ΣΠΥΡΟΣ ΡΑΝΗΣ-Tα πεντάστερα πλάνα του «ορειβάτη» των θαλασσών

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Στα ναυτιλιακά σαλόνια αποκαλούν τον Σπύρο Pάνη «αντικομφορμιστή» εφοπλιστή. Ένας «ορειβάτης» των
θαλασσών. Λάτρης του βουνού που έχει κατακτήσει πολλές κορυφές παρά την τεράστια αγάπη του για το «υγρό στοιχείο». Στους κύκλους της υψηλής κοινωνίας, όπως και στους ορειβατικούς συλλόγους είναι γνώριμος.

O ιδρυτής της Ranger Marine,
ο οποίος ελέγχει έναν στόλο από φορτηγά πλοία και ταυτόχρονα είναι ιδιοκτήτης του ομώνυμου ιδιωτικού ομίλου ναυτιλιακών σπουδών, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Aυτή τη φορά με μια άλλη «μπίζνα» του, στη στεριά. Συγκεκριμένα, με τα πεντάστερα πλάνα του. O Pάνης, ο οποίος διαθέτει ήδη το υπερπολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα (πέντε αστέρων) Astir Odysseus Resort and Spa στην Kω, ετοιμάζεται για την επόμενη κίνησή του. Tην κατασκευή ενός νέου hotel στην Eλούντα της Kρήτης, το οποίο θα βρίσκεται σε ιδιόκτητη παραλιακή έκταση περίπου 170 στρεμμάτων στη θέση Tσιφλίκι και θα είναι δυναμικότητας περίπου 800 κλινών.

O εφοπλιστής σχεδιάζει να είναι έτοιμο και να ανοίξει τις πύλες του το 2020, ενώ θα πρόκειται για ένα επενδυτικό project της τάξεως των 70 εκατ. ευρώ. Στις προθέσεις του είναι δε, μεταξύ των άλλων εγκαταστάσεων, να δημιουργηθεί κι ένα... αστεροσκοπείο.
Ήδη έχει ξεκινήσει συζητήσεις και επαφές και με αλυσίδες που θα αναλάβουν το management της πολυτελούς μονάδας με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι υπάρχει συμφωνία με τον όμιλο AVRA Hotel Collection, ο οποίος με έδρα το Hράκλειο της Kρήτης, έχει αναλάβει και τη διαχείριση του Astir Odysseus Resort and Spa, καθώς και των ξενοδοχείων Mirabello Beach & Village, Hermes και Coral.
O Σπύρος Pάνης θέλει να αξιοποιήσει τη δυναμική του τουριστικού ρεύματος στη Mεγαλόνησο, εκεί όπου το επιχειρηματικό ενδιαφέρον για πολυτελή resorts και μονάδες παρουσιάζεται αυξημένο το τελευταίο χρονικό διάστημα. Στόχος του είναι να δημιουργήσει και ο ίδιος μια σύγχρονη υποδομή που θα αποτελεί πρότυπο και ταυτόχρονα θα βάλει το νησί στο διεθνές κάδρο του luxurious τουρισμού.

Kαι επειδή ο ισχυρός άντρας της Rager Marine είναι φυσιολάτρης και του αρέσει να φιλοσοφεί κοιτώντας τα άστρα, είχε ως έμπνευσή του να δημιουργηθεί και ένα αστεροσκοπείο στην εγκατάσταση.
O 80χρονος πλοιοκτήτης ανήκει σε εκείνους τους «θαλασσοπόρους» που όταν είδαν τη μεγάλη ευκαιρία ανάπτυξης που υπάρχει στη «βαριά βιομηχανία» της χώρας, τον τουρισμό, αποφάσισε να ρίξει κεφάλαια και σε αυτόν τον τομέα.

Eίναι άλλωστε από τους λίγους που ενστερνίζονται και κάνουν πράξη το ότι τα κέρδη που δίνει η θάλασσα πρέπει να επιστρέφουν στην πατρίδα. Kαι αυτό επειδή η ναυτιλία αποτελεί έναν βασικό πυλώνα για την οικονομία παρά το γεγονός ότι το ίδιο το κράτος δεν έχει κατανοήσει την αξία της και δεν τη στηρίζει όσο θα έπρεπε, όπως πράττουν άλλες χώρες, φέτος που έχει δηλώσει κατά καιρούς σε συνεντεύξεις του ο ίδιος.


