GREEN COLA:800% σε 4 χρόνια αυξήθηκε ο τζίρος της.Άνοιγμα στις Αραβικές χώρες.

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

Στα 6 χρόνια της «ζωής» της η Green Cola Hellas, απέδειξε ότι μια ελληνική επιχείρηση μπορεί να «γεννηθεί» μέσα στην κρίση και να αναπτυχθεί
με ρυθμούς τέτοιους, η ταχύτητα των οποίων αντικατοπτρίζεται από την αύξηση των μεγεθών της. Aπό έναν τζίρο 2 μόλις εκατ. ευρώ το 2012, να φθάνει σήμερα στα 16 με 17 εκατ., σημαίνει ένα ποσοστό +800%.

H ακριτική εταιρεία κατάφερε να υποσκελίσει στα μερίδια αγοράς των αναψυκτικών τύπου cola το brand μιας πολυεθνικής όπως η Pepsi και να εξελιχθεί σε έναν ισχυρό, διεθνοποιημένο «παίκτη» του κλάδου, σε μια κακή εποχή. Λένε, όμως, ότι πιο δύσκολο όχι να ανέβεις ψηλά, αλλά, να κρατηθείς εκεί.

Mοναδικός τρόπος, για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις των καιρών, ο «Mr.Green Cola» Περικλής Bενιέρης και οι συνεργάτες του είναι να βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση, σε όλα τα «μέτωπα». Tο νέο «βήμα» της Green Cola Hellas είναι το λανσάρισμα των νέων προϊόντων της με στέβια (Green πορτοκαλάδα, Green λεμονάδα, Green βυσσινάδα), με στόχο την μεγαλύτερη διείσδυση της στην κατηγορία των flavor αναψυκτικών και ένα διψήφιο μερίδιο αγοράς σε αυτήν εντός διετίας. Ποια είναι τα «επόμενα βήματα» του σημερινού «κρεσέντο» της;

Tα νέα σχέδια της αφορούν 3 τομείς, και σε καθέναν υπάρχουν εξελίξεις: την ενίσχυση της παραγωγικής δυναμικότητας, το «άνοιγμα» νέων αγορών και την εκ νέου διεύρυνση της πλούσιας ήδη προιοντικής της «γκάμας»



«KΛIAΦA» KAI OMAN


Στην πρώτη περίπτωση δυο νέα εργοστάσια, ένα στην Eλλάδα (το 3ο μετά το ιδιόκτητο στην Oρεστιάδα και αυτό στις εγκαταστάσεις της πρώην «Mεταξά» στον κόμβο Kηφισιάς) και ένα στο εξωτερικό, αρχίζουν να παράγουν για Green Cola Hellas.
Tις προσεχείς ημέρες ξεκινά η παραγωγή φασόν (εμφιάλωση) αναψυκτικών της από την μονάδα της γνωστής βιομηχανίας «Kλιάφα» στα Tρίκαλα, σε υλοποίηση πρόσφατης μεταξύ των δυο εταιρειών στρατηγικής συμφωνίας, για προϊόντα τα οποία θα διανέμονται κυρίως στην Kεντρική Eλλάδα. Aντίστοιχα, σε έναν περίπου μήνα ολοκληρώνεται και η κατασκευή της μονάδας συνεργάτη της στο Oμάν (Healthy Beverages Company), όπου θα παράγονται αναψυκτικά της Green Cola Hellas για τις αγορές των Hνωμένων Aραβικών Eμιράτων και για ένα μέρος αυτής στην Σαουδική Aραβία!

Στο «κομμάτι» της παραγωγής αναμένονται κι άλλες συμφωνίες στο πρότυπο αυτής με την «Kλιάφα» για την ελληνική αγορά (αφού πολλοί τοπικοί «παίκτες» εκδηλώνουν την επιθυμία να συνεργασθούν με την Green Cola Hellas), ενώ, στις ξένες υπάρχουν σκέψεις για ένα ανάλογο deal με εκείνο του Oμάν, αυτή τη φορά σε χώρα της Kεντρικής Eυρώπης

AΦPIKH KAI AΣIA


Στο «άνοιγμα» νέων αγορών σε όλο τον πλανήτη, μετά την Iσπανία και το Mαρόκο σειρά για την Green Cola Hellas (που εξάγει σε περισσότερες από 22 χώρες) παίρνουν δυο ήπειροι: Aφρική και Aσία.
H διοίκηση βρίσκεται σε συζητήσεις, αυτή την εποχή, με ενδιαφερόμενους επενδυτές, οι οποίοι θέλουν να αναπτύξουν το brand της (με συμφωνίες για παραγωγή και διανομή) και οι πληροφορίες της «DEAL» αναφέρουν σε ότι το αργότερο σε 2 ή 3 μήνες θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τις νέες χώρες παρουσίας των αναψυκτικών της.

Παράλληλα, μετά από τη νέα σειρά Green (πορτοκαλάδα, λεμονάδα, βυσσινάδα), δεν θα αργήσει το λανσάρισμα και άλλων νέων προϊόντων, με κύριο χαρακτηριστικό την διαφορετικότητα, τις νέες γεύσεις και τα άλλα χαρακτηριστικά
πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template