Χιλιάδες ασφαλιστές έχασαν το «βιός» τους εξαιτίας στελεχών, τραπεζών, επιλογών ασφαλιστικών εταιριών και εγκατάλειψής τους από σωματεία!

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Υπάρχουν κάποια στελέχη στην ασφαλιστική αγορά που ανδρώθηκαν στα χρόνια της πλασματικής ευημερίας, χάρη
στον «ασφαλιστάκο», που προκαλούν με την συμπεριφορά τους και την εν γένει στάση τους έναντι των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.

Μέλη της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος και Μεσιτικών (και του ΣΕΜΑ) εκμεταλλευόμενα καταστάσεις και τον «λαουτζίκο» έβγαλαν πριν χρόνια χιλιάδες ασφαλειομεσίτες στο δρόμο να πουλήσουν «αέρα κοπανιστό» στα χρηματιστήρια, να πουλήσουν μερίσματα (τι έγιναν εκείνα τα συμβόλαια με το 23% απόδοση;), να πουλήσουν Αμοιβαία, μετοχές στο Χρηματιστήριο, κινητά τηλέφωνα, επενδύσεις, P/C, ακίνητα, κότερα, ημερολόγια, ταξίδια κλ.π κλ.π. και αφού ‘κονόμησαν «τα άντερά τους» και απέκτησαν βίλες στην Αίγινα, Μύκονο και Παρνασσό, τζιπάρες, έδρες στους φορολογικούς παραδείσους και θέση στα Panama Papers και λίστες Λανγκάρντ ΣΗΜΕΡΑ στην κρίση ανακάλυψαν ότι φταίει ο «ασφαλιστάκος» με τη τσάντα.


 Και τα λένε χωρίς να ντρέπονται και να κοκκινίζουν και «επαναπροσδιορίζουν» λένε και «εξορθολογίζουν» λένε τις στρατηγικές της εταιρίας λόγω κρίσεως δήθεν και όχι λόγω των κακών επιλογών τους!

Ο κόκκινος συναγερμός καταστροφών και οικονομικών τυφώνων όταν χτύπησε τους βρήκε απροετοίμαστους και δέσμιους σε μικροπολιτικές που κράτησαν τον κλάδο στο 2% και με πολλά εκατομμύρια χρέη του Επικουρικού Κεφαλαίου σε χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και με το στίγμα του κλεισίματος πάνω από 50 εταιριών και του Ομίλου ΑΣΠΙΣ για τον οποίο πολλοί υπεύθυνοι «σουλατσάρουν» ανάμεσά μας σε θέσεις ακόμα και στην ΕΑΕΕ! Σχεδόν όλα τα σπίτια έχουν και μία εκκρεμότητα με το επικουρικό και όσα λεφτά και αν πληρωθούν εφέτος θα μείνουν πολλά ακόμα για χρόνια σε εκκρεμότητα!

Πού είναι οι «μεγάλοι του κλάδου»; Δεν φταίνε; Φταίει ο «ασφαλιστάκος»; Φταίει ο άνθρωπος πρώτης γραμμής που του έταξαν όνειρα και τα γκρέμισαν;
Ανήμπορος και ανυπεράσπιστος είναι στα «κοράκια» που περιμένουν να του αρπάξουν το διαμέρισμα λόγω δανείων που τόλμησε να πάρει για να ξεφύγει από τη φτώχεια.

Οι τράπεζες του Bancassurance πόσο στήριξαν ασφαλιστές ή ασφαλιστικές εταιρίες;
Με την Πράξη Διοικητή ΤτΕ ο «ασφαλιστάκος» προσαρμόστηκε και έτσι έπρεπε, αλλά έκατσε «σούζα» στους εκβιασμούς να λυθούν άμεσα χρέη ετών (πάνω από 1 δισ. όπως είπε ο πρώην Πρόεδρος ΕΑΕΕ) που συντηρούσαν τα «στελέχη» των εταιριών για Νέα Παραγωγή! Πάρε δάνειο και φέρε παραγωγή ήταν το σύνθημα στις Διευθύνσεις Πωλήσεων. Και μετά στην κρίση φέρε παραγωγή αλλιώς σου σταματώ τη σύμβαση και ΥΠΟΧΡΕΟΥΣΑΙ (το υπέγραψες τότε που δεν έβλεπες, καλή τη πίστει) ΑΜΕΣΩΣ να εξοφλήσεις. Νέος κύκλος, νέοι εκβιασμοί και… δώσ’ του κύπελλα και βραβεύσεις και ταξίδια στις Σεϋχέλλες με δανεικά για ΤΑΞΙ… Και σιγά σιγά χάνεται το χαρτοφυλάκιο, έρχονται εξώδικα, έρχονται νέες συμβάσεις, νέοι όροι, έρχονται απαιτήσεις για παράδοση κλειδιών και κλεισίματος γραφείου, έρχεται υφαρπαγή κωδικών ασφαλιστών, και ξανά νέα σύμβαση και εξαναγκασμός υπογραφής νέας έναρξης επαγγέλματος (και να ξεχασθούν 10, 15, 20, 30, 40 και… 50 (!!!) χρόνων συνεργασίας)!

