρέφει και άλογα- και πολυτελές σκάφος, με το οποίο αρέσκεται να γυρίζει τις ελληνικές θάλασσες.

Πέρασε τις γιορτές των Χριστουγέννων στις Μαλδίβες, παρέα με τη σύντροφό του, Κωνσταντίνα Σπυροπούλου και την Ελένη Μενεγάκη με τον Ματέο Παντζόπουλο

Του αρέσει η Μύκονος και το τζετ σκι, η κοσμοπολίτικη ζωή, το καλό φαγητό, το θέατρο και τα ταξίδια με καλή συντροφιά. Πέρασε τις γιορτές των Χριστουγέννων στις Μαλδίβες, παρέα με τη σύντροφό του, Κωνσταντίνα Σπυροπούλου και την Ελένη Μενεγάκη με τον Ματέο Παντζόπουλο. Οι τέσσερις τους, έκαναν κοινές εξορμήσεις και το περασμένο καλοκαίρι σε μικρά και μεγάλα ελληνικά νησιά.

Οσοι τον έχουν συναναστραφεί μιλούν για ένα γενναιόδωρο bon viveur, ο οποίος έχει ακριβά γούστα, αλλά του αρέσει να τα μοιράζεται και συνηθίζει να προσφέρει το καλύτερα στον εαυτό του και στους δικούς ανθρώπους.

Στην κοσμική ιστορία έχουν περάσει τα πάρτι και οι ετόλ γούνες της τότε συζύγου του, Φρίντας Κοντομηνά, γνωστής κοσμικής, η οποία έφυγε από τη ζωή το 2003 χτυπημένη από καρκίνο.
Με τη Φρίντα παντρεύτηκε αρκετά νέος και απέκτησαν μια κόρη τη Μαρία, η οποία λέγεται ότι μετά το θάνατο της μητέρας της, «χτύπησε» το όνομά της σε τατουάζ στο λαιμό της.

Το διαζύγιό τους είχε βγει πολύ νωρίτερα (πριν το deal της Interamerican). Εκτοτε υπήρξαν κι άλλοι μεγάλοι έρωτες στη ζωή του, όπως η φυσιοθεραπεύτρια Πόλυ Ζησοπούλου με την οποία είχε μακροχρόνια σχέση (επτά ετών) κι έφτασε πολύ κοντά στο γάμο.

Επόμενη γνωστή σχέση του ήταν αυτή με την συνεργάτιδά του, Σίσσυ Παπαδήμα, η οποία ταυτίζεται χρονικά με την εποχή που ο επιχειρηματίας ανέλαβε τον Alpha (οι δυο τους ήταν κουμπάροι στο γάμο του Ανδρέα Μικρούτσικου με τη Δήμητρα Ρουμπέση). Ο μύθος λέει πως μεταξύ των δώρων που της πρόσφερε ήταν και άλογα, στα οποία εκείνη είχε ιδιαίτερη αδυναμία.

Τα ζώα είναι μια από τις αδυναμίες και του ίδιου, ενώ ένα θλιβερό γεγονός στη ζωή του ήταν ο πνιγμός του αγαπημένου του λαμπραντόρ σε κάποιο από τα ταξίδια του στη Μύκονο.

Τα προσωπικά γούστα του είναι αρκετά ακριβά. Είναι συλλέκτης έργων τέχνης και σπάνιων, παλιών βιβλίων, ενώ του αρέσει το πολύ καλό κρασί, τα ακριβά ρολόγια και τα παλιά συλλεκτικά αυτοκίνητα

Τα προσωπικά γούστα του είναι αρκετά ακριβά. Είναι συλλέκτης έργων τέχνης και σπάνιων, παλιών βιβλίων, ενώ του αρέσει το πολύ καλό κρασί, τα ακριβά ρολόγια και τα παλιά συλλεκτικά αυτοκίνητα -στο γάμο της κόρης του, τη συνόδευσε με την κόκκινη Τζάγκουαρ του 1969, με την οποία κυκλοφορούσε όταν ήταν ακόμα με τη Φρίντα.

Για το φιλανθρωπικό έργο του, έχει τιμηθεί με την ύψιστη τιμητική διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς (τον προηγούμενο Σεπτέμβριο), ανακηρυσσόμενος «μέγας ευεργέτης» από τον Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου, Σεραφείμ – η απονομή έγινε από τα χέρια του υπουργού Υγείας, Αδωνι Γεωργιάδη.

