ΒΟΜΒΑ: «Ο Μαρινάκης θα διώξει τον Γκαρσία αν δεν κερδίσει τον ΠΑΟΚ - Αυτούς τελειώνει από τον Ολυμπιακό»

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Δεν θα συμβιβαστεί με παίκτες-εργάτες τύπου Σεμπά στον Ολυμπιακό ο Όσκαρ Γκαρσία, ενώ δεν θα έχει πρόβλημα να συγκρουστεί με
τη διοίκηση αν δεχτεί παρεμβάσεις και να τα βροντήξει και να φύγει, όπως αποκάλυψε στο sportdog.gr με δηλώσεις του ο Ανέστης Ζαχαράκης.

Ο αρχισυντάκτης της Matchmoney, που γνωρίζει άριστα το αυστριακό πρωτάθλημα, αναφέρθηκε στην παρουσία του Γκαρσία στον πάγκο της Red Bull Σάλτσμπουργκ αλλά και στο γεγονός ότι πρέπει να του δοθεί η ευκαιρία στον Ολυμπιακό για να δείξει τη δουλειά του.

Τον χαρακτήρισε ως τον καλύτερο προπονητή που έχει έρθει στο Λιμάνι μετά από τον Ερνέστο Βαλβέρδε, αν και φοβάται για το μέλλον του στην ομάδα αν ο Ολυμπιακός χάσει το πρωτάθλημα (ή έρθει μια βαριά ήττα π.χ. στην Τούμπα).

«Για εμένα ο Γκαρσία είναι ο καλύτερος προπονητής που έφερε ο Ολυμπιακός στην ομάδα μετά τον Ερνέστο Βαλβέρδε.
Στη Σάλτσμπουργκ δούλεψε σε νορμάλ ποδοσφαιρικό περιβάλλον και είχε σαφώς καλύτερο ρόστερ και μεγαλύτερο μπάτζετ από όλες τις ομάδες, ήταν φαβορί και έκανε το αυτονόητο: Κέρδισε δύο νταμπλ. Μετά αποφάσισε να αποχωρήσει για τη Σεντ Ετιέν», ήταν το αρχικό σχόλιο του Α. Ζαχαράκη στο sportdog.gr και στη συνέχεια συμπλήρωσε για το πώς έπαιζε στην Αυστρία και τη Σάλτσμπουργκ:

«Έπαιζε με ένα καθαρό 4-4-2, με την τετράδα πότε σε ρόμβο και πότε σε ευθεία. Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να παίξει αυτό το στιλ, στη Σάλτσμπουργκ είχε πολύ καλούς παίκτες όπως τον Κεϊτά, τον Σοριάνο ή τον Μπερίσα. Το μοναδικό αρνητικό ήταν ότι δεν είχε καταφέρει από τα προκριματικά να την περάσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ και στο Γιουρόπα Λιγκ δεν πήγε καλά. Εντός Αυστρίας έκανε περίπατο. Ο Γκαρσία είναι κλασσικός Ισπανός προπονητής, που θέλει στρωτό ποδόσφαιρο, κάτω την μπάλα, πρέσινγκ ψηλά. Αλλά είχε και ρόστερ που τον βοηθούσε να το κάνει, ήταν σαφώς ανώτερο από εκείνο των άλλων ομάδων».

Περιμένεις και στον Ολυμπιακό να παίξει 4-4-2, όπως στη Σάλτσμπουργκ, ή θα εφαρμόσει κάτι άλλο;

