Ποινή κάθειρξης 10,5 ετών με αναστολή στον Αλέξανδρο Αγγλούπα

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Ήταν ατύχημα ο τραυματισμός της αδελφής της τότε συντρόφου του, Γωγώς Φαρμάκη, υποστήριξε ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος
Αγγλούπας, αλλά δεν έπεισε τους δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Τον καταδίκασαν σε κάθειρξη 10 ετών και έξι μηνών, ωστόσο, του χορήγησαν αναστολή μέχρι να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό κι έτσι, ο νεαρός επιχειρηματίας επέστρεψε ελεύθερος στο σπίτι του, καθώς πρόσφατα αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους για την υπόθεση της συμμετοχής του στην Συμμορία των Ρομά.

Στον Αλέξανδρο Αγγλούπα αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας επέμεινε στην εκδοχή του ατυχήματος, όπως και η πρώην σύντροφός του. Το γεγονός ωστόσο ότι η Γωγώ Φαρμάκη είχε υποστηρίξει αμέσως μετά τον τραυματισμό της, το Νοέμβριο του 2011, στο σπίτι της στο Παλαιό Φάληρο, ότι ο Αγγλούπας αποπειράθηκε να τη δολοφονήσει, απασχόλησε επί μακρόν το δικαστήριο.

«Ένας δικηγόρος της έχει βάλει λόγια», επιχείρησε να αιτιολογήσει την αρχική στάση της τότε συντρόφου του ο επιχειρηματίας. Στην απολογία του υποστήριξε:

«Η Γεωργία μου θύμωσε παρά πολύ γιατί θα έφευγε για Αμερική. Κι εμένα αν κάποιος έστω με το αμάξι κατά λάθος να με χτυπούσε θα είχα θυμό μετά. Μετά από ένα διάστημα 10 μηνών κατάλαβε ότι δεν το ήθελα. Εκείνη την εποχή ήταν υποχείριο ενός ανθρώπου που ήθελε να βγάλει κέρδος. Η Γεωργία δεν δέχτηκε ουδέποτε ούτε ένα ευρώ από μένα», υποστήριξε ο Αλέξανδρος Αγγλούπας επιμένοντας ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει την ηθοποιό.

«Είναι ένα πολύ λυπηρό γεγονός για μένα. Ήταν ένας πολύ σοβαρός τραυματισμός τον οποίο προκάλεσα εγώ. Όμως δεν το ήθελα. Σε καμία περίπτωση δεν έβγαλα πιστόλι να σκοτώσω», είπε απολογούμενος και αναφέρθηκε στο αιματηρό περιστατικό, αυτόπτης μάρτυρας του οποίου ήταν η αδελφή της παθούσας Όλγα Φαρμάκη, η οποία ωστόσο δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο για να καταθέσει, καθώς βρίσκεται στον Άγιο Δομίνικο για τις ανάγκες του…Survivor.


«Όπως πάω να σκύψω με εμπόδιζε το όπλο. Όπως πάω να το βγάλω ακούω μπαμ. Τα χάνω. Μου πέφτει το πιστόλι στο πάτωμα. Κοιτάζω τη Γωγώ μου λέει, αχ βλέπω αίματα. Ούρλιαζε η Όλγα που ερχόταν από πίσω».


Στην κατάθεση της, η Γωγώ Φαρμάκη υποστήριξε πως «είχε κακούς συμβούλους» για αυτό αρχικά είχε πει ότι ο σύντροφος της αδερφής της ήθελε να την σκοτώσει.

«Ανέβηκε στον πάνω όροφο να χαιρετίσει εμένα και το σκυλάκι μου. Έκανε μια κίνηση στο σακάκι και άκουσα ένα μπαμ. Τους άκουσε να τσιρίζουν, με πήρε στα χέρια του και με πήγαν στο νοσοκομείο»,
κατέθεσε η ηθοποιός.

Η καταδίκη του επιχειρηματία για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας ήρθε με τη σύμφωνη πρόταση του εισαγγελέα.     πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template