ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΚΥΠΡΟΥ-Ο 15χρονος είναι σε σοκ, δεν μπορεί να συνέλθει. Άγρια κόντρα ιατροδικαστή-Αστυνομίας

Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Δεν με αφήνουν να  δημιουργήσω αυτοψία στον χώρο του εγκλήματος λέει ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσακης..Τι κρύβουν αναρωτιέται;Ενώ ο 15χρονος έχει υποστεί σοκ και δεν μπορεί να μιλήσει...

Η αστυνομία της Κύπρου συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς την έρευνα για την στυγερή δολοφονία του μαθηματικού Γιώργου Χατζηγεωργίου και της συζύγου του Ντίνας Σεργίου μέσα στο σπίτι τους στη Λευκωσία προσπαθώντας να βρει τους αυτουργούς.

Συντετριμμένοι συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι, γνωστοί και πολύς άλλος κόσμος είπαν το ύστατο χαίρε στο ζευγάρι που δολοφονήθηκε άγρια τα ξημερώματα της 19ης Απριλίου, μέσα στο σπίτι τους στον Στρόβολο της Λευκωσίας.

Μάλιστα οι μαθητές του ιδιωτικού σχολείου, όπου δίδασκε ο Γιώργος Χατζηγεωργίου, αποχαιρέτησαν τον δάσκαλό τους με το αγαπημένο του τραγούδι «Το πέλαγο είναι βαθύ» του Μάνου Χατζιδάκι.

Στους επικήδειους, συνάδελφοι των δυο δολοφονηθέντων και μαθητές του Χατζηγεωργίου αναφέρθηκαν στη φιλανθρωπία, στην ανιδιοτέλεια, στην καλοσύνη και στην προθυμία τους να προσφέρουν βοήθεια σε όποιον την χρειαζόταν, εκφράζοντας οδύνη για τον άδικο χαμό τους και λέγοντας πως θα τους θυμούνται για πάντα με αγάπη.

Σε αδιέξοδο οι έρευνες της αστυνομίας

Παράλληλα με τις έρευνες της αστυνομίας εδώ και έξι ημέρες η υπόθεση βρίσκεται σε ένα αδιέξοδο αφού ερωτήματα όπως η ώρα θανάτου του ζευγαριού, αλλά και το που βρίσκεται το φονικό όπλο ζητούν απαντήσεις που ακόμη κανείς δεν είναι σε θέση να δώσει.

«Ο 15χρονος γιος είναι σε σοκ και δεν μπορεί να συνέλθει».

Την ίδια στιγμή οι συγγενείς του άτυχου ζευγαριού έχουν ορίσει δικηγόρο ο οποίος εκπροσωπεί και τον 15χρονο γιο της οικογένειας.

Ο κ. Γιώργος Παπαϊωάννου εξηγεί ότι η υπόθεση δολοφονίας είναι πάρα πολύ σοβαρή ενώ επισημαίνει πως μέχρι στιγμής το παιδί που φαίνεται να είναι ο μοναδικός μάρτυρας, βρίσκεται σε κατάσταση σοκ μη μπορώντας να συνέλθει.

«Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση και εκπροσωπώ τον νεαρό γιο του άτυχου ζευγαριού όπου μου το ζήτησαν από το συγγενικό περιβάλλον του 15χρονου αλλά ήταν επιθυμία και του ίδιου του παιδιού. Μάλιστα θέλω να πω ότι το παιδί αυτή τη στιγμή δεν έχει καν το χαρακτηρισμό του υπόπτου. Είναι σοκαρισμένο από τη δολοφονία των γονιών και δεν χρειάζεται να το πω , είναι αυτονόητο. Επίσης, είναι άγνωστο ποια είναι τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες έχουν προβεί οι ανακριτικές αρχές».






«Κάτι θέλει να κρύψει η αστυνομία»
Ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης, που εκπροσωπεί την οικογένεια των θυμάτων της δολοφονίας της περασμένης Πέμπτης, στο Στρόβολο της Λευκωσίας, δήλωσε πως έχει την πεποίθησή ότι οι ανακριτές της αστυνομίας που διερευνούν την υπόθεση, κάτι θέλουν να κρύψουν γι΄ αυτό και δεν επιτρέπουν στον ίδιο να διενεργήσει αυτοψία στη σκηνή του εγκλήματος.

Ο κ. Ματσάκης, μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφερε ότι το αίτημα για διενέργεια αυτοψίας στη σκηνή υποβλήθηκε προς την ανακριτική ομάδα η οποία απάντησε αρνητικά χωρίς να δώσει καμία απολύτως εξήγηση. «Η Αστυνομία μας είπε ότι έχει οδηγίες από την Εισαγγελία να μην επιτρέψουν κάτι τέτοιο», είπε ο κ. Ματσάκης, σημειώνοντας ότι η αυτοψία της σκηνής είναι μέρος της όλης διερεύνησης που του ανατέθηκε από την οικογένεια.

«Η εξέταση του χώρου ενός εγκλήματος πολλές φορές είναι πιο σημαντική από την ίδια τη νεκροψία», είπε ο κ. Ματσάκης.

«Άρχισα να πιστεύω - είμαι σίγουρος – ότι κάτι κρύβουν. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Και γιατί κρατάνε τη σκηνή κλειστή για έξι μέρες; Έχουν περάσει έξι μέρες, δεν έχουν εξετάσει τη σκηνή; Τί έρευνες κάνουν αυτοί οι περιβόητοι ανακριτές στη σκηνή που δεν τις έχουν ολοκληρώσει μετά από έξι μέρες;», διερωτήθηκε ο κ. Ματσάκης.

