Η άνοδος προκάλεσε «ανακούφιση» για την αγορά των Α/Κ

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Η χθεσινή άνοδος των τιμών των Ελληνικών μετοχικών και ομολογιακών τίτλων χαρακτήρισε την Πέμπτη ως ημέρα «ανακούφισης» για την
αγορά των Α/Κ.
Σπάζοντας ένα καθημερινό πτωτικό σερί της αξίας των υπό διαχείριση κεφαλαίων, το Ενεργητικό σημείωσε σημαντική άνοδο 0,61% και διαμορφώθηκε στα 6,710 δις €. Η απόλυτη αύξηση κατά 40,376 εκατ. € έναντι της Τετάρτης οφείλεται αποκλειστικά και μόνον σε αποδόσεις των Α/Κ, καθώς τα μερίδια κινήθηκαν πτωτικά -0,02% και αντιστοιχούν σε ελεγχόμενες εκροές αξίας 2,090 εκατ. €. 


Είναι φανερό πλέον ότι η επενδυτική διάθεση των μεριδιούχων που οδηγούσε σε καθημερινό θετικό ισοζύγιο εισροών/εκροών προς το παρών τηρεί «στάση αναμονής».

Η μέση απόδοση της αγοράς ήταν ικανοποιητική, καθώς έκλεισε με ανοδικό πρόσημο 0,37%. Από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ, οι 12 σημείωσαν κέρδη, οι 7 ζημιές και μία παρέμεινε αμετάβλητη. Το υψηλότερο μέσο θετικό πρόσημο επέτυχαν τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 2,11% και ακολούθησαν τα 2 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με 1,63%, τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με 0,96% και τα Μικτά Α/Κ με 0,78%. Στον αντίποδα, σε μέση αρνητική απόδοση ξεχώρισαν τα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή με -0,30%, τα Funds of Funds Ομολογιακά με -0,24% και τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με -0,18%.

Κινητικότητα εκ μέρους των μεριδιούχων υπήρξε στο σύνολο σχεδόν των κατηγοριών και ήταν μεσαίας συναλλακτικής αξίας. Η επενδυτική διάθεση ήταν μικτή. Ο μεγαλύτερος όγκος εισροών έλαβε χώρα στα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμένων Αγορών με 2,191 εκατ. €, στα Μικτά Α/Κ με 643 χιλ. € και στα Funds of Funds Μικτά με 258 χιλ. €.
Αντιθέτως, την υψηλότερη αξία ρευστοποιήσεων υπέστησαν τα Ομολογιακά Α/Κ μη Κρατικά Επενδυτικής Διαβάθμισης με 2,267 εκατ. €. (η εν λόγω κατηγορία βρίσκεται σε μία «δίνη» εξαγορών το τελευταίο διάστημα). Ακολούθησαν τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 1,651 εκατ. € και τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 1,142 εκατ. €.

Τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας είχαν σχεδόν αμετάβλητο ισοζύγιο (αμελητέες εισροές αξίας 31 χιλ. €).




ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ.    πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template