Μαρσέιγ-Λειψία 5-2: Τρελό παιχνίδι και σπουδαία πρόκριση για την ομάδα του Μήτρογλου (βίντεο)

Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Μία ακόμη μαγική ποδοσφαιρική βραδιά ήταν η σημερινή, καθώς στους επαναληπτικούς αγώνες της προημιτελικής φάσης του Europa League σημειώθηκαν 17
γκολ, είχαμε τρομερές εναλλαγές συναισθημάτων και απίθανες προκρίσεις από Μαρσέιγ (κόντρα σε Λειψία), Σάλτσμπουργκ (κόντρα σε Λάτσιο), αλλά και... αγχωτικές για τις Άρσεναλ (από 2-0, 2-2 στην Μόσχα με την ΤΣΣΚΑ), Ατλέτικο Μαδρίτης (ήττα με 1-0 στην Λισαβόνα από την Σπόρτινγκ.

Μαρσέιγ-Λειψία 5-2
Η Μασσαλία έζησε τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή βραδιά των τελευταίων ετών. Η Μαρσέιγ βρέθηκε να χάνει με 1-0 μόλις από το 2’, αλλά με μεγάλη εμφάνιση κέρδισε με 5-2 την Λειψία, ανέτρεψε την ήττα με 1-0 του πρώτου αγώνα και θα δώσει το παρών στα ημιτελικά του Europa League.

Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τους φιλοξενούμενους, καθώς μόλις στο 2’ ο Μπρούμα έκανε το 0-1. Η απάντηση της Μαρσέιγ, όμως, όχι μόνο ήταν άμεση, αλλά καταιγιστική μέχρι το ημίχρονο. Στο 6’ ο Μήτρογλου πίεσε τον Ιλζάνκερ, που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-1, ενώ στο 9’ ο Σαρ έκανε το 2-1 σε εντυπωσιακή φάση με την τρίτη προσπάθεια των Μασσαλών! Το γκολ του Παγιέ στη συνέχεια ακυρώθηκε σωστά για επιθετικό φάουλ του Μήτρογλου, αλλά στο 38’ το γκολ των γηπεδούχων μέτρησε κανονικά, με τον Τοβάν να κάνει το 3-1 και να δίνει σκορ πρόκρισης στην ομάδα του!

Ο Γκουλάτσι έκανε μεγάλο ματς στην εστία της Λειψίας και στο 55’ ο Ογκουστέν μείωσε σε 3-2, αλλάζοντας ξανά τα δεδομένα! Οι παίκτες του Γκαρσία, όμως, δεν είχαν καμία πρόθεση να αποκλειστούν και με γκολάρα του Παγιέ στο 60’ έκαναν το 4-2! Στο τέλος και με τον Γκουλάτσι να έχει προωθηθεί για το γκολ της πρόκρισης, ο Σακάι βρέθηκε προς κενής εστίας, έστω και από μακριά, και τελείωσε τα πάντα για το τελικό 5-2!

Μαρσέιγ (Ρούντι Γκαρσία): Πελέ, Σαρ (28’ Ραμί), Σακάι, Καμαρά, Λουίζ Γκουστάβο, Αμαβί, Λόπεζ, Σανσόν, Παγιέ (83’ Ανγκισά), Τοβάν (63’ Οκάμπος), Μήτρογλου
Λειψία (Ραλφ Χάζενχουτλ): Γκουλάτσι, Κλόστερμαν, Κονατέ, Ιλζάνκερ, Ουπαμεκάνο (66’ Μπερνάρντο), Μπρούμα, Ντέμε (54’ Φόρσμπεργκ), Καμπλ, Κεϊτά, Ζάμπιτσερ (59’ Πόουλσεν), Ογκουστίν



Σάλτσμπουργκ-Λάτσιο 4-1
Λίγες μέρες μετά τις τρομερές ανατροπές που έκαναν Ρόμα και Γιουβέντους στο Champions League, η Λάτσιο είδε την Ζάλτσμπουργκ να ανατρέπει το 4-2 του πρώτου αγώνα και το 0-1 νωρίς στο δεύτερο μέρος σε 4-1 και να περνά εκείνη στα ημιτελικά του Europa League. Κατέρρευσαν μέσα σε τέσσερα λεπτά οι παίκτες του Σιμόνε Ιντζάγκι καθώς δέχθηκαν τρία γκολ από το 72' μέχρι το 76' με το 1-1 να γίνεται 4-1.

Χουάνγκ, Γιαμπό, Μπερίσα απείλησαν για τους γηπεδούχους στο πρώτο μέρος, ενώ η Λάτσιο είχε ευκαιρία πριν το φινάλε με τον Ιμόμπιλε, ο οποίος στο ξεκίνημα της επανάληψης (55') με εκπληκτικό πλασέ στο παραθυράκι αξιοποίησε την ωραία κάθετη του Λουίς Αλμπέρτο (0-1). Οταν η Ζάλτσμπουργκ ισοφάριζε στο επόμενο λεπτό με το αριστερό σουτ του Νταμπούρ κανένας δεν θα μπορούσε να φανταστεί τι θα ακολουθήσει. Αν και το 1-1 παρέμεινε μέχρι το 72', οι Λατσιάλι έπαθαν blackout και δέχθηκαν τρία γκολ σε τέσσερα λεπτά χωρίς να μπορέσουν να αντιδράσουν.

Σε εκείνο το σημείο το μακρινό σουτ του Χαϊντάρα σφηνώθηκε στη γωνία, στο 74' η μακρινή μπαλιά του Τσαλέτα-Καρ πέρασε από τον Ράντου και το τελείωμα του Χουάνγκ πήγε με μέσα αφού κόντραρε και στο 76' ο Λάινερ ύστερα από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του Ραμάλιο, έκανε με δεύτερη από κοντά το τελικό 4-1 χαρίζοντας απίστευτη πρόκριση στους Αυστριακούς.

