ΕΤΕ: Ναυάγησε και επίσημα το deal με την Exin/Calamos

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Τερματισμό της σύμβασης αγοράς και πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής στο σχήμα Exin/Calamos ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα.

Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, «στις 29 Ιουνίου 2017, η Eθνική Tράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. ανακοίνωσε την πώληση του 75% του μετοχικού κεφαλαίου της Ανώνυμης Ελληνικής Εταιρείας Γενικών Ασφαλίσεων «η ΕΘΝΙΚΗ» στην ΕΧΙΝ Financial Services Holdings B.V., υπό την αίρεση, μεταξύ άλλων, εκπλήρωσης ορισμένων προϋποθέσεων, συμπεριλαμβανομένων και των εγκρίσεων από την αρμόδια Επιτροπή Ανταγωνισμού και την Τράπεζα της Ελλάδος.
Στις 28 Μαρτίου 2018, καταληκτική ημερομηνία, από την πλευρά της ΕΧΙΝ, εκπλήρωσης αναβλητικών αιρέσεων όπως αυτές αναφέρονται στη Σύμβαση Αγοράς και Πώλησης μεταξύ της ETE και της EXIN, η ΕΤΕ έλαβε γνώση ότι οι ανωτέρω δεν πληρούνται και ως εκ τούτου, αποφάσισε να τερματίσει τη Σύμβαση Αγοράς και Πώλησης.


Η Τράπεζα θα εξετάσει εναλλακτικές λύσεις.



Σημειώνεται ότι χθες, στην τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές μετά τα αποτελέσματα, υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΤΕ δήλωναν ότι «πρόθεσή μας είναι να ολοκληρωθεί η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής εντός του έτους και εξετάζουμε όλες τις εναλλακτικές λύσεις».

Η Εθνική περίμενε τυπικά την ολοκλήρωση της εννεάμηνης περιόδου αποκλειστικότητας που είχε η Exin ως προτιμητέος επενδυτής. Από τη στιγμή που δεν κατέστη δυνατό η Exin να βρει τα 718,5 εκατ. ευρώ τα οποία είχε προσφέρει για το 75%, η Εθνική ήρε την αποκλειστικότητα και το πιθανότερο είναι ότι θα απευθυνθεί στη Fosun, ως τον δεύτερο προτιμητέο επενδυτή.

Η τελευταία απόπειρα που έκανε η πλευρά της Exin να αποτρέψει τους τίτλους τέλους έγινε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κ. κ. Λ. Φραγκιαδάκης και Π. Μυλωνάς, CEO και αναπληρωτής CEO, αντίστοιχα, της τράπεζας, συναντήθηκαν με τον Matt Fairfield της Exin, παρουσία των συμβούλων πώλησης.

Ο κ. Fairfield δεν προσκόμισε στη συνάντηση αποδεικτικά κεφαλαιακών δεσμεύσεων, υποσχέθηκε, όμως, ότι θα είναι στη διάθεση της Εθνικής μερικές ώρες πριν τη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Τα στοιχεία ακόμη και αν προσκομίστηκαν, δεν έπεισαν την Εθνική να ικανοποιήσει το αίτημα Fairfield για παράταση 15 ημερών στην περίοδο αποκλειστικότητας, προκειμένου να οριστικοποιήσει τους συμμετέχοντες και να καταθέσει το μετοχολόγιο για την κάλυψη των 718,5 εκατ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ, το ενδιαφέρον της για την Εθνική Ασφαλιστική επαναδιατύπωσε προ ημερών η κινεζική Fosun. «Η Fosun συνεχίζει να ενδιαφέρεται να καταστεί ο βασικός μέτοχος της Εθνικής Ασφαλιστικής», δήλωσε η Kang Lan, εκτελεστική διευθύντρια και αντιπρόεδρος του ομίλου, σε γραπτή απάντησή της σε ερωτήσεις του Bloomberg. «Η στρατηγική της Fosun και η ισχυρή πίστη της στην ελληνική εταιρία έχουν αναγνωριστεί από τον πωλητή. Ως εκ τούτου, αναμένουμε ότι θα μας υπολογίσουν, εάν η Exin αποτύχει να ολοκληρώσει το deal», αναφέρει η κ. Lan.

Η Fosun ωστόσο θα «χρειαστεί να επαναξιολογήσει τα οικονομικά της εταιρείας, πριν προχωρήσει σε ανανεωμένη προσφορά», δήλωνε τότε η κ. Lan.   πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template