Με γκολ-ποίημα του Λάζαρου στο 94' η ΑΕΚ στον τελικό του κυπέλου

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Η ΑΕΚ τελευταία στιγμή με ένα γκολ του Λάζαρου κατάφερε και έγραψε ιστορία με την διεκδίκηση του νταμπλ να είναι ακόμη στο «τραπέζι».

Η Λάρισα έφτασε… μισή ανάσα από το να κόψει τον δρόμο της ομάδας του Χιμένεθ προς τον τελικό, όμως ο Λάζαρος με γκολάρα στην εκπνοή έδωσε στην Ένωση τη νίκη και την πρόκριση (1-0) ρεφάροντας την ήττα με 2-1 στο πρώτο παιχνίδι.
Σαν να μην έγινε το πρώτο ημίχρονο. Το 3-5-2 δεν βγήκε στους κιτρινόμαυρους που είχαν ανούσια κατοχή της μπάλας και μόλις δύο καλές φάσεις με τον Μπακασέτα. Η άμυνα των βυσσινί ήταν για σεμινάριο, ωστόσο επιθετικά δεν άγχωσε καθόλου τους γηπεδούχους.
Αφού ο Μπάρκας κράτησε όρθια την ΑΕΚ στο 48’ και στο 57’ ξεκίνησε σταδιακά ο…. βομβαρδισμός της περιοχής της Λάρισας. Οι παίκτες του Αντωνίου έφτασαν να είναι αγκαλιά με την πρόκριση όμως δεν υπολόγισαν στον Λάζαρο, που με τρομερό γυριστό στο 90+4’ «λύτρωσε» την ΑΕΚ και την έστειλε στον τελικό για τρίτη σερί χρονιά, όπου θα βρει απέναντί της όπως και πέρσι τον ΠΑΟΚ.


Η γκολάρα του Λάζαρου
Το έκανε ξανά το… θαύμα του ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος!

Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Έλληνας εξτρέμ άφησε στο τόπο την Λάρισα και έστειλε στα ουράνια την ΑΕΚ!

Με εντυπωσιακό γυριστό βολέ μέσα από την περιοχή, πέτυχε ανεπανάληπτη γκολάρα και χάρισε ανέλπιστη πρόκριση στους κιτρινόμαυρους, στον τελικό του φετινού Κυπέλλου.

Το ματς
Τον ρυθμό που ήθελαν να δώσουν από τα πρώτα λεπτά στο ματς οι παίκτες της ΑΕΚ φρόντισαν να κόψουν οι «βυσσινί». Με μαζική άμυνα, η Λάρισα έκλεισε τους διαδρόμους προς την περιοχή της και με εξαίρεση κάποια ανεβάσματα και γυρίσματα του Χουλτ από τα αριστερά δεν απειλήθηκε καθόλου. Βέβαια, δεν μπόρεσε ούτε και να αγχώσει την τριάδα στην άμυνα της Ένωσης, που δεν αντιμετώπισε προβλήματα στις αντεπιθέσεις.
Οι κιτρινόμαυροι πάντως τριγύριζαν σταθερά έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων και κατάφεραν τους «ενοχλήσουν» στο 19’ και στο 21’ με δύο σουτ του Μπακασέτα (το ένα απευθείας φάουλ).

Η ΑΕΚ αν και είχε την μπάλα στα πόδια της αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα στην ανάπτυξη, καθώς οι παίκτες της δεν είχαν την εύκολη πάσα λόγω και του έντονου πρέσινγκ που καλούνταν να αντιμετωπίσουν στον χώρο του κέντρου. Το 3-5-2 του Χιμένεθ έβγαζε μάτι πως δεν δούλευε σωστά, ενώ την ίδια ώρα η Λάρισα αμυνόταν υποδειγματικά και ο Μόρας και οι συμπαίκτες του «καθάριζαν» όλες τις φάσεις. Έτσι, το ημίχρονο στο ΟΑΚΑ ολοκληρώθηκε με τους φιλοξενούμενους να κρατούν το «μηδέν» και την πρόκριση στα χέρια τους.

Με τον Χιμένεθ να το γυρνάει σε 4-2-3-1 και τη Λάρισα να χάνει μεγάλη ευκαιρία με τον Κριζμάν στο 48’ ξεκίνησε στο δεύτερο ημίχρονο. Η ΑΕΚ ανέβασε τις γραμμές της όμως οι βυσσινί δεν… μάσησαν και χτύπησαν στην κόντρα. Οι κιτρινόμαυροι και με την είσοδο του Λάζαρου απέκτησαν περισσότερες ιδέες στο παιχνίδι τους, ωστόσο, κλασική ευκαιρία δεν έβγαλαν.
Μάλιστα, οφείλουν πολλά στον Μπάρκα που τους κράτησε στο ματς στο 57’ με μεγάλη απόκρουση σε κοντινό σουτ του Ντέλετιτς ύστερα από νέα αντεπίθεση των φιλοξενούμενων. Μετά απ’ την «τρομάρα» η Ένωση σημάζεψε τα μετόπισθεν και με επιθέσεις κυρίως από τα άκρα προσπαθούσε να βρει διαδρόμους τη στιγμή που οι παίκτες του Αντωνίου «μασούσαν» σίδερα.

Τα λεπτά στο ΟΑΚΑ περνούσαν και η ΑΕΚ πίεζε με γεμίσματα από τα άκρα αλλά και κόρνερ, όμως στο ψηλό παιχνίδι δεν απειλούσε ιδιαίτερα. Από την άλλη, οι παίκτες του Αντωνίου άρχιζαν να παίζουν και με το ρολόι μεγαλώνοντας ακόμη περισσότερο των εκνευρισμό των παικτών του Χιμένεθ αλλά και της κερκίδας.
Με τον… βομβαρδισμό στην περιοχή του Μπόζοβιτς να μεγαλώνει όσο πλησίαζε το τέλος, η Λάρισα έφτασε να αγκαλιάζει την πρόκριση, όμως ο Λάζαρος της την πήρε μέσα από τα χέρια. Με τρομερό γυριστό στο 90+4’ ο Χριστοδουλόπουλος «τρέλανε» το ΟΑΚΑ και με το 1-0 έστειλε την Ένωση για ακόμη μια χρονιά στον τελικό. 



   πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template