Τι «βλέπουν» τα hedge funds για αγορές, τράπεζες και bitcoin το 2018

Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Οι αγορές φαίνονται αποφασισμένες να συνεχίσουν την άνοδο, ακόμα κι αν οι ΗΠΑ άλλαζαν πρόεδρο ή αν εντείνονταν οι
γεωπολιτικές εντάσεις. Αυτό όμως πρόκειται να αλλάξει, σύμφωνα τουλάχιστον με τους διαχειριστές κεφαλαίων.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, αυτό που βλέπουν είναι μια διόρθωση στις αγορές, μια αναμέτρηση με τη Βόρεια Κορέα και τη δημιουργία ενός ETF για bitcoin εντός του 2018.
Πιο αναλυτικά τα κορυφαία θέματα που βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των εταιρειών αντιστάθμισης κινδύνου και εκείνων που επενδύουν σε αυτές, έχουν ως εξής:

- Μεγαλύτερη μεταβλητότητα

Η απόσυρση των κεντρικών τραπεζών από τα προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης ανά τον κόσμο, θα μπορούσε να πυροδοτήσει ένα καθοδικό σπιράλ στις τιμές των περιουσιακών στοιχείων και να φέρει μια σημαντική αλλαγή στο μακροοικονομικό περιβάλλον, αναφέρει ο Paul Tudor Jones, ο οποίος συγκρίνει τη σημερινή εικόνα της αγοράς με τη φούσκα του 1999.

Η χαμηλή μεταβλητότητα γίνεται επικίνδυνη και έχει οδηγήσει τους επενδυτές σε ένα ψευδές περιβάλλον αυταρέσκειας και σιγουριάς, αναφέρει ο ίδιος. Το βασικό fund της εταρείας του έχασε 2,1% από τις αρχές της χρονιάς έως τις 8 Δεκεμβρίου. Τα περιουσιακά στοιχεία που κινδυνεύουν περισσότερο είναι αυτά που βασίζονται στα χαμηλά επιτόκια, όπως τα πιστωτικά προϊόντα υψηλής μόχλευσης , οι μη ρευστοποιήσιμοι τίτλοι και εκείνοι που επωφελούνται από το μομέντουμ της αγοράς, μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται οι λεγόμενες μετοχές FΑNG (Facebook, Amazon, Netflix και Google), αναφέρει ο hedge fund manager, Γιώργος Παπαμαρκάκης. Αυτές οι εταιρείες, αύμφωνα με τον ίδιο, είναι οι πρώτες υποψήφιες για σημαντική διόρθωση το 2018, σύμφωνα με τις τρέχουσες αποτιμήσεις.

- Η μόδα των κρυπτονομισμάτων

Τα κρυπτονομίσματα είναι η νέα καυτή μόδα. Ο Mike Novogratz ξεκίνησε ένα hedge fund αξίας 500 εκατ. δολαρίων με στόχο να επενδύσει σε assets και προθεσμιακά συμβόλαια bitcoin που άρχισαν να διαπραγματεύονται στις πλατφόρμες Cboe Global Markets και CME Group νωρίτερα αυτό τον μήνα. Τώρα κάποια hedge funds θα προσφέρουν δάνεια που χρησιμοποιούν το κρυπτονόμισμα ως collateral, αλλά δεδομένης της υψηλής μεταβλητότητας, οι όροι αναμένεται να είναι αυστηροί.

Όπως αναφέρει ο Jose Suarez συνιδρυτής του hedge fund Silver 8 Capital με κεφάλαια 300 εκατ. δολ. όπως τα futures δίνουν περισσότερη νομιμότητα στα κρυπτονομίσματα, έτσι θα γίνει και με τα ETF, με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι θεσμικοί επενδυτές να τα εντάξουν στα χαρτοφυλάκιά τους.



