Πως οι ολιγάρχες νίκησαν και τον Τσίπρα

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Τα σημάδια δείχνουν ότι τελικά ο Τσίπρας τα βρήκε και με τον Μαρινάκη καθότι ενώ ο εφοπλιστής επρόκειτο να καταθέσει μετά τις γιορτές για
το Νoor1, η υπόθεση άρχισε να εξαφανίζεται από την επικαιρότητα και να γίνεται λακριντί όπως συμβαίνει όταν τελικά ανίσχυροι πρωθυπουργοί και ισχυροί παράγοντες με φίλους άλλους ισχυρούς παράγοντες που έχουν άκρες στην Δικαιοσύνη βρίσκονται στο μικροσκόπιό της. To Σκοπιανό άλλωστε είναι ο ιδανικός επικοινωνιακός φερετζές για να ταίζει τους χαχόλους και να κλείσει τις ανοιχτές πληγές. Ο Μαρινάκης αποδείχθηκε ότι δεν ήταν εύκολος αντίπαλος τόσο ο ίδιος όσο και οι δύο-τρεις εξίσου πανίσχυροι και πιο διαπλεκόμενοι φίλοι του.

Γράφει ο Clint Eastwood

Σημειώνουμε ότι εκτός από τον Μαρινάκη είχαν λάβει κλήσεις και οι Νικόλαος Συντυχάκης, Ηλίας Τσακίρης και Ευάγγελος Μπαϊρακτάρης.

Στο μεταξύ όπως μας ενημέρωσε η εφημερίδα του Χατζηνικολάου πρόσφατα ο Βαγγέλης Μαρινάκης και η σύζυγός του, Αθανασία Μαρινάκη υποδέχτηκαν στον κόσμο το νέο μέλος της οικογένειάς τους. “Το αγαπημένο ζευγάρι έχει αποκτήσει μαζί ακόμη τρία παιδιά – τον Μιλτιάδη, την Ειρήνη και την Ελένη – που ανυπομονούσαν να γνωρίσουν το τέταρτο αδερφάκι τους…”-σύμφωνα με την καλή εφημερίδα που στάζει μέλι για τους ισχυρούς. Το 4ο μέλος της οικογένειας είναι κοριτσάκι και γαυρίνα.

Η νεοφερμένη κόρη θα καταδικάσει τον Μαρινάκη σε ισόβια καψούρα.
Οσο για τον Τσίπρα και τους υπουργούς του (μή σκίσουν κάνα καλσόν) όπως όλα δείχνουν σιγά-σιγά θα τα βρουν με όλους τους εγχώριους ολιγάρχες οι οποίοι διαχρονικά συνηθίζουν να είναι με το γκουβέρνο. Αυτό που συμβαίνει στην Κολομβία των Βαλκανίων είναι για ρεκόρ Γκίνες. Μετά από 8 χρόνια όλοι σχεδόν οι Ελληνες ολιγάρχες-με εξαίρεση τους Μπόμπολα και Ψυχάρη (που έχουν υποστεί κάποιες γρατσουνιές), είναι καβάλα στ΄άλογο και συνεχίζουν κανονικά τις μπίζνες τους την ώρα που ο μαλάκας λαός βλέπει το χρέος να έχει φθάσει στα δυσθεώρητα ύψη των 335 δις ευρώ από τα 200 δις ευρώ που ήταν πριν τα μνημόνια. Αυτό από μόνο του αρκεί για να συνειδητοποιήσει κανείς ότι η Κολομβία της Ευρώπης οδηγείται σε αμείλικτη φτωχοποίηση και διαμελισμό.

Πως θα βγει μια ξιπασμένη αμεταρρύθμιστη πουτάνα στις αγορές με 330 δις χρέος ανυπόληπτη και στα γεράματα;

Κανείς δεν θα δώσει δεκάρα για να την πηδήξει.

Η Ελλάδα είναι μια νεκρή χώρα στο έλεος ενός διεφθαρμένου κράτους με παπατζήδες, κατσιαπλιάδες κυβερνώντες.

Οσο ο Τσίπρας παραμένει πρωθυπουργός το μόνο που καταφέρνει είναι να ανοίγει πιο βαθιά τον λάκο του και να έρχεται πιο κοντά στο Ειδικό Δικαστήριο. Κι αυτό γιατί αν ο Σύριζα πέσει στο 8-12% όπως θα συμβεί ως το Φθινόπωρο του 2019, ο Λαφαζάνης, η Ζωή, ο Βαρουφάκης και ο Αλαβάνος δεν θα του φέρνουν ούτε σέρτικα στις σουίτες του Κορυδαλλού-πόσο μάλλον τώρα που ο Αλέξης συνήθισε τα πούρα και ο Μπαλαφίνιο να πίνει μπύρα με το μπουκάλι λες και είναι ο Μπράντ Πιτ-έλα Μπαλαφίνιο στο τόπο σου.

Ο Τσίπρας γνωρίζει πολύ καλά πως αν δεν φας θεριό θεριό δεν γίνεσαι. Παρότι το γνώριζε αφέθηκε πολύ νωρίς στην Γιάννα Αγγελοπούλου η οποία του πήρε την πολιτική παρθενιά με τα ταξίδια στις ΗΠΑ και την γνωριμία με τους Κλίντον, στην συνέχεια πέρασε στην πλευρά Βαρδινογιάννη ενώ με τον Κόκκαλη είχε πάντα καλές σχέσεις αν κρίνουμε από το γεγονός ότι ο Σωκρατάκιας πέρνει τη μία δουλειά μετά την άλλη από το Δημόσιο, τα νοσοκομεία, τις περιφέρειες.

Με τον Βαρδινογιάννη και τον Κόκκαλη στο πλευρό του οι οποίοι είναι φίλοι και του Μαρινάκη ήταν δύσκολο να ακουμπήσει τον εφοπλιστή.

Τον Τσίπρα από την άλλη στηρίζουν ο Σαββίδης, ο Κοπελούζος, ο Περιστέρης (γειά σου ρε μάγκα Σταθάκη) και όλοι σχεδόν οι υπόλοιποι. Ο μόνος που είναι ακόμη απέναντί στον Τσίπρα είναι ο Θέμος αλλά κι εδώ θα βρεθούν πρόθυμοι γεφυροποιοί.

Στο μεταξύ το χρέος του διεφθαρμένου, αμεταρρύθμιστου κράτους είναι 350 δις ευρώ. 150 δις ευρώ παραπάνω από το 2010 που μπήκαμε στα μνημόνια. Τότε που ο Σόιμπλε επέκρινε τους Ελληνες ολιγάρχες-πολλοί από δαύτους είναι αχυράνθρωποι των Γερμανών ολιγαρχών.


Ακόμη και τα γερμανικά ΜΜΕ πλέον έκαναν τουμπεκί με τους Ελληνες ολιγάρχες.

Αρα πάπαλα. Θα πάει και ο Τσίπρας από εκεί που ήλθε και θα μείνει πίσω ο μαλάκας λαός να πληρώνει τον εθισμό του στην πρέζα του λαικισμού και της δημαγωγίας…  πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template