Σε τουρκικό δικαστήριο μεταφέρουν τους δύο Έλληνες όμηρους στρατιωτικούς - Έντονο διπλωματικό παρασκήνιο

Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Σύμφωνα με πληροφορίες στο δικαστήριο της Ανδριανούπολης μεταφέρονται αυτή την στιγμή οι δύο Έλληνες στρατιωτική,
ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και ο Λοχίας ΕΠΟΠ Δημήτρης Κούκλατζης για να τους ανακοινωθεί αν θα τους απαγγελθούν πρόσθετες κατηγορίες , για κατασκοπεία αν θα συνεχιστεί η κράτησή τους ή αν θα μείνουν ελεύθεροι, ή αν θα μείνουν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Εάν αληθεύουν οι πληροφορίες που διακινούνται από Τούρκους δημοσιογράφους μπορεί το δικαστήριο να ζητήσει από τους δύο Έλληνες να παραδώσουν τα μυστικούς αριθμούς PIN που ξεκλειδώνουν τα κινητά τους τηλέφωνα (!), τα οποία φυσικά τα έχουν ξεκλειδώσει εδώ και καιρό οι Τούρκοι.

Αν επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο θα πρόκειται περί καθαρής κοροϊδίας.
Μέχρι να οριστεί το δικαστήριο, οι δύο στρατιωτικοί παραμένουν έγκλειστοι σε φυλακή υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.



Η αίτηση των δύο Τούρκων δικηγόρων που έχουν αναλάβει την υπεράσπιση του ανθυπολοχαγού Μητρετώδη και του λοχία Κούκλατζη απορρίφθηκε στις 5 Μαρτίου.

Με βάση την τουρκική νομοθεσία νέα ένσταση των συνηγόρων των δύο Ελλήνων στρατιωτικών μπορεί να υποβληθεί ένα μήνα μετά, δηλαδή στις 5 Απριλίου, εφόσον στο μεταξύ δεν έχει παρουσιαστεί επισήμως το κατηγορητήριο.

Στο ζήτημα φαίνεται ότι υπάρχει έντονη διπλωματική δραστηριότητα.

Όπως έγινε γνωστό από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά το θέμα ετέθη από τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ στον Ταγίπ Ερντογάν


Έχει ενδιαφέρον να αναφέρουμε ότι ο Αμερικανός πρεσβευτής Τ.Πάιατ εξέφρασε πριν από λίγο την στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στην υπόθεση απο την αεροπορική βάση της Ανδραβίδας όπου βρίσκεται για την πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος»«Οι ΗΠΑ έχουν επικεντρωθεί στην υπόθεση των 2 Ελλήνων στρατιωτικών» είπε στους παρευρισκόμενους αν και αυτό μένει να φανεί εκ του αποτελέσματος
Είπε μάλιστα ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τις ελληνικές ενέργειες και θεωρούν σημαντικό το γεγονός ότι έχουν διατηρηθεί ανοιχτοί οι δίαυλοι της επικοινωνίας με την Τουρκία (παρά τις απίστευτες επιθετικές ενέργειές της)

Ειδικότερα, ο Αμερικανός πρέσβης, όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1 είπε: «υποστηρίζουμε τις ελληνικές ενέργειες για τη διατήρηση της επικοινωνίας με τις τουρκικές αρχές και ελπίζουμε οτι αυτό το θέμα θα επιλυθεί σύντομα».
Πηγή: Παρέμβαση Πάιατ για τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς: «Ελπίζουμε ότι αυτό το θέμα θα επιλυθεί σύντομα» | iefimerida.gr


Ο Αμερικανός Πρέσβης βρίσκεται στην Ανδραβίδα για την άσκηση «Ηνίοχος», η οποία εκτελείται σε ετήσια βάση, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ) και της 117 ΠΜ, στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας.



Briefing @Hellenic_MOD @PanosKammenos and Chief Christos Christodoulou on U.S. participation in and importance of Greece's leadership in bringing countries from across Europe and wider region for in pursuit of shared defense goals and regional peace

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template