Η Μόσχα «έκλεισε» τον δρόμο στους Τούρκους – «Ξεχάστε το Τελ Ριφάατ» – Εξέγερση από φράξιες FSA κατά τουρκικού στρατού – Βίντεο

Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

«Ρωσικό χαστούκι» δέχθηκε ο νέο-οθωμανικός στρατός του Ερντογάν στην Αφρίν από τις ρωσικές δυνάμεις , με την απαγόρευση της πορείας των
δυνάμεων αυτών ακόμα …πιο πέρα από την Αφρίν και το Ταλ Ριφάατ .

Ο Ερντογάν όμως σήμερα κατά την υλοποίηση της δεύτερης ομιλίας του στη Τραπεζούντα δήλωσε ότι οι τουρκικές δυνάμεις…θα μεταβούν στον Τελ Ριφαάτ για να τερματίσουν την επιχείρηση κατάληψης της Αφρίν.

«Πήραμε την απόφασή μας και μπήκαμε στον αγώνα και σύντομα θα ελέγξουμε και το Tal Rifaat και θα τερματίσουμε την επιχείρηση. μας με την Ιεράπολη . Οι ΗΠΑ πρέπει να πάρουν τον έλεγχο της πόλης αυτής από τις τρομοκρατικές οργανώσεις ( YPG) όσο το δυνατόν συντομότερα »,δήλωσε ο ίδιος «παίζοντας» με τις λέξεις.

Η Tal Rifaat είναι μια πόλη στο βόρειο Χαλέπι στην βορειοδυτική Συρία η οποία βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα (25 μίλια) βόρεια του Χαλεπίου στο οποίο ευρίσκονται ήδη τουρκικές δυνάμεις στις παρυφές της πόλης .

Παρά την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τις επιχειρήσεις , Ρώσοι ειδικοί που προέρχονται από το Tal Rifaat και τα προάστιά της πόλης Afrin, απαγόρευσαν κατηγορηματικά στις τουρκικές δυνάμεις την περαιτέρω προώθηση τους.



Οι Ρώσοι δεν δίνουν στον τουρκικό στρατό και στους πιστούς τζιχαντιστές (όπως αναφέρει ο ρωσικός τύπος τις δυνάμεις του FSA) την άδεια να συνεχίσουν περαιτέρω σε άλλα μέρη .

Η επίσημη Άγκυρα όμως απαιτεί να μην παρεμβαίνει κανένας στην επιχείρηση εκκαθάρισης της Tal-Rifaat από Κούρδους μαχητές που ευρίσκονται εκεί αλλά το Κρεμλίνο έχει άλλη άποψη.

Είναι προφανές ότι η Ρωσία, όπως και οι Ηνωμένες Πολιτείες, είναι οι μόνοι «παίκτες» στη Μέση Ανατολή ικανές να σταματήσουν την Τουρκία, μαζί με τους ισλαμιστές που ελέγχονται από αυτήν.


Νωρίτερα, αναφέρθηκε ήδη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν μεταφέρει επιπλέον πεζοναύτες στην πόλη της Ιεράπολης «καταστρέφοντας» έτσι τα σχέδια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να εισβάλει στην πόλη .


Αυτό όμως που φαίνεται είναι ότι μετά την διεθνή κατακραυγή, τις ανακοινώσεις της ΕΕ, του ΟΗΕ και πολλών άλλων η Τουρκία και το ισλαμικό καθεστώς της …στοχοποιείται επίσημα πλέον . Ο δυτικός τύπος καθημερινά «φιλοξενεί» άρθρα για την αυταρχική Τουρκία και τις ωμότητες των Τούρκων στην Συρία .

Αλλάζει το διεθνές κλίμα και όλοι πλέον σιγά-σιγά στρέφονται κατά του δικτάτορα Ερντογάν , ο οποίος πιθανότατα να αποτελέσει το νέο Σαντάμ της περιοχής , έχοντας παράλληλα και την τύχη του .

Συριακή δημοσιογραφική πηγή καλά ενημερωμένη αναφέρει τώρα ότι υπάρχουν νεκροί και
 τραυματίες σε συγκρούσεις μεταξύ της οργάνωσης « Ahrar al-Sharqiya » και των Firqat al-Hamza « Ταξιαρχιών Hamzah » του FSA και υποστηριζόμενων από την Τουρκία στην πόλη Afrin στην ΒΔ ύπαιθρο της επαρχίας Χαλεπίου. Αναφέρεται ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ τους.O εμίρης της Ahrar Al Sharqiya στο Afrin σκοτώθηκε από τους άνδρες της Hamza. Η Ahrar Al Sharqiya κατέλαβε τις θέσεις της Ταξιαρχία Hamza στην πόλη του Afrin.Η Ahrar Al Sharqiya εκδίωξε τις Ταξιάρχιες Hamza από την Afrin, όπως αναφέρει το dimpenews.com
Οι συγκρούσεις ανάμεσα στις φιλοτουρκικές φράξιες γενικεύονται κι επεκτείνονται και στο Ra’ei, στο μέτωπο του Rajo. Ένας αριθμός τρομοκρατών της Ταξιαρχίας Hamza αιχμαλωτίστηκαν από την Ahrar Al Sharqiya στο Rajo. Επίσης αναφέρεται ότι η Ahrar Al Sharqiya κατέλαβε τις θέσεις της Hamza και στην al Bab.