«Η Σάλτσμπουργκ παίζει αυτό το σύστημα εδώ και χρόνια, ο Γκαρσία προσαρμόστηκε σε αυτό. Γενικά πρόκειται για έναν πόδοσφαιρικό οργανισμό που παρέχει σωστό ποδοσφαιρικό περιβάλλον, αλλά δεν αλλάζει την νοοτροπία ή έλευση ενός νέου προπονητή. Έτσι όπως είναι το ρόστερ του Ολυμπιακού δεν βλέπω τον τρόπο για να παίξει κάτι άλλο πέρα από το 4-2-3-1. Στη Σάλτσμπουργκ είχε τον Κεϊτά, που είναι μέσα στα τρία καλύτερα 8άρια της Ευρώπης αυτή τη στιγμή και ετοιμάζεται να τον αποκτήσει η Λίβερπουλ. Οι παίκτες του ήταν όλοι κοντρολαρισμένοι και έπαιζαν συνδυαστικό ποδόσφαιρο. Δεν θα συμβιβαστεί στον Ολυμπιακό με παίκτες τύπου Σεμπά, εργάτες δηλαδή που απλώς τρέχουν πάνω-κάτω».

Υπάρχουν αγαπημένοι παίκτες που είχε στη Σάλτσμπουργκ και θα μπορούσαν να απασχολήσουν τον Ολυμπιακό τώρα που ήρθε ο Γκαρσία; Γράφτηκε, ήδη, το όνομα του Μιναμίνο.

«Ο Μιναμίνο μπορεί να παίξει ως δεύτερος φορ, είναι αέρινος, καλός παίκτης, νεαρός. Αλλά ευρύτερα ο Ολυμπιακός δεν νομίζω ότι μπορεί να προσεγγίσει τους παίκτες της Σάλτσμπουργκ, καθώς μιλάμε για πανάκριβους ποδοσφαιριστές. Πρόκειται για εργοστάσιο παραγωγής ταλέντων και προθάλαμο της Λειψίας».

Θεωρείς ότι μπορεί να αντέξει την πίεση που υπάρχει στον Ολυμπιακό για τα αποτελέσματα, με παράλληλη δημιουργία ομάδας που θα παίζει καλό ποδόσφαιρο;

«Έτσι όπως λειτουργεί ο Ολυμπιακός με τους προπονητές του, αν φαίνεται ότι στο τέλος της σεζόν ο Γκαρσία χάνει το πρωτάθλημα, δεν θα βγάλει τη χρονιά ο Ισπανός. Είναι λάθος αυτόν τον προπονητή να τον κρίνουν μέσα στο επόμενο τρίμηνο: Αν πάει στην Τούμπα, χάσει και μείνει πίσω στη βαθμολογία, για παράδειγμα. Πρέπει να του δοθεί η ευκαιρία για να δείξει τη δουλειά του. Αλλά δεν ξέρω αν ο Ολυμπιακός μπορεί να τον περιμένει».

Πώς περιμένεις την παρουσία του στον Ολυμπιακό;

«Θα βάλει σίγουρα σε τάξη τα αποδυτήρια, δεν είναι προπονητής που τον κάνουν ο,τι θέλουν οι παίκτες του. Θα δώσει κίνητρο για επανεκκίνηση στην ομάδα. Στη Σάλτσμπουργκ ήθελαν να τον κρατήσουν, αλλά ο ίδιος για δικούς του λόγους, για να βιώσει νέες προκλήσεις, αποφάσισε να φύγει. Τον θεωρούν πολύ καλό προπονητή, στην εποχή της Red Bull είναι μέσα στους δύο κορυφαίους προπονητής της ομάδας. Είναι ήρεμος, στο στιλ του Βαλβέρδε. Δεν θα έχει ξεσπάσματα ή αν του την πει κάποιος παίκτης δεν θα απαντήσει εκείνη τη στιγμή, θα το λύσει διαφορετικά το ζήτημα. Η παρουσία του στον Ολυμπιακό ίσως δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα σε περίπτωση ανεπιτυχών αποτελεσμάτων, αν υπάρξει παρέμβαση στη δουλειά του. Αν υπάρξει κόντρα με τη διοίκηση, δεν θα έχει πρόβλημα να τα παρατήσει όλα και να τα βροντήξει για να φύγει. Διατηρεί, άλλωστε, καλό όνομα στην ποδοσφαιρική πιάτσα, παρότι είναι νέος»πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template