Στα άκρα οι σχέσεις ΑΝΕΛ-Σύριζα απο τις δηλώσεις Σκουρλέτη για το συλλαλητήριο

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Στα άκρα οι σχέσεις ΑΝΕΛ-Σύριζα απο τις δηλώσεις Σκουρλέτη για το συλλαλητήριο.-Σε δύσκολη θέση ο Πάνος Καμμένος- Δυναμιτίζει ο Κατρούγκαλος με την δηλωσή του Ακραίοι και εθνικιστές αυτοί που διαφωνούν με τη χρήση του όρου Μακεδονία.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το mononews, διχογνωμία και κόντρες, πάνω και κάτω από το τραπέζι, προκαλεί το ζήτημα αλλαγής του ονόματος των Σκοπίων, μεταξύ των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας συναντά τον Σκοπιανό ομόλογό του Νταβός της Ελβετίας, ενώ στην Ελλάδα εξακολουθεί να προκαλεί αντιπαραθέσεις το μεγάλο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη της περασμένης Κυριακή.

O υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης προειδοποίησε ξεκάθαρα τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο πως οφείλει να υπερασπιστεί την κυβερνητική θέση. Ο κ. Σκουρλέτης, ανέφερε πως τα όσα υποστηρίζει ο Καμμένου για το Σκοπιανό «είναι μόνο προσωπική» η οποία όμως έιναι «λάθος, όπως λάθος ήταν και η πρόταση για το δημοψήφισμα»

«Θεωρώ λάθος την συμμετοχή των βουλευτών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στο συλλαλητήριο.Είναι πολλαπλά τα λάθη των ΑΝΕΛ στο ζήτημα των Σκοπίων» κατέληξε ο υπουργός Εσωτερικών.




Η απάντηση δεν άργησε να έρθει μέσω του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Δημήτρη Καμμένου, ο οποίος ζήτησε «να μην γίνονται εχθρικές δηλώσεις από τον ένα προς τον άλλον», τονίζοντας πως «οι θέσεις των ΑΝΕΛ είναι σαφείς εδώ και χρόνια». Προειδοποίησε μάλιστα την κυβέρνηση ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να ψηφίσει κανένα από τα πέντε ονόματα που έχουν τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων καθώς, όπως ανέφερε «έχουν αλυτρωτικές τάσεις», εκτιμώντας ότι «δεν θα υπάρξει άμεσα λύση» στο ζήτημα του Σκοπιανού.Δημήτρης Καμμένος, βουλευτής ΑΝΕΛ
Κατρούγκαλος: Ακραίοι και εθνικιστές όσοι διαφωνούν με τη χρήση του όρου ΜακεδονίαΤην ίδια ώρα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, από το βήμα της βουλής, χαρακτήριζε ως «ακραία και εθνικιστική» την άρνηση της χρήσης του όρου Μακεδονία για την ονομασία των Σκοπίων, τονίζοντας πως η θέση της κυβέρνησης είναι η σύνθετη ονομασία «που θα επιτρέπει πλήρη διάκριση της ιστορικής ελληνικής Μακεδονίας από το άλλο κράτος και η πλήρης απαλοιφή του αλυτρωτισμού».

Όπως ανέφερε, η χρήση του όρου Μακεδονία αποτελεί «πατριωτική λύση», διότι «πρέπει να θεωρούμε εθνικό ότι είναι αληθές και όχι ότι μας συμφέρει»! Μάλιστα τόνισε πως «είναι προτιμότερο για τις εκλογικές μας περιφέρειες».

Παράλληλα, είπε πως αν και οι ΑΝΕΛ έχουν διαφοροποιημένη θέση για το ζήτημα, ο κ. Πάνος Καμμένος «έχει εκφράσει την πλήρη εμπιστοσύνη του για τις διαπραγματευτικές προσπάθειες του κ. Κοτζιά».

Μάλιστα, αίσθηση προκάλεσε ένα «λεκτικό λάθος» του κ. Κατρούγκαλου, όταν κάνοντας επίθεση στην ΝΔ ανάφερε: «Είναι αυτό που ορθά ο αείμνηστος και ο νυν Μητσοτάκης έχουν δηλώσει στη βουλή ότι αποτελεί την εθνική θέση και είναι αυτά που ακούω από τη Χρυσή Αυγή, από τους Ανεξάρτητους… συγγνώμη από, την Ένωση Κεντρώων και τελευταία από εσάς. Θα ήθελα να ακούσω ποια είναι η θέση της ΝΔ».
Η «προφητεία» του Βούτση

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, προχώρησε στην εκτίμηση ότι το ζήτημα της ονομασίας της FYROM μπορεί να οδηγήσει σε αναδιαμόρφωση του πολιτικού συστήματος.
Ο Πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας στον Real fm, δήλωσε ότι το ζήτημα αυτό δεν θα αλλάξει την κυβερνητική ευστάθεια καθώς «θα αναδιαμορφωθεί σε αρκετά μεγάλο βαθμό και οριζοντίως, ενδεχομένως, το σύνολο του πολιτικού συστήματος». Κάτι που από πολλούς λαμβάνεται ήδη ως κλείσιμο του ματιού στην ΚεντροΑριστέρα.
Δύσκολη η θέση του Πάνου Καμμένου
Το σίγουρο είναι πως το περιθώριο πολιτικών ελιγμών για τον Πάνο Καμμένο έχει γίνει ιδιαίτερα στενό μετά και τη μεγάλη διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη στην οποία συμμετείχαν πολλοί βουλευτές του κόμματος των ΑΝΕΛ. Η ηγεσία του κόμματος βλέπει τις τελευταίες ημέρες τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να προκαλούν σε μια επίθεση με σκληρούς χαρακτηρισμούς προσπαθώντας να υποβιβάσουν το συλλαλητήριο, το οποίο ξεπέρασε σε όγκο τους υπολογισμούς τους.Πάνος Καμμένος, υπουργός Εθνικής Άμυνας

Την ίδια ώρα, πάντως, ο Πάνος Καμμένος επιχείρησε να κερδίσει ορισμένους πολιτικούς πόντους με μια εντυπωσιακή αλλά και αμφιλεγόμενη κίνηση. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υποσχέθηκε στους στρατιωτικούς πως μελετά την εξαγορά των δανείων τους από τις τράπεζες, με χρήματα αποθεματικών του οργανισμών του υπουργείου.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, γνωρίζει πως μια υποχώρηση στο ζήτημα του Σκοπιανού, με μια νέα «κωλοτούμπα» από μέρος του, θα καταδικάσει οριστικά, πιθανότατα, το κόμμα του. Η στάση που έχει κρατήσει μέχρι τώρα, είναι να στηρίζει τον κ.Κοτζιά και τη διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ, διαφωνώντας όμως σε ότι υποστηρίζει. Ωστόσο, όταν έρθει η ώρα που θα πρέπει να στηρίξει ή όχι τελικά την ίδια την πρόταση, η «λεπτή διπλωματία» των ΑΝΕΛ αναγκαστικά θα λάβει οριστικό τέλος. 
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template