Οι Τούρκοι έφτασαν μέχρι την Εύβοια! Αμερικάνικο σκάφος ανάμεσα σε Τουρκικό και Ελληνικό!

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Oι ΗΠΑ παρεμβαίνουν πλέον ενεργά για να αποτρέψουν "θερμή" ελληνοτουρκική σύγκρουση: To αμερικανικό
αντιτορπιλικό USS Ross κλάσης Arleigh Burke, πλησίασε την τουρκική φρεγάτα Barbaros, κλάσης ΜΕΚΟ 200Τ, η οποία εισέβαλε στο δυτικό Αιγαίο και πλέει στις ακτές της Εύβοιας!

Από ελληνικής πλευράς παρακολουθεί το τουρκικό πλοίο η φρεγάτα Θεμιστοκλής κλάσης "S".

Η τουρκική φρεγάτα βρισκόταν στο κεντρικό Αιγαίο παρακολουθώντας διακριτικά την άσκηση Αστραπή στην οποία συμμετείχαν ελληνικές φρεγάτες.
Καθώς οι φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού επέστρεφαν στον ναύσταθμο της Σαλαμίνας, η τουρκική φρεγάτα Barbaros ακολουθούσε από απόσταση, φθάνοντας μέχρι και το Κάβο Ντόρο.

Μάλιστα, την ώρα που η τουρκική φρεγάτα προσέγγιζε το ακρωτήριο Καφηρέας ανάμεσα στο Barbaros και στην ελληνική φρεγάτα Θεμιστοκλής, μπήκε το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Ross.

Σημειώνεται ότι ο Πάνος Καμμένος το πρωί είχε συνομιλίες με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Τ.Μάτις και τον ΓΓ του ΝΑΤΟ κατά τη διάρκεια των οποίων τους έδειξε «αποδεικτικό υλικό που καταρρίπτει κάθε τουρκικό ισχυρισμό ότι πρόκειται δήθεν για ατύχημα είτε για αιτιάσεις της Ελλάδας».

Τους είπε επίσης ότι «είμαστε πολύ κοντά σε ατύχημα με την Τουρκία και δεν πρόκειται να την ανεχτούμε άλλο»

Έκκληση να αποφευχθεί η κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, που προκλήθηκε μετά τα πρόσφατα συμβάντα στο Αιγαίο, απηύθυνε ο γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ερωτηθείς σχετικά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες μετά το πέρας της υπουργικής Συνόδου του ΝΑΤΟ, ο κ. Στόλτενμπεργκ ανέφερε ότι το ζήτημα βρέθηκε στο επίκεντρο συζητήσεων που είχε με τους υπουργούς Άμυνας της Ελλάδας και της Τουρκίας και ότι ενημερώθηκε σχετικά με το περιστατικό του εμβολισμού πλοίου του Λιμενικού.

«Χαιρετίζω το γεγονός ότι οι δύο πρωθυπουργοί συνομίλησαν στο τηλέφωνο και απευθύνω έκκληση να συνεχιστούν οι επαφές έτσι ώστε να αποφευχθούν τέτοια περιστατικά στο μέλλον, να μειωθούν οι έντασεις και να αποφευχθεί νέα κλιμάκωση», είπε, προσθέτοντας ότι οι δύο χώρες είναι «πολύτιμοι σύμμαχοι».

«Θέλουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να αποφευχθούν πραγματικά προβλήματα και η κλιμάκωση της διαμάχης και της έντασης μεταξύ τους»,
υπογράμμισε ο γγ του ΝΑΤΟ.

Η δήλωση του Πάνου Καμμένου έχει ως εξής:
«Σήμερα, νωρίς το πρωί, είχα τη δυνατότητα να συναντήσω και να συνομιλήσω για αρκετή ώρα με τον Υπουργό Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Στρατηγό Μάτις και τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, στους οποίους εξέθεσα την τελευταία προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην περιοχή των Ιμίων, των ελληνικών νησιών, και εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Είχα τη δυνατότητα να τους επιδείξω αποδεικτικό υλικό που καταρρίπτει κάθε τουρκικό ισχυρισμό ότι πρόκειται δήθεν για ατύχημα είτε για αιτιάσεις της Ελλάδας.
Η Τουρκία προκαλεί, παραβιάζει τα ελληνικά και τα ευρωπαϊκά χωρικά ύδατα, προχωρεί σε πράξεις παραβίασης κάθε έννοιας ναυτικού δικαίου και φτάνει πολύ κοντά σε ένα «ατύχημα» στο Αιγαίο. Έχει την απόλυτη ευθύνη. Δεν μπορεί κανένας μέσα στην ίδια Συμμαχία, στο ΝΑΤΟ, να αμφισβητεί την επικράτεια ενός άλλου κράτους.

Τα Ίμια είναι ελληνικά νησιά, αυτό είναι ξεκάθαρο από όλες τις συνθήκες που και η ίδια η Τουρκία έχει υπογράψει.
Δεν μπορεί, λοιπόν, να συνεχίσει αυτό το παιχνίδι, από τη μία πλευρά των λεονταρισμών, των δηλώσεων δήθεν συμβούλων του Ταγίπ Ερντογάν και η προκλητική συμπεριφορά στο Αιγαίο που εν συνεχεία χρεώνεται σε κάποιους κυβερνήτες πλοίων και από την άλλη πλευρά, διπλωματικά, η Τουρκία να λέει ότι δεν συμβαίνει τίποτα, αλλά πρόκειται περί ατυχήματος.

Πρέπει να αναλάβει καθένας την ευθύνη του. Η Ελλάδα είναι μία ειρηνική χώρα, αλλά δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί την οποιαδήποτε πρόκληση παραβίασης της εθνικής κυριαρχίας, ακόμα και λεκτικής αμφισβήτησης από επίσημους ή ανεπίσημους συμβούλους από την πλευρά της Τουρκίας.

Είναι πλέον ενήμερες, με τα αποδεικτικά στοιχεία, η Συμμαχία, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, αλλά και όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα συνεχίσουμε στη σύνοδο του Μονάχου να ενημερώνουμε τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Μεσογείου για αυτή ακριβώς τη συμπεριφορά.

Θα πρέπει επιτέλους να πάρει απόφαση η Τουρκία ότι δεν μπορεί να παίζει παιχνίδια με την Ελλάδα με τέτοιου είδους χειρισμούς, από τη μία πλευρά ναυτικούς και λεκτικούς και από την άλλη πλευρά διπλωματικών υπαναχωρήσεων.

Δεν πρόκειται να ανεχτούμε περαιτέρω τέτοια συμπεριφορά της Τουρκίας»
.


Περισσότερα σε λίγο.   πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template