Ο «άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»: Ο πρώτος άνθρωπος που έκανε 2 μεταμοσχεύσεις προσώπου (φωτο)

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Τη νέα του ταυτότητα προσπαθεί να συνηθίσει ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που υποβλήθηκε σε δύο μεταμοσχεύσεις
προσώπου και αναρρώνει τώρα σε νοσοκομείο στο Παρίσι.

Ο Γάλλος Ζερόμ Αμόν, ο αποκαλούμενος και «άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα», πάσχει από μια σπάνια νόσο που προκαλεί παραμορφωτικούς όγκους.
Υπεβλήθη στην πρώτη μεταμόσχευση προσώπου το 2010, αλλά ο οργανισμός του απέρριψε το μόσχευμα. Έτσι μπήκε ξανά στο χειρουργείο πριν από τρεις μήνες για μια δεύτερη μεταμόσχευση, την οποία ανέλαβε ο Λοράν Λαντιερί, ο ίδιος καθηγητής πλαστικής χειρουργικής του νοσοκομείου Georges Pompidou που είχε κάνει και την πρώτη.


Το νέο πρόσωπο του Αμόν παραμένει ακίνητο, καθώς δεν έχουν ευθυγραμμιστεί ακόμη το κρανίο και το δέρμα, μια βαθμιαία διαδικασία που εξαρτάται από τη δράση των ανοσοκατασταλτικών φαρμάκων, τα οποία χορηγούνται για να εμποδίσουν το σώμα του να απορρίψει και το νέο μόσχευμα.



«Νιώθω πολύ καλά. Ανυπομονώ να τελειώσει όλο αυτό», λέει ο 43χρονος.

Ο Αμόν πάσχει από νευροϊνωμάτωση τύπου 1 ή αλλιώς νόσο του Ρεκλινχάουζεν, το πρώτο διάσημο θύμα της οποίας, σύμφωνα με την Iatropedia, ήταν ο Κουασιμόδος της Παναγίας των Παρισίων. Πρόκειται για μια γενεττική μετάλλαξη που προκαλεί σοβαρές παραμορφώσεις και προσβάλλει άτομα όλων των πληθυσμιακών ομάδων.



Η πρώτη του μεταμόσχευση το 2010 είχε χαρακτηριστεί επιτυχημένη, αλλά την ίδια χρονιά λόγω ενός κρυώματος πήρε αντιβιοτικά που όμως ήταν ασύμβατα με την ανοσοκατασταλτική του θεραπεία.



Πριν από δύο χρόνια εμφανίστηκαν τα πρώτα σημάδια απόρριψης του μοσχεύματος, που άρχισε να νεκρώνεται αναγκάζοντας τον χειρουργό να το απομακρύνει. Έτσι ο Αμόν έμεινε χωρίς πρόσωπο, χωρίς βλέφαρα, αυτιά και δέρμα και δεν μπορούσε ούτε να μιλήσει, ούτε καν να φάει. Η ακοή του ήταν περιορισμένη και συνεννοείτο μόνον διά της γραφής και με κάποια νεύματα που έκανε κουνώντας το κεφάλι του. Μια κατάσταση εξαιρετικά επικίνδυνη. «Όταν δεν έχεις δέρμα, παθαίνεις μολύνσεις», είπε ο Λαντιερί.

Χωρίς πρόσωπο ο Αμόν παρέμεινε στο νοσοκομείο επί δύο μήνες, όσο ανεζητείτο κάποιος συμβατός δότης. Τελικά βρέθηκε και τον περασμένο Ιανουάριο ο Λαντιερί κι η ομάδα του προχώρησαν στη νέα επέμβαση.

Αλλά πριν γίνει αυτό οι γιατροί αντικατέστησαν όλο το αίμα στο σώμα του -μια διαδικασία που κράτησε ένα μήνα – ώστε να απομακρυνθούν πιθανά προβληματικά αντισώματα από προηγούμενες θεραπείες.



«Για έναν άνθρωπο πέρασε όλα αυτά, τα πάει πολύ καλά», είπε ο πλαστικός χειρουργός. Ο δότης του πρώτου προσώπου ήταν ένας 60χρονος. Ο δεύτερος μόλις 22.

«Είμαι 43. Ο δότης ήταν 22. Άρα έγινα 20 χρόνια νεότερος», αστειεύτηκε ο Αμόν μιλώντας στη γαλλική τηλεόραση. Κι όπως λέει, ξαναβρήκε την ευτυχία του.

«Αποδέχθηκα αμέσως το πρώτο μόσχευμα. Σκέφτηκα “αυτό είναι το νέο μου πρόσωπο”. Το ίδιο έκανα και τώρα»...

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template