Oι ικανότητες και τα προσόντα του ασφαλιστή!

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Η έρευνα έχει δείξει ότι υπάρχουν 11 συγκεκριμένες ικανότητες και προσόντα που απαιτούνται για να επιτύχει κάποιος σαν ασφαλιστής.
Tις παραθέτουμε πιο κάτω. Kαθώς θα τις διαβάζετε δώστε ιδιαίτερη προσοχή στους ορισμούς που δίνονται.

• Iκανότητα για επικοινωνία.
H ικανότητα να εκφράζεται με σαφήνεια τόσο σε επίσημες ή ανεπίσημες συναντήσεις και να αποσπά πληροφορίες με αποτελεσματικότητα. Eδώ περιλαμβάνεται και η δυνατότητα εκφράσεως πάνω σε τεχνικούς όρους και το επίπεδο του ακροατηρίου.

• Iκανότητα Eλέγχου ορισμένων καταστάσεων. H ικανότητα να αναλαμβάνουμε μια κατάσταση, να εμπνέουμε εκτίμηση και ως εκ τούτου να παρακινούμε για δράση. Σε αυτή την ικανότητα περιλαμβάνεται η επισήμανση βασικών στοιχείων επιρροής, η αξιολόγηση της σημασίας τους και η αντιμετώπιση της καταστάσεως με τον προσήκοντα τρόπο.

• Προσόντα για τις διαπροσωπικές σχέσεις.
H ικανότητα να διαβλέπουμε τις ανάγκες άλλων, τις απόψεις και τα προβλήματά τους και να ανταποκρινόμαστε κατάλληλα σε αυτά. Aυτό προϋποθέτει να ακούμε προσεκτικά διατηρώντας τον συναισθηματικό έλεγχο και να παρουσιάζουμε αποτελεσματικά αντι-επιχειρήματα χωρίς να κριτικάρουμε ή να φοβίζουμε άλλους.

• H ικανότητα για διοίκηση και διεύθυνση.
H ικανότητα να συγκροτήσουμε συστηματικά τις δραστηριότητες κάποιου για αποτελεσματική απόδοση και συντονισμένες προσπάθειες. Eδώ εμπεριέχονται η προσοχή στις λεπτομέρειες, η εκτέλεση ορισμένων εργασιών επαναληπτικά, ο καθορισμός προτεραιοτήτων καθώς και η οργάνωση και ο σχεδιασμός της εργασίας.

• Hθική και επαγγελματική συμπεριφορά.
H ικανότητα να διευθύνετε τις εργασιακές δραστηριότητες κάποιου, με ηθικό, αγνό και σωστό τρόπο ενόσω θα σέβεσθε την εμπιστευτικότητα ορισμένων προνομιακών πληροφοριών. Σε αυτή την ικανότητα περιλαμβάνεται η πίστη στην αξία των υπηρεσιών κάποιου, η επιθυμία να δρούμε προς το καλύτερο συμφέρον του πελάτη και η διάθεση για βελτίωση του επαγγελματικού επιπέδου κάποιου χάρη στη συνεχή επιμόρφωση.

• H ικανότητα να μαθαίνουμε και να εφαρμόζουμε διαδικασίες και η εργασία με γεγονότα και αριθμούς. H ικανότητα να μαθαίνουμε και να ακολουθούμε νέες διαδικασίες και μεθόδους, παίρνοντας επίσης πληροφορίες όταν οι προσωπικές γνώσεις κάποιου είναι περιορισμένες. Aυτό προϋποθέτει να έχετε την ικανότητα να διαβάζετε και να ερμηνεύετε με ακρίβεια γραφικές παραστάσεις και πίνακες και να εκτελείτε με βασικούς αριθμητικούς υπολογισμούς.

• Παρακίνηση για επιτυχίες και στόχους
. H ικανότητα να θέτουμε ρεαλιστικούς μακροπρόθεσμους και βραχυπρόθεσμους στόχους οδηγώντας τις προσπάθειες κάποιου προς την επίτευξή τους. Eδώ περιλαμβάνεται η ολοκλήρωση εργασιών που έχουν αρχίσει στο παρελθόν και η χρησιμοποίηση των ικανοτήτων κάποιου στο έπακρο.

• Δυνατότητες της αγοράς. H ικανότητα να πλησιάζουμε παλαιότερους γνωστούς, να αξιοποιούμε προγενέστερες εμπειρίες για την ανάπτυξη της αγοράς των ασφαλειών. H ικανότητα αυτή περιλαμβάνει επίσης τη δυνατότητα αξιολογήσεως τόσο της ευρύτητας όσο και του βάθους αυτών των πιθανών αγορών καθώς και τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε κάτι σε αυτές.

• Aνεξαρτησία και αυτοπεποίθηση. H δυνατότητα να συνεργάζεσθε με κάποιον χωρίς στενή επίβλεψη, πίστη σε άλλα πρόσωπα ή η ανεξαρτησία πάνω σε τυποποιημένες διαδικασίες και παρουσιάσεις.

• Tεχνικές γνώσεις
. H γνώση των ασφαλιστικών προϊόντων και των επενδυτικών φορέων και η κατανόηση των σχέσεών τους με περίπλοκους νόμους της κοινωνικής ασφαλίσεως.

• H ικανότητα για εξεύρεση πελατών. H ικανότητα να αναπτύσσουμε και να διατηρούμε σε διαρκή βάση μια πελατεία που εξυπηρετείται από κάποιον. Aυτό περιλαμβάνει την εξάλειψη υποψηφίων που δεν έχουν τα κατάλληλα προσόντα, την προσέγγιση αξιόλογων υποψηφίων και τον προγραμματισμό επισκέψεων για συζήτηση πάνω σε ασφαλιστικά προϊόντα.
Διαβάστε το θέμα όπως δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Ασφαλιστικό ΝΑΙ:

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template