Μιχάλης Ζολώτας: Γιατί τον έχουν στριμώξει οι δικαστές στην Κύπρο

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Απορρίφθηκαν και τα δύο αιτήματα που υπέβαλε μέσω των δικηγόρων του ο εξ Ελλάδος Μιχάλης Ζολώτας, που αντιμετωπί­ζει μια
κατηγορία στην υπόθεση της Focus και το €1 εκατ. που έδωσε σε εταιρεία του Χριστόδουλου Χριστοδούλου. Χθες, το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας αποφάσισε ότι δεν δικαιολογείται ξεχωριστή δίκη για τον Ζολώτα, ούτε και η αφαίρεση του ονόματόςτου από τις λεπτομέρειες άλλων κατηγοριών εκτός από εκείνη που αντιμετωπίζει.
Ο Ζολώτας αντιμετωπίζει μόνο την κατηγορία που αφορά τη διάπραξη του αδικήματος της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες κατά την περίοδο Ιουνίου και Δεκεμβρίου του 2013, στη Λευκωσία.
Στην απόφαση του το Κακουργιοδικείου επεσήμανε ότι η υπό αναφορά κατηγορία που αντιμετωπίζει ο Ζολώτας δεν αφορά μόνο τον ίδιο αλλά και άλλους τέσσερις κατηγορούμενους οι οποίοι αντιμετωπίζουν και αριθμό άλλων κατηγοριών.

Δεν θα ήταν, ως εκ τούτου, προς το συμφέρον της Δικαιοσύνης να διαταχθεί χωριστή δίκη για τον κατηγορούμενο, εφόσον στην εν λόγω κατηγορία κατηγορείται ότι έδρασε από κοινού με τους άλλους τέσσερις κατηγορούμενος.

Επιπρόσθετα, τονίζεται ότι οι λόγοι που επικαλέστηκαν οι συνήγοροι του Ζολώτα δεν δικαιολογούν διαταγή για ξεχω­ριστή δίκη.

«Αντιλαμβανόμαστε, βεβαίως», προστίθεται στην απόφαση, «την εγγενή δυσχέρεια του κατηγορούμενου, ο οποίος είναι εξ Ελλάδος, αλλά προέχει η ανάγκη για εκδίκαση της σοβαρής αυτής υπόθεσης».

«Εφόσον μάλιστα οι μάρτυ­ρες που θα κληθούν να καταθέσουν για την κατηγορία που αντιμετωπίζει είναι σε μεγάλο βαθμό κοινοί με τις υπόλοιπες κατηγορίες», παρατήρησε το δικαστήριο, «κρίνουμε ότι δεν θα υφίστατο μικρότερη ταλαιπωρία εάν διεξαγόταν χωριστή δίκη μόνο για την κατηγορία αυτή.

Σε αντίθετη περίπτωση, θα προκαλείτο μεγάλη δυσχέρεια και ταλαιπωρία στους μάρτυρες αλλά και θα αναλωνόταν διπλάσιος χρόνος και θα προκαλείτο επιπλέον δαπάνη, παράγοντες που δεν θα εξυπηρετούσαν την ορθή απονομή της δικαιοσύνης».

Τέλος, το Κακουργιοδικείο διαπίστωσε ότι η συμπερίληψη συνεπώς του ονόματός του, τόσο στις υπό αναφορά κατηγορίες όσο και στις υπόλοιπες, ήταν επιβεβλημένη, ώστε να γνωρίζει ποιες ακριβώς πράξεις του αποδίδονται από την κατηγορού­σα Αρχή.

Πέραν τούτου, η συμπερίληψη του ονόματόςτου κατηγορούμενου στις υπό αναφορά κατηγορίες κρίνεται δικαι­ ολογημένη, ώστε να γνωρίζουν με επάρκεια και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι τι ακριβώς τους αποδίδεται, διασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό το δικαίωμα τους για δίκαιη δίκη.

Χθες η κατηγορούσα Αρχή ζήτησε την προσθήκη δύο νέων κατηγοριών για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Μετά την τροποποίηση, ο αριθμός των κατηγοριών αυξάνεται από 24 σε 26, ενώ ο κ. Ζολώτας αντιμετωπίζει πλέον και δεύτερη κατηγορία.Μιχάλης Ζολώτας    πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template