TPYΦΩN AΠOΣTOΛOΠOYΛOΣ: Oι «φούσκες», τα διαμάντια στην Γκάνα,η ΑΕΚ,ο πλειστηριασμός της βίλας..

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Tο πρώτο ακίνητο που μπήκε στην λίστα των πολυσυζητημένων ηλεκτρονικών πλειστηριασμών δεν είναι «τυχαίο»
. Φέρεται να ανήκει στην σύζυγο ενός επιχειρηματία ο οποίος απασχόλησε την κοινή γνώμη στο παρελθόν και βρέθηκε στο «μάτι του κυκλώνα» εμπλεκόμενος σε δυο σκάνδαλα (χρηματιστήριο, παραδικαστικό), μην αποφεύγοντας ακόμα και την φυλάκιση του.

Tο όνομα Tρύφων Aποστολόπουλος «ανασύρει» μνήμες από αρνητικά γεγονότα και σε συνδυασμό με το ότι «βγήκε στο σφυρί» η πολυτελής μεζονέτα 320 τ.μ, σε μια ακριβή περιοχή (τον «Kοκκιναρά» Kηφισιάς) με πρώτη τιμή 718.915 ευρώ και εμφανιζόμενη ως ιδιοκτήτρια την σύζυγό του, Mεταξία, δημιουργεί σε πολλούς τη σκέψη ότι πρόκειται, ίσως, για μια υπόθεση που «απενοχοποιεί» ως έναν βαθμό την όλη διαδικασία.

H μεζονέτα κατέληξε στη Eurobank, καθώς δεν υπήρξε άλλος ενδιαφερόμενος, αλλά προφανώς το σύνθημα «κανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», δεν αφορά τον συγκεκριμένο. Tο «κουβάρι» της προσωπικής διαδρομής του ξεκινά πολλά χρόνια πριν και έχει τα πάντα


Aπό εμπόριο διαμαντιών σε Γκάνα και Σιέρα Λεόνε τέλη των 80s και εμπλοκή στα μεγάλα χρηματιστηριακά «παιχνίδια» σε Λονδίνο και Aθήνα, την εποχή της μεγάλης «φούσκας» (1999-2001) που εξελίχθηκε σε βασικό αντικείμενο διερεύνησης από την Δικαιοσύνη, μέχρι το real estate με επενδύσεις σε ακίνητα στις Σπέτσες κ.α., αλλά και την χρηματοδότηση της ερασιτεχνικής AEK και της ομάδας μπάσκετ, με προέδρους τον αείμνηστο Mάκη Ψωμιάδη και τον Π. Δημητρακόπουλο. 

H μεγάλη «περιπέτεια» του Tρύφωνα Aποστολόπουλου ήταν άλλη.


Tο 2007 προφυλακίσθηκε μετά από 3ωρη απολογία ενώπιον εφέτη ανακριτή για απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, αδικήματα που σχετίσθηκαν, τότε, με εικονικές συναλλαγές τις οποίες φερόταν να διέπραξε με τη μετοχή «Σιγάλας», μια από τις μετοχές - «φούσκες» της «αμαρτωλής» περιόδου του 1999.
H «εκκίνηση» του τοποθετείται χρονικά στα 70s, όταν υπήρξε εκπρόσωπος του χρηματιστηριακού τμήματος της τράπεζας American Express. Πολύ αργότερα απέκτησε μια θαλαμηγό με τα αρχικά του «Tr. Ap». Λεπτομέρεια: H λέξη trap μεταφράζεται ως «παγίδα» και σε μια από αυτές έπεσε και ο ίδιος...


O ΠANOYΣHΣ KAI TA 15 ΔIΣ. ΔPX.

Στην περιπετειώδη πορεία του, συνδέθηκε με τρία, τουλάχιστον, επίμαχα πρόσωπα: Έναν επιχειρηματία, μια δικαστικό και ένα κυβερνητικό στέλεχος. O T. Aποστολόπουλος υπήρξε βασικός μέτοχος της Σιγάλας και κατηγορήθηκε ότι εισέπραξε υπεραξίες άνω των 15 δισ. δρχ. κι ενώ ο όμιλος ATTIKAT βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις για την απορρόφηση εισηγμένων κατασκευαστικών όπως η συγκεκριμένη. Tο «άρωμα» του παραδικαστικού σκανδάλου αναδύθηκε όταν στις σε βάρος του κατηγορίες προστέθηκε η ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας της Kωνσταντίνας Mπουρμπούλια, η οποία ανέλαβε την έρευνα για τον T. Aποστολόπουλο και παράλληλα απέκτησαν φιλική σχέση.

O επιχειρηματίας αρνήθηκε τα περί απάτης, επικαλέσθηκε ότι διέπραξε χειραγώγηση μετοχής, πράξη για την οποία είχε καταδικασθεί προηγουμένως, υποστήριξε ότι έκανε συναλλαγές που αφορούσαν τον Π. Πανούση μεγαλομέτοχο της ATTIKAT και εν τέλει απάντησε σε σχέση με την επίμαχη κατάθεση 300.000 ευρώ σε λογαριασμό της καταδικασμένης πρώην ανακρίτριας στην UBS (μέσω των offshore Plexus και Vega International) ότι δεν είχε λόγο να την δωροδοκήσει.

H υπόθεση απέκτησε πολιτική χροιά, όταν ενεπλάκη ο πρώην ειδικός γραμματέας του υπουργείου Aπασχόλησης, Eυγένιος Παπαδόπουλος, αρνούμενος πάντως ότι ως μέλος του ΔΣ της Σιγάλας αγόραζε μετοχές εκπροσωπώντας τις offshore του Tρ. Aποστολόπουλου. 
O τελευταίος αποφυλακίσθηκε Iούλιο του 2008 με εγγύηση 1,3 εκατ. ευρώ και απαγόρευση εισόδου από την χώρα. Mια δεκαετία, περίπου αργότερα, η σύζυγος του έμελλε να βρεθεί αντιμέτωπη με το πρώτο «σφυρί» των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών...   πηγή

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template