ΕΔΩ ΚΟΛΟΜΒΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Ο υπουργός που μετρούσε τα χαρτονομίσματα στο σκοτάδι!

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Η Φωτεινή Σκοπούλη, καθηγήτρια Παθολογίας-Ανοσολογίας στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας, του Χαροκόπειου
Πανεπιστημίου, αποφοίτησε το 1981 από την Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. και το 1985 απέκτησε την ειδικότητα της Παθολογίας από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Τοποθετήθηκε υφυπουργός Υγείας το 2012 και λέγεται ότι έπεσε πάνω στις υπερτιμολογήσεις των φαρμάκων με αποτέλεσμα να τις πάρουν τις σχετικές αρμοδιότητες.
Είναι πρόεδρος της Επιτροπής Βιοηθικής του Χαροκόπειου και αναπληρώτρια πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών και Εκπαίδευσης του ίδιου πανεπιστημίου. Διευθύνει την Γ’ Κλινική Παθολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας και το Εργαστήριο Ανοσολογίας της Ευρωκλινικής Αθηνών.



Το καλό βιογραφικό της Σκοπούλη δεν ήταν ικανό να της χαρίσει μακροημέρευση και γρήγορα φαγώθηκε ως γραφική. Κι αν η παρουσία της Σκοπούλη είχε σημάνει συναγερμό από το 2012 δεν συνέβη το ίδιο με άλλον υπουργό του εν λόγω υπουργείου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ συγκεκριμένος υπουργός συνήθιζε να μετράει ένα προς ένα τα χαρτονομίσματα της μίζας χωρίς καν να τα βλέπει όπως περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες σε κουτσομπολιά που κυκλοφορούσαν στους διαδρόμους του συγκεκριμένου υπουργείου (Υγείας). Είναι τόσο αναπτυγμένες οι αισθήσεις του ώστε τα μετράει και στο σκοτάδι!

Στο μεταξύ ο Άγγελος Προβολισιάνος στο Documentonews αποκαλύπτει “απίστευτα στοιχεία” από τη δικογραφία του Novartis – Gate. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ -σύμφωνα με τη δικογραφία- χρηματίστηκε με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 2 εκατ. ευρώ. Aριστοτεχνικά εκτελεσμένο είναι και το κόλπο των κ.κ. Φρουζή – Κοντού μέσω των διπλάσιων παραγγελιών φαρμάκων που έκαναν για τον ΕΟΠΥΥ, ενώ δημιουργήθηκε «μαύρη» τρύπα στα δημόσια ταμεία από την υπερκοστολογημένη φαρμακευτική δαπάνη.


Άγγελος Προβολισιάνος

Κατά τα στοιχεία της δικογραφίας, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ φέρεται να λειτουργούσε ως χρήσιμος διεκπεραιωτής της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας. Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης φέρεται να προωθούσε την ταχεία αποπληρωμή των συναλλαγών του Δημοσίου με τη Novartis, λαμβάνοντας και το ανάλογο αντίτιμο για τις υπηρεσίες του. Σύμφωνα με την κατάθεση μάρτυρα, στις αρχές του 2014 η Novartis έλαβε 65 εκατ. ευρώ από χρωστούμενα του Δημοσίου, με τον Άδωνη Γεωργιάδη να επιβραβεύεται, εισπράττοντας -κατά τη δικογραφία- 2 εκατ. ευρώ.
Επίσης, πάλι σύμφωνα με τη δικογραφία, ο Άδωνις Γεωργιάδης την ίδια περίοδο είχε δώσει ενημερωτικό σημείωμα με εμπιστευτικά στοιχεία με την πολιτική που θα ακολουθούσε το υπουργείο Υγείας (π.χ. claw back) στον αντιπρόεδρο της Novartis, Κωνσταντίνο Φρουζή.

Το κόλπο

Στη δικογραφία εμπεριέχεται και ένα καλοστημένο κόλπο. Μάρτυρας περιγράφει τη διαδικασία μέσω της οποίας ο ΕΟΠΥΥ, την περίοδο 2011 – 2013, έκανε παραγγελίες διπλάσιων φαρμάκων από αυτά που χρειαζόταν η αγορά. Όταν τα φάρμακα έφταναν από την Ελβετία στην Ελλάδα, από τον ΕΟΠΥΥ υποστήριζαν πως είχε γίνει λάθος στην παραγγελία πως δεν είχαν παραγγελθεί τόσες πολλές παρτίδες φαρμάκων. Αποτέλεσμα αυτού, τα φάρμακα οδηγούνταν σε ιδιωτικές αποθήκες και μετά εξάγονταν σε άλλες χώρες. Εγκέφαλοι του σχεδίου ήταν -σύμφωνα με μάρτυρα- ο Κώστας Φρουζής και ο Δημήτρης Κοντός, ενώ ο μάρτυρας επικαλείται την ύπαρξη χρεωστικών και εκπτωτικών τιμολογίων για να τεκμηριώσει τα λεγόμενά του.

Η απόπειρα αυτοκτονίας

Αίσθηση είχε προκαλέσει στην κοινή γνώμη η είδηση πως ανήμερα της πρωτοχρονιάς του 2017 ένας 44χρονος απειλούσε να αυτοκτονήσει από τον 13ο όροφο του Hilton. Όπως διαπιστώθηκε αργότερα, πρόκειται για στέλεχος της Novartis, τον οποίο μετέπεισε άνδρας της ΕΛ.ΑΣ. να μην πέσει στο κενό. Σύμφωνα με έναν εκ των τριών μαρτύρων, ο υποψήφιος αυτόχειρας φοβόταν ότι θα αποτελέσει το εξιλαστήριο θύμα και για αυτό ήθελε να δώσει τέλος στη ζωή του.

Στα ύψη η φαρμακευτική δαπάνη


Αυτό που επισημαίνουν από κοινού πηγές με γνώση του περιεχομένου της δικογραφίας είναι η ιλιγγιώδης αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης στην Ελλάδα. Στη δικογραφία σημειώνεται πως από το 2000 έως το 2009 η φαρμακευτική δαπάνη εκτοξεύτηκε στο 2% του ΑΕΠ. «Είχαμε δαπάνη όσο η… Ισπανία» σχολίαζαν ειρωνικά οι ίδιες πηγές, κάνοντας λόγο για εγκληματικές ευθύνες όσων επέτρεψαν την αθρόα αύξηση της δαπάνης αυτής.

Αξίζει να προστεθεί πως ο πρώην διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, χρηματίστηκε -κατά τη δικογραφία- με το ποσό των 600.000 ευρώ, ενώ και ο πρώην πρόεδρος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Κυριόπουλος, πήρε μίζα 4 εκατ. ευρώ την περίοδο από το 2002 έως το 2014.     πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template