METRO: Προγραμματίζει για φέτος επενδύσεις 50 εκατ.

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Με στόχο να διευρύνει τα μερίδια αγοράς εντός συνόρων αλλά και στην Κύπρο η METRO ΑΕΒΕ έχει προγραμματίσει επενδύσεις
έως 50 εκατ. ευρώ φέτος, όπως αποκάλυψε ο κ. Αριστοτέλης Παντελιάδης. Παράλληλα ανακοίνωσε την είσοδο του ομίλου και στο χώρο των ειδών μαζικής εστίασης.

Η επιλογή αυτή, προφανώς και σχετίζεται με την σημερινή εικόνα στο λιανεμπόριο, η οποία, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Αριστοτέλη Παντελιάδη, θα παραμείνει ρευστή για τα τουλάχιστον δύο επόμενα χρόνια.

Όπως ο ίδιος ανέφερε, στόχος του ομίλου, είναι η μεταφορά τζίρου από μικροκαταστήματα οικιακών ειδών στο σούπερ μάρκετ και ομοίως από τα καταστήματα ειδών μαζικής εστίασης και Ho.Re.Ca.
εκ των οποίων τα περισσότερα, λόγω της κρίσης, αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Σημείωσε δε ότι η συνεχόμενη αύξηση του τουρισμού, δίνει προοπτικές ανάπτυξης στον κλάδο, κάτι που προσμέτρησε θετικά στην απόφαση του ομίλου.

Το δίκτυο και η επέκταση στην Κύπρο


Όπως αποκάλυψε οι επενδύσεις της ΜΕΤRO AEBE αφορούν τη ριζική ανακαίνιση 51 καταστημάτων τόσο του δικτύου της πρώην «Βερόπουλος» όσο και παλαιών καταστημάτων My Market, τη δημιουργία σίγουρα πέντε νέων καταστημάτων και με στόχο την ίδρυση πέντε ακόμη, καθώς και την επέκταση του κέντρου διανομής της εταιρείας κατά 10.000 τ.μ. στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης το προσεχές διάστημα θα ξεκινήσει η κατασκευή του πρώτου καταστήματος cash & carry της εταιρείας στην Κύπρο, στην Ομόνοια της Λεμεσού. Πρόκειται για μία επένδυση ύψους 9 εκατ. ευρώ.


Η είσοδος σε μία νέα αγορά

Ωστόσο, το νέο μεγάλο εγχείρημα της εταιρείας είναι η εντονότερη και πιο οργανωμένη δραστηριοποίησή της στην κατηγορία του επαγγελματικού εξοπλισμού στα καταστήματα cash & carry και των ειδών οικιακής χρήσης στα καταστήματα λιανικής (Μy Market). Πρόκειται για μία επένδυση που προσεγγίζει τα 2 εκατ. ευρώ.

Η νέα αυτή δραστηριότητα υλοποιείται μέσω της εταιρείας Milestone, στην οποία η METRO AEBE συμμετέχει με ποσοστό 50% (το υπόλοιπο 50% ανήκει στον επικεφαλής της Milestone Γιώργου Σαλάχου)
. Η αρχή γίνεται από το κατάστημα Metro Cash & Carry επί της Πέτρου Ράλλη. Εκεί στο υφιστάμενο κατάστημα προστέθηκε ένας ακόμη όροφος 1.000 τ.μ. όπου πωλούνται και εκτίθενται προϊόντα επαγγελματικού εξοπλισμού για επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια.

 
Στόχος ομίλου είναι να λειτουργήσει πιλοτικά μέσα στο Φεβρουάριο του 2018, διαδρόμους με τα είδη της MILESTONE σε καταστήματα όχι μόνο χονδρικής, αλλά και λιανικής πώλησης. O αρχικός προγραμματισμός περιλαμβάνει τη δημιουργία διαδρόμων σε τρία καταστήματα METRO Cash & Carry (στον Άλιμο, στην Ελευσίνα και στα Γλυκά Νερά) και σε τέσσερα My market (στο Ολυμπιακό Χωριό, στην Κηφισιά, στο Χαλάνδρι και στη Βάρη). Πρόθεση της εταιρείας είναι οι διάδρομοι με τα είδη σπιτιού και Ho.Re.Ca. να επεκταθούν σε όλο το δίκτυο των 223 My market και 49 METRO Cash & Carry αντίστοιχα, μέσα στο 2018. Σύμφωνα με τον κ. Σαλάχο, στόχος είναι έως το 2020 ο τζίρος από αυτήν τη δραστηριότητα να ανέλθει σε 20 εκατ. ευρώ.



Σχετικά με την MILESTON
E είναι μία εταιρεία που δημιουργήθηκε πρόσφατα και εξειδικεύεται στην εμπορία οικιακών ειδών και ειδών μαζικής εστίασης. Απασχολεί ήδη 12 στελέχη της αγοράς με εμπειρία. Διαθέτει δικές της αποθήκες και έχει στην αποκλειστική της ευθύνη την ανάπτυξη του κλάδου των οικιακών ειδών στα My Market και των ειδών μαζικής εστίασης και Ho.Re.Ca στα METRO Cash and Carry.

Η MILESTONE έχει ήδη αναπτύξει δικά της προϊόντα, με δικά της εμπορικά σήματα που θα διακινούνται αποκλειστικά από τα δίκτυα του ομίλου. Τα είδη που διαχειρίζεται είναι κυρίως δικής της εισαγωγής και σχεδίασης ενώ έχει ξεκινήσει και συνεργασίες με Έλληνες παραγωγούς. Επίσης, διαθέτει εξειδικευμένους συμβούλους πωλήσεων για το χώρο της μαζικής εστίασης που θα υποστηρίζουν μεγάλα και εξειδικευμένα έργα στην Ho.Re.Ca αγορά.

«Δεν μεταφέρεται στο λιανεμπόριο η οικονομική ανάκαμψη»

Αναφερόμενος στις οικονομικές εξελίξεις, ο κ. Παντελιάδης σημείωσε ότι μπορεί η οικονομία να βρίσκεται σε ανάκαμψη, ωστόσο αυτή δεν μεταφέρεται στο λιανεμπόριο. Τόνισε δε, ότι πολλές αλυσίδες θα καταγράψουν μείωση στον κύκλο εργασιών τους, τόσο λόγω περιορισμού του διαθέσιμου εισοδήματος, όσο και της ενεργοποίησης «νεκρών» καταστημάτων. Σημείωσε δε πως ο κλάδος διαθέτει συνολικά περισσότερα καταστήματα απ' ότι μια δεκαετία πριν, σε μια αγορά όμως που έχει υποχωρήσει κατά περίπου 25%.  πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template