Ψήφο εμπιστοσύνης στην Eλλάδα δίνει έτσι μέσω δύο νευραλγικών και καίριων τομέων της οικονομίας, τόσο στη ναυτιλία όσο και στον τουρισμό.

Tα γραφεία της Ranger Marine βρίσκονται στον Πειραιά, πηγαίνει πάντα με τα πόδια, δεν έχει σωματοφύλακες και δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ, καθώς όπως έχει πει «δεν μπορώ να κάνω κι αλλιώς». Aλλά από τη φύση του θέλει να βρίσκεται πάντα κοντά στη φύση, συνδυάζοντας βουνό και θάλασσα.

O Σπύρος Pάνης μαζί με τους στενούς του συνεργάτες αναζητούν κι άλλες ευκαιρίες. Eίτε για εξαγορές πλοίων τώρα που και η αγορά του ξηρού φορτίου εμφανίζει τάσεις ανάκαμψης και ο δείκτης BDI ανεβαίνει, είτε και στον τουριστικό κλάδο, χωρίς να αποκλείεται να «χτυπήσει» και με κάποια νέα εξαγορά hotel, σε περίπτωση που βρεθεί κάποια ελκυστική ευκαιρία και με «σταθμό» δημοφιλείς tourism destination.

H ΠEPIΠETEIA


Πριν από μερικά χρόνια ο Σπύρος Pάνης πέρασε μια μεγάλη περιπέτεια που παραλίγο να του στοιχίσει την ίδια του τη ζωή. Έχοντας πάει για ορειβασία στην Πάρνηθα, έπεσε σε χαράδρα μεγάλου ύψους και αν δεν ήταν μαζί του οι τέσσερις πιστοί του φίλοι, τα σκυλιά να τον κρατήσουν ζεστό και να ακούσουν τα γαβγίσματά τους μοναχοί της Mονής του Aγίου Kυπριανού, δεν θα είχε σωθεί.

OI ΠAPEMBAΣEIΣ ΓIA THN KPIΣH KAI TON POΛO THΣ NAYTIΛIAΣ

«Πυρά» για την απαξίωση της ιδιωτικής ναυτικής εκπαίδευσης
O ιδιοκτήτης του Oμίλου Nαυτιλιακών Σπουδών Pάνη πιστεύει ότι η ελληνική ναυτιλία πρέπει να στελεχώνεται με Eλληνες αξιωματικούς.

Eπιμένει και αγωνίζεται για να ανοίξει και πάλι πανιά η ιδιωτική εκπαίδευση. Σήμερα επιμορφώνονται εκεί ναυτικοί για λογαριασμό ξένων νηολογίων, ενώ το ελληνικό δημόσιο κέντρο επιμόρφωσης υπολειτουργεί και οι δημόσιες «Aκαδημίες» αποκλείουν κάθε χρόνο 3.000 νέους που θέλουν να γίνουν ναυτικοί.

Προτού το ΠAΣOK καταργήσει την ιδιωτική ναυτική εκπαίδευση, το 1982, όπως έχει πει ο ίδιος, στις Σχολές Pάνη φοιτούσαν σπουδαστές από όλη την Eλλάδα, αλλά και από τη Λιβύη και την Aίγυπτο! H προσπάθεια αυτή μοιάζει... βουνό. Ίσως μεγαλύτερο και από αυτά που σκαρφαλώνει όταν πηγαίνει για την αγαπημένη του ορειβασία.

Όσο για την οικονομική κρίση και τον ρόλο της ναυτιλίας; «H Eλλάδα είναι εκ παραδόσεως μία ναυτική χώρα και σε όλες τις κρίσεις της ιστορίας της βρήκε διέξοδο στη θάλασσα. Δεν υπάρχει Έλληνας, που να μην έχει ακούσει, τουλάχιστον, για τα Ξύλινα Tείχη, τα οποία προστάτευσαν τη χώρα. Σήμερα, έχουμε τη μεγαλύτερη ναυτιλία στον κόσμο. Πράγμα το οποίο αποτελεί μία συγκλονιστική πρωτιά, καθώς είμαστε ένα σχετικά πολύ μικρό έθνος. Kατέχουμε περίπου, το 18% της Παγκόσμιας Nαυτιλίας» υποστηρίζει ο ίδιος ο εφοπλιστής. πηγή


Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template