Κώστας Βαξεβάνης-O Φρουζής κουβαλούσε με την BMW του βαλίτσες με λεφτά στο Μαξίμου

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Ότι ο αντιπρόεδρος της Novartis Κωνσταντίνος Φρουζής κουβαλούσε στην BMW του βαλίτσες με τα λεφτά στο Μέγαρο Mαξίμου
υποστηρίζει στο ρεπορτάζ του στο Documento ο Κώστας Βαξεβάνης. Αντιγράφουμε από τον ιστότοπο




Ο Αντώνης Σαμαράς ως πρώην πρωθυπουργός φαίνεται πως είναι ο εκλεκτός της Novartis και του Mr Novartis Κωνσταντίνου Φρουζή, ο οποίος είναι ο αντιπρόεδρος της πολυεθνικής στην Ελλάδα και σύμφωνα με τους μάρτυρες αυτός που διαχειρίζεται τα «μαύρα» ταμεία. Τόσο ο πρώην πρωθυπουργός όσο και το σύνολο σχεδόν των συμβούλων του σύμφωνα με δύο από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες είχαν συναντήσεις με τον Κωνσταντίνο Φρουζή.



Ο Φρουζής, ζήτησε από τον Αντώνη Σαμαρά να διαμεσολαβήσει προκειμένου να ευνοηθεί η εταιρεία τόσο με εκταμιεύσεις ποσών αλλά και με την τιμολόγηση φαρμάκων υπέρ της εταιρείας. Ο Φρουζής ξεκίνησε από την έδρα της εταιρείας στη Μεταμόρφωση έχοντας στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου μία βαλίτσα – τρόλεϊ γεμάτη, όπως χαρακτηριστικά λέει ο μάρτυρας, με δεσμίδες μωβ, πράσινα και κόκκινα χαρτονομίσματα. Πριν αναχωρήσει τον ενημέρωσαν από το Μέγαρο Μαξίμου πως έπρεπε να έχει μαζί του την ταυτότητα προκειμένου να μπει στο Μέγαρο. Ο Φρουζής τότε ζήτησε να δοθεί άδεια στο αυτοκίνητό του, ένα μαύρο BMW να μπει από την κεντρική πόρτα του Μαξίμου και να σταθμεύσει στον προαύλιο χώρο. Στο ραντεβού αυτό ο μάρτυρας υποστηρίζει πως η βαλίτσα παραδόθηκε στον πρώην πρωθυπουργό.
Μία εβδομάδα πριν, ο Φρουζής συναντήθηκε με τον Δημήτρη Πτωχό, στενό συνεργάτη του Σαμαρά. Μία δεύτερη συνάντηση μεταξύ Φρουζή και Πτωχού έγινε στις 18 Οκτωβρίου του 2013 στο Μέγαρο Μαξίμου. 


Στις 21 του ίδιου μήνα ο Φρουζής συναντά και τον έτερο πρωθυπουργικό σύμβουλο Σταύρο Παπασταύρου, γνωστό από τη λίστα Λαγκάρντ, τα Panama Papers και τα Paradise Papers. Ο Mr Novartis συναντά όμως και τον τρίτο στενό συνεργάτη του Σαμαρά, τον Χρύσανθο Λαζαρίδη δύο φορές. Την πρώτη στις 3 Απριλίου του 2014 στον πρώτο όροφο του Μαξίμου και τη δεύτερη στις 14 Απριλίου 2014 στη λεωφόρο Αθηνών 110.

Οι εντατικές επαφές που γίνονται μεταξύ του Φρουζή και της πρωθυπουργικής ομάδας είναι -σύμφωνα με τους μάρτυρες- η προσπάθεια του Φρουζή να δείξει στα κεντρικά της πολυεθνικής στην Ελβετία ότι έχει τις πλήρεις διαβεβαιώσεις του περιβάλλοντος Σαμαρά για την ευνοϊκή μεταχείριση της Novartis. Οι ημερομηνίες με τα ραντεβού του Φρουζή με το Σαμαρά αλλά και άλλα πολιτικά πρόσωπα αναγράφονται στο ημερολόγιο του Φρουζή που είναι στα χέρια των ελληνικών αρχών.    πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template