Ποιες είναι οι δύο νέες τράπεζες που έρχονται στο προσκήνιο. Γρίφος οι προθέσεις της οικογένειας Βαρδινογιάννη

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Μετά από μια δεκαετία αναταράξεων και συγχωνεύσεων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας φαίνεται ότι όλα
αλλάζουν εντός της τρέχουσας χρονιάς. Δύο τράπεζες , η CrediCom και η Επενδυτική Τράπεζα της Ελλαδος αναμένεται να ενεργοποιηθούν εντός του 2018. Οσον αφορά την CrediCom τις επόμενες ημέρες έρχεται στην Αθήνα ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Atlas Merchant Capital Μπομπ Ντάιμοντ. Θα έχει επαφές με κορυφαία κυβερνητικά στελέχη καθώς και το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα. Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Barclays, έχει επενδύσει στην Ελλάδα μέσω της εξαγοράς της Credicom, της νέας ψηφιακής τράπεζας, επικεφαλής της οποίας είναι η κ. Αναστασία Σακελλαρίου.


Οι κινήσεις της ηγετικής ομάδας της Credicom βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος λόγω των μεταγραφικών επιλογών, μεταξύ των οποίων ο Σωτήρης Συρμακέζης που άφησε τη θέση του Group Chief Digital & Technology Officer της Eurobank, για να αναλάβει τη θέση του επικεφαλής του Retail και Digital Banking στην Credicom. Οπως έχει γράψει το mononews.gr ο κ. Συρμακεζης φέρεται να έλαβε ως bonus 300.000 ευρώ. Οι ετήσιες αποδοχές του λέγεται ότι φτάνουν τις 300.000 .

Η νέα τράπεζα φιλοδοξεί να αντλήσει περί τα 250 εκατ. ευρώ προκειμένου να χρηματοδοτήσει το σχέδιο ανάπτυξης στην Ελλάδα, που προβλέπει τη δημιουργία μικρών καταστημάτων πλήρως ψηφιοποιημένων, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της νέας τεχνολογίας. Η Citigroup μαζί με την Axia Ventures θα «τρέξουν» την ιδιωτική τοποθέτηση για άντληση των 250 εκατ. ευρώ ενώ η Atlas σχεδιάζει να επενδύσει επιπρόσθετα ως 60 εκατ. ευρώ.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη με την νέα τράπεζα έχει υπογράψει και ο Γιώργος Κουτσός(τέως αντιπρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας). Ο κ. Κουτσός θα είναι ο CFO της CrediCom.Bob Diamond, επικεφαλής Atlas Merchant CapitalΑναστασία Σακελλαρίου. Επικεφαλής CrediCom
Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος


Την ίδια στιγμή σε λίγες εβδομάδες η Τράπεζα Κύπρου είναι υποχρεωμένη να ολοκληρώσει την πώληση στην Ελλάδα της Επενδυτικής Τράπεζας.
Μάλιστα σε δημόσια ακρόαση στην Κυπριακή Βουλή τον Νοεμβριο του 2017 η διοικητής της Κεντρικης Τραπεζας της Κύπρου Κ. Γιωρκάτζη εξήγησε πως η Αρχή Εξυγίανσης προσέλαβε το συμβουλευτικό οίκο Ernst&Young, προσθέτοντας ότι «θα έχουμε σημαντικό όφελος από την πώληση αυτής της εταιρείας».

Η τράπεζα θα πρέπει να έχει πωληθεί το αργότερο έως τον Μαρτιο. Εως τώρα δεν έχει γίνει γνωστό ποιοι έχουν ενδιαφερθεί αλλά πηγές της αγοράς θεωρούν πιθανή την ενεργοποίηση της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Προ μηνών η εταιρία Banrniveld Enterprises, (με μεγαλομέτοχο την οικογένεια Βαρδινογιάννη) σε συνεργασία με το Βρετανικό Fund Duet εξαγόρασαν θυγατρική τράπεζα της Marfin στην Ρουμανία.
Η Marfin Bank Romania διαθέτει ένα δίκτυο 33 καταστημάτων σε όλη τη Ρουμανία, ενώ από δημοσιεύματα ρουμανικών μέσων προκύπτει ότι αποτελεί την 22η τράπεζα με βάση το ενεργητικό της. Όπως γίνεται αντιληπτό, πρόκειται για μικρή τράπεζα (σ.σ. μερίδιο αγοράς 0,6% στο τέλος του 2015), με έμφαση στις χρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων (σ.σ. κυρίως μικρομεσαίων), ενώ διαθέτει θυγατρική εταιρεία χρηματοδοτικής μίσθωσης.

Ο σχεδιασμός της κοινοπραξίας Βαρδινογιάννη – Duet μετά την απόκτηση της Marfin Bank Romania δεν έχει γίνει γνωστός. Η κοινοπραξία με την βρετανική Duet που διαχειρίζεται περί τα 4,5 δισ. δολάρια αποτελεί για το Όμιλο Βαρδινογιάννη κατά τις ενδείξεις στρατηγική επιλογή
.     πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template