Ο «μέγας ευεργέτης» σήμερα βρίσκεται υπόλογος για μια πολύ σοβαρή υπόθεση. «Οι εχθροί μου είναι ισχυροί, αλλά η αλήθεια είναι ισχυρότερη» είπε. Η αλήθεια είναι μεγάλη και σίγουρη -δεν είπε…

Στην παρουσίαση του βιβλίου της Αγγελικής Νικολούλη “Έρωτας Φονιάς” που έγινε στην Αίγλη του Ζαππείου, παρευρέθηκε ο πρόεδρος του Alpha Δημήτρης Κοντομηνάς και δεν ήταν μόνος του.
Οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Δήμο Βερύκιο να τους πει αν είναι η νέα του σύντροφος: «Αυτή είναι η Λόρι η Αμερικάνα», αποκάλυψε ο Δήμος Βερύκιος. Ακολούθησε ένας απίστευτος διάλογος με τη Σταματίνα Τσιμτσιλή γεμάτος υπονοούμενα και σπόντες…
Σταματίνα Τσιμτσιλή: Ποια Αμερικάνα; Πώς το λες έτσι;


Δήμος Βερύκιος: Είναι από την Αμερική, από την Ουάσιγκτον, είναι φίλη του Προέδρου. Δίπλα στον Πάνο Σόμπολο κάθισε η Λόρι , ξέρει που κάθεται.

Σταματίνα Τσιμτσιλή:
Η Λόρι πολύ όμορφη, πολύ εντυπωσιακή και πολύ γλυκομίλητη.

Δήμος Βερύκιος:
Έχει προϋπηρεσία στην Ουάσιγκτον, είναι από γραφείο μεγάλο. Εκεί που γυρίζει και μυρίζει και ο πρόεδρος… Όποιος γυρίζει και μυρίζει έχει και τα τυχερά του. Άμα κάθεσαι σε μια καρέκλα δεν σου έρχονται. Είναι σοβαρή κυρία, είναι σοβαρή γυναίκα, δεν είναι κανένα σούργελο. Χθες η Λόρι, μας έβλεπε το πρωί, και λέει αυτή (σ.σ. Σταματίνα Τσιμτσιλή) είναι ωραία κοπέλα, έχει αύρα».


Σύμφωνα με πληροφορίες, η γοητευτική κυρία στο πλευρό του Δημήτρη Κοντομηνά ονομάζεται Λόρι, είναι καθηγήτρια πανεπιστημίου, περίπου 55 ετών και ζει στις Η.Π.Α. Έχει δε μια κόρη περίπου 30 ετών.
Ο Δημήτρης Κοντομηνάς είναι ένας από τους πρωτοπόρους επιχειρηματίες της χώρας ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του 1960 και έχει ασχοληθεί ενεργά με πολλές επιχειρήσεις στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό κυρίως μέσω του ομίλου DEMCO, έναν όμιλο με πολλαπλή δράση του οποίου είναι ο βασικός μέτοχος και Πρόεδρος.

Ίδρυσε την ασφαλιστική εταιρία Alico το 1963 και ανέπτυξε την φήμη του ως μέτοχος το 1969 που δημιούργησε την Interamerican την ασφαλιστική εταιρία που μέσω της παροχής καινοτόμων υπηρεσιών και με κεντρικό άξονα τον πελάτη άλλαξε για πάντα το τοπίο της ασφαλιστικής αγοράς. Το 2005 αποχώρησε από την Interamerican αφού πρώτα διασφάλισε τη στρατηγική συνεργασία της εταιρίας με την κολοσσό εταιρία στον τομέα της ασφάλισης, Achmea (πρώην Eureko). Έκτοτε επέστρεψε στην ασφαλιστική αγορά μέσω της δημιουργίας στην Κύπρο και στην Ελλάδα της Prime Insurance και της My Direct, εταιρίας παροχής on line ασφάλισης.

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς έχει επίσης δραστηριοποιηθεί για πολλά χρόνια στον τραπεζικό τομέα όπου μαζί με την Γαλλική UAP (νυν μέλος της AXA) ίδρυσε στην Ελλάδα το 1987 την Interbank. Επίσης, το 1999 σε συνεργασία με την Πορτογαλική BCP ίδρυσε στην Ελλάδα την NovaBank, μετέπειτα Millenium bcp.

Σήμερα είναι ιδιοκτήτης του Alpha Media Group ενός από τους κορυφαίους ομίλους εταιριών όπου ανήκουν τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί καθώς και εταιρία παραγωγής οπτικοακουστικών προγραμμάτων. Το 2009 απέκτησε την Village Roadshow Operations και την Village Films τις ελληνικές θυγατρικές του Αυστραλέζικου ψυχαγωγικού κολοσσού, Village Roadshow.

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς συμμετέχει ενεργά σε ενέργειες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης ενώ η φιλανθρωπική του δράση και το έργο του έχουν αναγνωριστεί από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και την Μητρόπολη της Χαλκηδόνας. Το 2002 του απονεμήθηκε από την κυβέρνηση της Πορτογαλίας το μετάλλιο Comenda do Infante D. Henrique. Είναι απόφοιτος του Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Βυρηττού και συλλέκτης τέχνης και σπάνιων βιβλίων. Μέρος της συλλογής του έχει φιλοξενηθεί στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, στην Αθήνα.   πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template