Σε τέσσερις ασφαλιστικές ήταν ασφαλισμένες οι επιχειρήσεις που κάηκαν παραμονή Πρωτοχρονιάς στη Θεσσαλονίκη

Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

Τέσσερις ασφαλιστικές εταιρείες, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, θα κληθούν να «επουλώσουν» τις βαθιές «πληγές» στις
εγκαταστάσεις τεσσάρων επιχειρήσεων – τριών εν λειτουργία και μίας σε αναστολή - που άφησε πίσω της η πυρκαγιά που ξέσπασε στη ΒΙΠΕ Σίνδου τα ξημερώματα (γύρω στη 01:10 π.μ.) της 29ης Δεκεμβρίου, αναβιώνοντας τις μνήμες από τη φωτιά που είχε καταστρέψει το εργοστάσιο της γαλακτοβιομηχανίας ΚΡΙ-ΚΡΙ στις Σέρρες στις 24 Δεκεμβρίου 2013, δηλαδή πάλι σε περίοδο των εορτών Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς.

Η φωτιά ξέσπασε σύμφωνα με τις ενδείξεις στις εγκαταστάσεις της εταιρείας συσκευασίας Divani Hellas (εργοστάσιο πλαστικών υλών) και εξαπλώθηκε και στο τυπογραφείο του κ.Άγγελου Αλτιντζή και στην εταιρεία Ψυκτική Θερμική, που συστεγάζονται στο ίδιο κτήριο (αλουμινοκατασκευή συνολικού εμβαδού 3.500 τ.μ.), με την Divani Hellas.

Το τυπογραφείο είναι ασφαλισμένο σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες του στην Εθνική Ασφαλιστική, που έχει ασφαλίσει και ένα μηχάνημα της Divani Hellas, η οποία είναι επίσης ασφαλισμένη σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και στις εταιρείες ΑΧΑ και Interamerican. Στην Groupama φέρεται να είναι ασφαλισμένη ακόμη μια εταιρεία – τέταρτη κατά σειρά – που στεγάζεται στο ίδιο κτήριο, με αντικείμενο την παραγωγή cookies, αλλά προ μερικών μηνών προέβη σε αναστολή της λειτουργίας της.

Λόγω της μεγάλης καταστροφής και της συστέγασης πολλών εταιρειών το πόρισμα της Πυροσβεστικής αναμένεται να καθυστερήσει ακόμη μερικές ημέρες. Πραγματογνώμονες των ασφαλιστικών εταιρειών έχουν επισκεφθεί τον χώρο και συντάσσουν επί του παρόντος τα ενημερωτικά τους σημειώματα. Η καταστροφή στο τυπογραφείο πάντως σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες του είναι ολοσχερής, ενώ σύμφωνα με στέλεχος της Divani Hellas έχουν καεί, επίσης, όλα τα εμπορεύματα που είχε η εταιρεία στον συγκεκριμένο χώρο, τα οποία πάντως ήταν ασφαλισμένα. Για σχεδόν ολοσχερή καταστροφή της ίδιας εταιρείας πλαστικών υλών συσκευασίας έκανε λόγο σε δηλώσεις του και στέλεχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ και η Ψυκτική Θερμική έχει υποστεί μεγάλες ζημιές.

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συνέδραμαν 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα, που έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, μέχρι να την θέσουν υπό έλεγχο   nextdeal.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template