Σάλτσμπουργκ (Μάρκο Ρόζε): Βάλκε, Λάινερ, Ραμάλιο, Τσαλέτα-Καρ, Ούλμερ, Χαϊντάρα, Σλάγκερ, Μπερίσα, Γιαμπό, Χουάνγκ (79' Γκούλμπραντσεν), Νταμπούρ.
Λάτσιο (Σιμόνε Ιντζάγκι): Στρακόσα, Λουίζ Φελίπε, Ντε Βράι, Ράντου, Μπάστα (60' Λουκάκου), Παρόλο, Λούκας (78' Νάνι), Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (69' Φελίπε Αντερσον), Λούλιτς, Λουίς Αλμπέρτο, Ιμόμπιλε.



ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Άρσεναλ 2-2
Η Άρσεναλ είχε σημαντικό προβάδισμα μετά το 4-1 του Λονδίνου, αλλά έφτασε σε σημείο να παλεύει για την επιβίωσή της στην Μόσχα. Για καλή της τύχη ήρθε ο φορμαρισμένος Γουέλμπεκ να τη σώσει με γκολ στο 75’, πριν ο Ράμσεϊ τη γλιτώσει από την ήττα για το τελικό 2-2 στις καθυστερήσεις.

Ο ρυθμός δεν ήταν καλός στο ξεκίνημα και τίποτα δεν προμήνυε αυτό που θα ακολουθούσε. Οι γηπεδούχοι είδαν τον Βέρμπλουμ να τραυματίζεται πριν τη σέντρα, τον Τζαγκόεβ να αποχωρεί μόλις στο 38’, αλλά στο 39’ άνοιξαν το σκορ με τον Τσάλοβ και βρήκαν την ελπίδα. Αυτή ήταν αρκετή για να τους οδηγήσει στην κυριαρχία και στο 2-0 με τον Ναμπάμπκιν στο 50’!

Οι Μοσχοβίτες ήθελαν ένα γκολ για τη μεγάλη ανατροπή και πίεσαν πολύ για αυτό. Τη στιγμή, όμως, που αυτό έδειχνε πολύ πιθανό ήρθε μία εκπληκτική ατομική ενέργεια του Γουέλμπεκ (πριν παίξει το 1-2 με τον Ελνένι) για το 2-1 στο 75’, που ουσιαστικά έδινε την πρόκριση στους κανονιέρηδες. Η ομάδα του Βενγκέρ, μάλιστα, κατάφερε να αποφύγει την ήττα με τον Ράμσεϊ στις καθυστερήσεις και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, παίρνοντας την πρόκριση στα ημιτελικά.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Βίκτορ Γκοντσαρένκο): Ακινφέεβ, Κουτσάεβ, Β. Μπερεζούτσκι, Α. Μπερεζούτσκι, Ιγκνασέβιτς, Ναμπάμπκιν, Μπίστροβιτς (72’ Νάτχο), Γκολοβίν, Τζαγκόεβ (38’ Βιτίνιο), Μουσά, Τσάλοβ (79’ Μιλάνοβ)
Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Τσεχ, Μπεγιερίν, Μουστάφι, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Ελνένι, Ράμσεϊ, Γουίλσιρ (69’ Τσέιμπερς), Οζίλ, Γουέλμπεκ, Λακαζέτ (77’ Ιβόμπι)






Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0
Η πρόκριση της Ατλέτικο για τα ημιτελικά πέρασε από τη Λισαβώνα, ωστόσο δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταταλα!

Οι Μαδριλένοι ίδρωσαν, ηττήθηκαν 1-0 από τη Σπόρτινγκ, ωστόσο ήταν αυτοί που πήραν το εισιτήριο για τις τέσσερις καλύτερες ομάδες του Europa League.

Oι Πορτογάλοι μπήκαν δυνατά και είχαν δυνατή ευκαιρία με τον Κόατες στο 11' αλλά ο Ομπλακ με απίθανη επέμβαση κράτησε το μηδέν. Ωστόσο, δε συνέβη το ίδιο και στο 28' όταν ο Μοντέρο με κοντινή κεφαλιά διαμόρφωσε το 1-0.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν την πίεση και στο 45' είχαν ακόμα μια καλή φάση με τον Ζέλσον. Τη σουτάρα του Ρουίς στο 55' έδιωξε πάλι ο Ομπλακ, ο οποίος ήταν σε ακόμα ένα ματς εντυπωσιακός.

Η Ατλέτικο ανέβασε ρυθμό μετά το 60', αλλά Τόρες και Γκριζμάν είχαν μεγάλες χαμένες ευκαιρίες για να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα. Η Σπόρτινγκ πίεσε, αλλά δε βρήκε ποτέ το γκολ της... παράτασης.
Σπόρτινγκ: Πατρίσιο, Ματιέ (26΄ Πέτροβιτς), Πίντο, Κόατες, Ριστόφσκι (80' Ντουμπία), Μπατάλια, Φερνάντες, Ρουίς (70' Ριμπέιρο), Μοντέρο, Ακούνα, Ζέλσον Μαρτινς
Ατλέτικο: Ομπλακ, Χουανφράν, Γκοδίν, Σάβιτς, Ερνάντες (Βρσάλικο), Γκάμπι, Βίτολο (60' Κορέα), Σαούλ, Κόκε, Ντιέγκο Κόστα (52' Τόρες), Γκριζμάν



gazzetta.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template