«Ποιος αποφασίζει; Υπάρχει κανένας νόμος που να διέπει αυτά τα πράγματα; Όλοι πρέπει να ελέγχονται και στην Εισαγγελία δεν είναι θεοί και πρέπει να ελέγχονται και αυτοί;», πρόσθεσε.

Ο κ. Ματσάκης διερωτήθηκε επίσης γιατί στη νεκροψία του ζεύγους «δεν συμμετείχαν και οι τέσσερις κυβερνητικοί ιατροδικαστές από την Κύπρο και θα έπρεπε να φέρουμε ιατροδικαστή από το εξωτερικό;».

Ανέφερε επίσης ότι ο ίδιος θα διενεργήσει την αυτοψία όταν η αστυνομία ελευθερώσει τη σκηνή. «Εγώ θα την κάνω την αυτοψία, απλώς θα την κάνω αργοπορημένα…», συμπλήρωσε.

Εξάλλου, με δηλώσεις του, ο γενικός εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης απέρριψε τις καταγγελίες του κ. Ματσάκη περί προσπάθειας να αποκρυβεί οτιδήποτε σε σχέση με την υπόθεση αυτή. Τέλος η αστυνομία παρέπεμψε στις δηλώσεις του Γενικού Εισαγγελέα.

Η απάντηση της αστυνομίας στις κατηγορίες

Η Αστυνομία σε ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Τρίτης 24 Απριλίου, επαναλαμβάνει ότι παραμένει επικεντρωμένη στη διερεύνηση της υπόθεσης του διπλού φόνου που διαπράχθηκε στις 19 Απριλίου, 2018 στη Λευκωσία, ανεξαρτήτως οποιωνδήποτε τοποθετήσεων και απόψεων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και προβαίνει σε σχετικές δηλώσεις χωρίς να υπεισέρχεται σε οποιεσδήποτε λεπτομέρειες που ενδεχομένως να επηρεάσουν το ανακριτικό έργο.

Τοποθετείται επί δημοσιευμάτων της Δευτέρας 23 Απριλίου και της Τρίτης 24 Απριλίου για τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στη Νομική Υπηρεσία για τον διπλό φόνο και επισημαίνει ότι διερευνά τη συγκεκριμένη υπόθεση με σοβαρότητα, επαγγελματισμό και υπευθυνότητα κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη την ισχύουσα νομοθεσία και ανακριτική διαδικασία.

Προσθέτει ότι δημοσιεύματα στα οποία επικρίνεται το ανακριτικό έργο της Αστυνομίας, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και ούτε πρόκειται να την επηρεάσουν στην προσπάθεια που καταβάλλει με σκοπό την πλήρη, αντικειμενική και σωστή διερεύνηση αυτής της πρωτοφανούς για τα Κυπριακά δεδομένα υπόθεσης.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης έχουν γίνει διάφορες εξετάσεις και έρευνες, έχει ληφθεί σημαντικός αριθμός καταθέσεων, και υπολείπεται επίσης μεγάλο ανακριτικό έργο ένεκα της φύσεως και πλοκής της, συνεχίζει η Αστυνομίας προσθέτοντας ότι το ανακριτικό έργο είναι σε εξέλιξη και για το σκοπό αυτό υπάρχει επαφή και συνεργασία με τη Νομική Υπηρεσία.


Περαιτέρω, οι ανακριτές αποφασίζουν και θέτουν προτεραιότητες στη λήψη καταθέσεων και γενικότερα στη διαδικασία διερεύνησης και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν.

Επίσης, οι ανακριτές προβαίνουν σε συνεχή αξιολόγηση των καταθέσεων, στοιχείων και δεδομένων, καθορίζοντας ενέργειες με στόχο την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Τι αναζητά η αστυνομία

Έξι μέρες μετά πάντως η Κυπριακή αστυνομία δηλώνει ότι δεν καταγράφεται ολιγωρία στις έρευνες την ώρα που απαντήσεις ψάχνουν καίρια ερωτήματα:

ο φονικό όπλο

-Η ώρα θανάτου του ζεύγους

-Τι δείχνουν τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης

-Τα θύματα δολοφονήθηκαν στο χώρο που εντοπίστηκαν , στο υπνοδωμάτιο ή κάπου αλλού

-Αν υπήρχε ένας ή περισσότεροι δράστες

-Από την ώρα έλευσης της αστυνομίας στη σκηνή , αν προηγουμένως καταστράφηκαν τεκμήρια τα οποία πετάχτηκαν και περισυλλέγησαν από το σκουπιδιάρικο.


Στο ίδιο δωμάτιο βρέθηκαν τα πτώματα
Παρά τις πληροφορίες περί αντιθέτου, η αστυνομία της Κύπρου διευκρίνισε ότι τα πτώματα εντοπίστηκαν στο ίδιο υπνοδωμάτιο. Ο μεν 60χρονος καθηγητής βρέθηκε στο πάτωμα δίπλα από το κρεβάτι, ενώ η 59χρονη σύζυγός του πάνω στο κρεβάτι.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης δήλωσε ότι «θα συνεχιστεί ο κύκλος των καταθέσεων, θα αξιολογηθούν αυτές οι καταθέσεις και θα αποφασιστεί από τους ανακριτές ο χρόνος λήψης της συγκεκριμένης κατάθεσης».

Την ίδια ώρα, ενημέρωση για το ανακριτικό έργο που έχει γίνει μέχρι σήμερα είχε ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης.   πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template