- Καλά τα μηνύματα για επενδύσεις στην Ευρώπη

Η Ευρώπη φαίνεται καλή επιλογή για τους επενδυτές. Οι διαφορετικές προοπτικές ανάπτυξης για τις χώρες της ζώνης του ευρώ δημιουργούν ευκαιρίες για trading, σύμφωνα με τη μονάδα αμοιβαίων κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου της UBS. «Για παράδειγμα, βλέπουμε κακή εκτίμηση σε τραπεζικούς τίτλους με ενδιαφέρουσες ευκαιρίες όπως οι τράπεζες στη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ισπανία», δήλωσε ο Kevin Russell, της UBS.

Μη εξυπηρετούμενα δάνεια και πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων από τις τράπεζες, είναι οι κορυφαίες επιλογές για τον Jeff Vale της Infinity Capital Partners που επενδύει σε αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου. Και η Brevard Howard Asset Management στοιχηματίζει ότι η Ελλάδα θα ανακάμψει μετά από σχεδόν μια δεκαετία κρίσης.

Οι τράπεζες και τα αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου είχαν μειώσει την έκθεσή τους στην Ευρώπη φέτος, κυρίως λόγω Brexit και άλλων γεγονότων που δημιούργησαν πολιτική αβεβαιότητα. Αυτό, μαζί με την αύξηση των παθητικών επενδύσεων, δημιούργησε λιγότερο ενεργό ανταγωνισμό στην Ευρώπη αναφέρει ο Pierre-Henri Flamand της GLG. Επιπλέον, ο νέος ευρωπαϊκός κανονισμός MiFID II θα δημιουργήσει ένα εξαιρετικό περιβάλλον για τους long και τους short διαχειριστές χρημάτων, καθώς λιγότερος κόσμος θα κοιτάζει τις ίδιες επενδυτικές ευκαιρίες.

- Τράπεζες


Το μέλλον είναι λαμπρό για την πιστωτική ποιότητα των αμερικανικών τραπεζών, αναφέρει ο Troy Gayeski της SkyBridge Capital, καθώς οι ισολογισμοί τους έχουν μεγάλο περιθώριο ανάπτυξης, λόγω της αύξησης του δανεισμού των επιχειρήσεων και μια αύξηση των επιτοκίων μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερες εισροές ρευστότητας. Επίσης αναμένεται να επωφεληθούν από τη δραστηριότητα στον τομέα των συγχωνεύσεων στον κλάδο, αλλά και τη φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ.

Σε ό,τι αφορά τις περιφερειακές τράπεζες της Ευρώπης, τις προτιμά ο Julian Garcia Woods της Oceanwood Capital Management. Η ισπανική Liberbank τιμωρήθηκε αδίκως μετά την κατάρρευση της Banco Popular τον Ιούνιο, ανέφερε ο ίδιος. Η ιταλική Banca Popolare di Sondrio έχει ισχυρό ισολογισμό. Επίσης οι ευρωπαϊκές τράπεζες είναι στο μικροσκόπιο της ΕΚΤ, οπότε υπάρχει ένας μόνιμος φόβος για μείωση του μετοχικού κεφαλαίου, παρά την ενίσχυση της οικονομίας.

Γεωπολιτικές εντάσεις

Παραμένουν ένα ερωτηματικό που θα μπορούσε να αλλάξει την πορεία του trading κια μάλιστα γρήγορα. Η νέα χρονιά ίσως φέρει ένα είδος αναμέτρησης με τη Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με τον Jonathan Hook, του Harry and Jeanette Weinberg Foundation, που διαθέτει χρήματα σε hedge funds. Για τον Michael Hintze, της CQS,οι ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ – Β. Κορέας μπορεί να αποτελέσει έναν από τους επικίνδυνους παράγοντες του 2018. Για τον Russell οι εντάσεις με τη Μέση Ανατολή μπορεί να αποτελέσουν τον αστάθμητο παράγοντα για τις αγορές το 2018.  πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template