Η ΜΙΤ πληροφόρησε τις φράξιες της συριακής λεγόμενης αντιπολίτευσης στο Αφρίν για το τέλος της επιχείρησης Κλάδος Ελαίας αλλά και ότι σταμάτησε η επίθεση στο ύψωμα Tal Rifat .

« Οι τούρκοι συγκέντρωσαν τις φράξιες στα κέντρα για να τους καταβάλουν τους μισθούς τους και τους πληροφόρησαν για το τέλος της επιχείρησης Κλάδος Ελαίας και ότι σταμάτησε η επίθεση για το Tel Rifaat.

Σύντομα διαδόθηκαν τα νέα και πολυάριθμες φράξιες κάλεσαν σε μια εξέγερση κατά της απόφασης των τούρκων και απαίτησαν το σχηματισμό νέας Κλάδου Ελαίας « , δήλωσαν πηγές στο Ahrar al-Sharqiya.

Το ίδιο site πληροφοριών εξασφάλισε πολλές ηχογραφημένες συνομιλίες που καταδεικνύουν την ένταση μεταξύ των τούρκων και των ένοπλων φραξιών που πολέμησαν στο Afrin. Σε εσωτερική κλήση ο επικεφαλής μιας ένοπλης φράξιας κάλεσε σε «απαγωγή τούρκων στρατιωτών για να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση τους.»

Σε β΄μαγνητογραφημένη κασέτα, ακούγεται ότι «χθες ήμουν με το τούρκο διοικητή της επιχείρησης στο Afrin και του έθεσα το θέμα για το Tal Rifat», δήλωσε ο Sabra. « Σήμερα αυτοί μας λένε για το τέλος της επιχείρησης προς Tal Refa’at. Ένας άλλος διοικητής είπε ότι πρέπει να εγκαταλείψουν όλες τις θέσεις τους στο Afrin και σε όλες τις περιοχές»

Στις ηχογραφημένες συνομιλίες έγινε κάλεσμα για απόσυρση από τις επιχειρήσεις του Κλάδου Ελαίας και για την απελευθέρωση αραβικών χωριών που απομένουν στην περιφέρεια του Afrin, εκ των οποίων πρώτο το Tal Refa’at.

Οι Ταξιαρχίες του Hamza ανακοίνωσαν ότι αυτές εκκένωσαν τον τομέα τους στο Afrin αποσύρθηκαν από εκεί και κατευθύνονται προς Tall Refa’at. Η ένοπλη φράξια του Jarbel, άφησε μόνο του τον τουρκικό στρατό να επιτηρεί τη ζώνη. » Μια άλλη ένοπλη ομάδα 30 μελών αποσύρθηκε από τα σημεία ελέγχου στο χωριό Sheikh Rose και κατευθύνθηκε προς τα στρατόπεδα. »

Στις ενδοεπικοινωνίες πολλές φράξιες δήλωσαν την απόσυρσή τους από τις θέσεις τους στο Afrin και στα χωριά του:

1 – οι μαχητές της Kafrnaya
2 – στοιχεία που διασπάστηκαν από το Μέτωπο Sham κι ανακοίνωσαν ότι μαπίνουν στην εξέγεσρη.
3 – η φράξια του Hamza
4 – η οργάνωση Ahmed Sheikh του Tal Rifat
5-ομάδες που σχετίζονταν με Sheikh Rose
6 – Ταξιαρχία Sultan Osman
7 – Ταξιαρχία των βόρειων Γερακιών.

Το « Στρατιωτικό Συμβούλιο » της πόλης Adnan στη βόρεια επαρχία Χαλεπίου δημοσίευσε μαι δήλωση στην οποία τονίζει «την πρόθεση των φραξιών να κατευθυνθούν προς Τal Refat’ και στα αραβικά χωριά της περιοχής»

Oι πηγές δήλωσαν ότι η «η Τουρκία είναι διατεθειμένη να μετατοπίσει τις ένοπλες φράξιες που χτησιμοποίησε στην Επιχείρηση Κλάδος Ελαίας προς το Idlib για να πολεμήσουν κατά Cham- Nusra» δήλωσε ο τούρκος ΥΠΕΞ κατά την τελευταία τριμερή με ομολόγους του από Ρωσία και Ιράν.

Στο όλο πλαίσιο ανακαλύφθηκε ένα ομαδικός τάφος 50 μελών του FSA που σκοτώθηκαν στη μάχη της Ain Dikna κατά του YPG στο χωριό Kamrock κοντά στο φράγμα Maidanki.Η μάχη έγινε πριν 2 χρόνια.alalam


Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template