Οι σύλλογοι ΑΠΟΝΤΕΣ! Εγκαταλείφθηκαν και από τους διαμεσολαβούντες (κάτω από 30 ψήφισαν στους πράκτορες και ΠΣΑΣ). Απανωτές οι παραιτήσεις στον ΣΕΜΑ! Με βραδιές για ποτό και ημερίδες ή νυχτερίδες για σεμινάρια αυτοβελτίωσης σε καιρούς μελαγχολίας κατάντησαν εκπαιδευτικά γραφεία… Ποτέ δεν μάθαμε πόσοι ψήφισαν ποιους στον ΠΣΑΣ του εκπαιδευτή προέδρου ούτε στον σύλλογο πρακτόρων αν και το ζητήσαμε. Όλα μαγικά και κρυφά… Δείτε τα ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΑ sites των συλλόγων και θα κλάψετε με την αραχνιασμένη ενημέρωση. Πουθενά στα σωματεία αναφορές για διώξεις, για εκβιαστικές συμβάσεις, για διακοπές συνεργασιών, για μείωση εισοδήματος, για αδυναμία στρατολόγησης στην εποχή της μεγάλης ΑΝΕΡΓΙΑΣ. 

Η Τράπεζα Ελλάδος μιλά ότι η μερική απασχόληση έγινε βόμβα στην οικονομία με το 54,87% των περσινών προσλήψεων (2017). Στις 2.400.398 προσλήψεις είχαμε 2.256.853 αποχωρήσεις και 143.545 νέες θέσεις εργασίας. (Το 14% εκ περιτροπής, το 40,90% μερικής απασχόλησης και μόνο το 45,13% πλήρους απασχόλησης). Και όμως στις ασφαλιστικές εταιρίες δεν στρατολογούνται νέοι! 

Ο αγαπητός πρόεδρος του ΕΕΑ, είναι ευκαιρία να δώσει περισσότερα στοιχεία για την κινητικότητα των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, που θα φωτίσουν άγνωστες πτυχές του ασφαλιστικού επαγγέλματος και κυρίως πόσοι δεν έχουν να πληρώσουν ούτε την υποχρεωτική ασφάλιση αστικής ευθύνης ασφαλιστή ούτε και την εγγραφή τους κάποιοι (Στο Μητρώο λένε ότι είναι κάπου 18.000 εγγεγραμμένοι αλλά αστική ευθύνη δεν φτάνουν στις 10.000. Τι γίνεται;).

Δεν φταίει ο «ασφαλιστάκος» [υπάρχουν και οι δυνατοί ασφαλισταράδες και οι πετυχημένοι (λίγοι)]!

Η ασφαλιστική αγορά οφείλει πολλά στους ανώνυμους, τους απλούς, τους εργατικούς που επί πολλά χρόνια δούλεψαν σκληρά για να στηθεί η ασφαλιστική αγορά, που για χρόνια ήταν σε «ημιώροφους» δίπλα σε τραπεζικά καταστήματα και σε λίγα γραφεία αξιέπαινων και αξιοσέβαστων πρωτοπόρων ασφαλιστών. Η μεγάλη άνοδος ήρθε από πολλούς που είναι στην ελληνική αγορά και κάποιοι τους δυσκολεύουν με ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΑ εμπόδια και εγκατάλειψη και «προδοσίες» και πονηρές νομικές «εκδιώξεις». Ακόμα και τον «ΤΕΙΡΕΣΙΑ» κρατάνε μερικοί εναντίον τους.

Κυρία Σεληνιωτάκη της ΔΕΙΑ σταματήστε αυτούς που δυσκολεύουν την Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά. Η ατιμωρησία τους έκανε θρασείς. Πωλησιακό δυναμικό και διοικητικοί υπάλληλοι χρειάζονται στήριξη στην κρίσιμη περίοδο που περνάμε.

Πολλά δήθεν «κυριλάτα» σημερινά (εκ μεταγραφής, τους ξέρετε) στελέχη, χτύπησαν και τη «ρίζα» των ασφαλιστικών εταιριών που είναι οι μόνιμοι διοικητικοί έμπειροι υποστηρικτές της ασφαλιστικής εργασίας με τους «νοικιασμένους υπαλλήλους» και έκτακτους του ΟΑΕΔ και απογυμνώνουν τα θεμέλια του ασφαλιστικού κλάδου.

Οι επιλογές πρέπει να επανασχεδιαστούν.


Κύριε Πρόεδρε της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, οι ασφαλιστικές εταιρίες από τη φύση τους είναι φτιαγμένες να διαρκέσουν, για αυτό θα είμαστε κοντά σας στην προσπάθεια για να σταλεί το μήνυμα ότι «ο επανασχεδιασμός του ασφαλιστικού κλάδου είναι το νέο και πρέπει να γίνει άμεσα», στη θητεία σας.

Στελέχη και ανθρώπινο δυναμικό ας ανασχεδιάσουν τη στάση τους, ας «ξαναϊδρύσουν» εταιρίες και σχέσεις με τους ανθρώπους που έχουν πελάτες αλλά και τους ανθρώπους που ζωντανεύουν εταιρίες.
Ελευθερώστε τους ανθρώπους της ασφαλιστικής αγοράς από το τύλιγμα που τους κάνατε όχι μόνο σε μία «κόλλα χαρτί» αλλά σε πολλές κορδέλες που τους εμποδίζουν να δημιουργήσουν!      
Ευάγγελος Σπύρου
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template