Αιμίλιος Λιάτσος: Η επαγγελματική πτώση, το πρόβλημα υγείας και τα 2 εκατ. χρέη στο Δημόσιο

Σάββατο 21 Απριλίου 2018



Mια από τις πιο δύσκολες περιόδους στην ζωή του περνάει ο γνωστός δημοσιογράφος, Αιμίλιος Λιάτσος, αφού μόλις 1,5 χρόνο μετά το πολύ σοβαρό



πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε, είδε τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής να «δεσμεύονται» και να βγαίνουν «στο σφυρί» λόγω χρεών σε τράπεζες και Δημόσιο.
Πιο συγκεκριμένα, όπως έγραψε το mononews χτες, Τρίτη 11 Απριλίου, η πολυτελής κατοικία που ανήκει στον δημοσιογράφο και την σύζυγο του, Αθηνά Καραλή βγαίνει σε πλειστηριασμό τον Νοέμβριο του 2017. Η είδηση αυτή ήταν μόνιμο θέμα συζήτησης στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια, ενώ πανικός έγινε και στα social media με πολλούς να υποστηρίζουν πως ο δημοσιογράφος τάχθηκε υπέρ της δραχμής προκειμένου να σβηστούν τα χρέη…



Το «παλάτι» στις Αφίδνες ήταν όνειρο ζωής για τον δημοσιογράφο

Η κατοικία του γνωστού δημοσιογράφου βρίσκεται στις Αφίδνες της βορειοανατολικής Αττικής και αποτελούσε «όνειρο ζωής» για τον Αιμίλιο Λιάτσο, το οποίο έγινε πραγματικότητα μετά από πολυετή καριέρα και γκρεμίστηκε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Πρόκειται για μία μονοκατοικία χτισμένη σε τρία επίπεδα με άνετους χώρους, η οποία διαθέτει μοντέρνα και minimal αρχιτεκτονική.



Σύμφωνα με τα όσα αναγράφονται στο ειδοποιητήριο η πολυτελής κατοικία είχε αρχικά προσημειωθεί το 2002 για 704.329,20 ευρώ στην τράπεζα Πειραιώς. Από τότε ακολούθησε πλήθος ρυθμίσεων σε Nova Bank, Millenium Bank και Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, με το συνολικό χρέος να ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ!

Στο σύνολο των χρεών προστίθενται και εκείνα προς τη ΔΟΥ Ψυχικού της «ΙΔΕΟΔΡΟΜΙΟ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΤΥΠΟΥ ΑΕ». Πρόκειται για την εταιρεία μέσω της οποίας ο Αιμίλιος Λιάτσος εξέδιδε την εφημερίδα «Παρασκευή και 13». Τον Ιούλιο του 2015, το ελληνικό Δημόσιο απέστειλε στον εκδότη ειδοποιητήριο αναγκαστικής κατάσχεσης για μη ρυθμισμένα χρέη ύψους 200.000 ευρώ.
Στον πλειστηριασμό που έχει οριστεί για τον Νοέμβριο του 2017 για λογαριασμό του ελληνικού Δημοσίου και της Τράπεζας Πειραιώς, η τιμή εκκίνησης του πολυτελούς ακινήτου ορίστηκε στα 1.560.000 ευρώ, τιμή που αντιστοιχεί στην τρέχουσα εμπορική αξία.

Τα προβλήματα υγείας και η πτώση στο μηδέν

Η πτώση του γνωστού δημοσιογράφου ξεκίνησε στα τέλη του 2013, όταν το επιχειρηματικό του εγχείρημα, η εφημερίδα «Παρασκευή και 13», την οποία και εξέδιδε, παρουσίασε τα πρώτα ανησυχητικά σημάδια. Πεσμένα νούμερα, «λίγα φύλλα» όπως λέμε στη δημοσιογραφική γλώσσα και έλλειψη εσόδων. Ο Αιμίλιος, αρνήθηκε να εγκαταλείψει το όνειρό του και ξεκίνησε να υποθηκεύει ακίνητα προκειμένου να καλύψει όσα θεωρούσε πως μπορεί να ξαναχτίζονταν.

Ο ίδιος, σε συνέντευξη του το 2014, είχε πει με αφοπλιστική ειλικρίνεια: «Έχω κάνει πολλά λάθη στην ενασχόληση μου με τα ΜΜΕ. Έχασα όλη μου την περιουσία, επειδή είχα «τρελαθεί» με την έκδοση της εφημερίδας Παρασκευή και 13.
Δεν το θεωρώ λάθος, αλλά αποδείχτηκε ότι επιχειρηματικά δεν τα πήγα καλά. Η εφημερίδα δεν άντεξε στην κρίση κι έκλεισε. Έχασα όλα τα χρήματα που είχα αποκτήσει σ’ αυτά τα χρόνια που εργάζομαι και πούλησα δύο σπίτια. Αισθάνομαι πολύ καλά που δεν έχω καθόλου προσωπική περιουσία. Νιώθω απελευθερωμένος. Έκανα την υπέρβαση μέσα μου και είπα: «Και τι έγινε;».
Ο δημοσιογράφος αποφάσισε να απέχει από τα τηλεοπτικά πλατό προκειμένου να ορθοποδήσει ψυχολογικά. «Είχα αποφασίσει να μείνω μόνιμα στην Άνδρο και να ψαρεύω…» έλεγε στους φίλους του εκείνη την περίοδο, μιας και είχε ανάγκη την απομόνωση. Αν και δέχεται τελικά την πρόταση του Γιώργου Κουρή για τηλεοπτική εκπομπή στο Kontra, η κατάρρευση, δεν άργησε να έρθει.
Τον Σεπτέμβρη του 2016 ο δημοσιογράφος μπαίνει στο νοσοκομείο με ισχυρή λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος και νοσηλεύεται για έναν ολόκληρο μήνα. Βγαίνοντας αποφασίζει να κάνει ολικό restart και να αφήσει πίσω του όλα όσα του κόστισαν ψυχολογικά και οικονομικά. Με τον χρόνο να περνάει και να αποδεικνύεται μάλλον εχθρός του, αναμένει το κλείσιμο του τελευταίου κεφαλαίου της υπόθεσης στις δικαστικές αίθουσες τον Νοέμβριο του έτος, όταν και θα βγει σε πλειστηριασμό η πολυτελής κατοικία του….

πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template