Μιλάνε τα λογιστικά μας βιβλία Aνερχόμενος οικισμός τα Aντίσκηνα Motor Oil

Σάββατο 7 Απριλίου 2018

Σε ένα Γόρδιο Δεσμό, αλά ελληνικά, εξελίσσεται η υπόθεση του MEGA με εργαζόμενους να τα χώνουν μία στον Βαρδινογιάννη, μία στον Μαρινάκη.
Αυτή τη φορά εργαζόμενοι του Μega έστειλαν επιστολή στον Μαρινάκη με το σκεπτικό ότι του απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα, άρα θα μείνει πίσω με την πλέμπα και θα την διαβάσει.

Στην επιστολή συμμετέχουν και τα Αντίσκηνα Motor Oil, ένας νέος οικισμός της περιοχής Αμαρουσίου που βρίσκεται στην επικράτεια του θρυλικού ζεύγους Πατούλη.

Πράγματι ο Μαρινάκης διάβασε την επιστολή και του ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι και σε συνεργασία με τον Βαρδινογιάννη αποφάσισαν, μέρες που είναι, να αποκαταστήσουν την αλήθεια:

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και τον τερματισμό της προσπάθειας -εκούσιας ή ακούσιας- παραπληροφόρησης, η εταιρεία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. παρέχει τα ακόλουθα οικονομικά στοιχεία, όπως προκύπτουν από τα λογιστικά της βιβλία:
Από τον Απρίλιο του 2016, οπότε και καταγγέλθηκε παράνομα και καταχρηστικά το ομολογιακό δάνειο ποσού -κατ’ εκείνον τον χρόνο- 88 εκ. ευρώ, έχουν αποπληρωθεί έως σήμερα στις τράπεζες 20 εκ. ευρώ κεφάλαιο εκ των οποίων ποσό 10 εκ. ευρώ είναι κεφαλαιοποιημένοι τόκοι αυτής της περιόδου με το ληστρικό επιτόκιο 9% (!). Ως εκ τούτου το δάνειο της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. εξυπηρετείται de facto, ίσως όπως κανένα άλλο δάνειο ανταγωνιστικών ή άλλων επιχειρήσεων.

Είναι μάλιστα απόλυτα εξασφαλισμένο σχεδόν στο σύνολό του -σημερινό υπόλοιπο 78 εκ. ευρώ- λόγω των σημαντικών επιβεβαιωμένης αξίας, εγγυήσεών του (ταινιοθήκη – χρυσωρυχείο, ακίνητη περιουσία, κατασχέσεις ως έγγιστα 50 εκ. ευρώ εις χείρας διαφημιστικών εταιρειών-πελατών του MEGA). Οι ως άνω σχετικές καταβολές πραγματοποιούνται μέσω συμψηφισμού απαιτήσεων της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ από διαφημιστικές εταιρείες – πελάτες της.
Σημειωτέον, ότι από τον Δεκέμβριο του 2012 έως τον Απρίλιο του 2016 είχαν καταβληθεί εμπρόθεσμα στις ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες 10 εκ. ευρώ ως κεφάλαιο και 17,5 εκ. ευρώ ως τόκοι. Από την έναρξη λειτουργίας του ΜEGA έχουν καταβληθεί στις τράπεζες εμπρόθεσμα τόκοι που υπερβαίνουν τα 120 εκ. ευρώ.
Κατά το αυτό χρονικό διάστημα έχει καταβληθεί έναντι αυξήσεως μετοχικού κεφαλαίου από νυν και πρώην Μετόχους της εταιρείας το ποσό των 8 εκ. ευρώ, από το οποίο διατέθηκαν 6,3 εκ. ευρώ για μισθοδοσία και 1,7 εκ. ευρώ για λειτουργικά έξοδα. Από το ως άνω ποσό, 2,3 εκ. ευρώ καταβλήθηκαν τους τελευταίους οκτώ μήνες από τις εταιρείες – μετόχους συμφερόντων Βαρδινογιάννη και Μαρινάκη.
Στην DIGEA Α.Ε. (εταιρεία ψηφιακού πάροχου) έχει καταβληθεί από τον Μάρτιο του 2016 έως και τον Μάρτιο του 2018 το ποσό των 1.783.000 ευρώ.
Επιπλέον έχουν επιβληθεί υπέρ εργαζομένων της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. δυνάμει δικαστικών αποφάσεων, εις βάρος διαφημιστικών εταιρειών – πελατών του MEGA, κατασχέσεις ύψους 6 εκ. ευρώ, από τις οποίες έχει ήδη εισπραχθεί από εργαζόμενους το ποσόν των 2,6 εκ. ευρώ.

Η πρωτοβουλία κάποιων αυτόκλητων εκπροσώπων ομάδων «εργαζομένων του MEGA» να δίνουν στη δημοσιότητα, όλο και με περισσότερη αγωνία τελευταία, μια διαφορετική εικόνα λαμβάνεται μόνο ως υπονόμευση της προσπάθειας των 140 αδιαλείπτως έως σήμερα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ της εταιρείας. Συμπορεύεται δε με τα συμφέροντα ανταγωνιστών του MEGA.

Το MEGA πρωταγωνιστεί μέχρι σήμερα και χωρίς τους ΔΗΘΕΝ σωτήρες των εργαζομένων του.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ


Στο ΑΙΧΜΗ.GR του πρώην διευθυντή ειδήσεων του MEGA Xρήστου Παναγιωτόπουλου διαβάζουμε για την πρόσφατη επιστολή των εργαζομένων:



Ανοιχτή επιστολή στον Βαγγέλη Μαρινάκη έστειλαν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι τού Mega, που παραμένουν για 64 μέρες έξω από τα γραφεία τής Motor Oil. Τoυ επισημαίνουν ότι για πρώτη φορά δεν θα πάρουν το νόμιμο δώρο Πάσχα, υπενθυμίζουν τη δική του δέσμευση ότι θα αναλάμβανε τα λειτουργικά έξοδα τού καναλιού μέχρι τον Ιούνιο του 2018 και αποκαλύπτουν ότι στέλεχος του Mega ισχυρίστηκε ότι το κανάλι, αν δεν ξαναπαίξει διαφημίσεις, θα κλείσει λόγω απλήρωτων λογαριασμών ΔΕΗ και άλλων λειτουργικών αναγκών, καθώς «κανένας μέτοχος, ούτε ο κύριος Μαρινάκης, δεν έχει δώσει φράγκο ως τώρα».

Το καλούν δε να απαντήσει σε 3 ερωτήματα:

-Γιατί απέχετε από τη διοίκησή του καναλιού, έχοντας δώσει τόσα εκατομμύρια για να αγοράσετε μεγάλο πακέτο μετοχών του;

-Υπάρχει πραγματικά άρνησή σας να καλύψετε έστω και τα λειτουργικά έξοδα του καναλιού μέχρι την εκδίκαση της νομιμότητας των αδειών στο ΣτΕ τον Μάιο;

-Τελικά θέλετε να πέσει «μαύρο» στο Mega από «ατύχημα», αφού δεν κατάφερε να του ρίξει «μαύρο» το ΕΣΡ;

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή των απλήρωτων εργαζομένων προς τον μέτοχο του καναλιού, Βαγγέλη Μαρινάκη:

Κύριε Βαγγέλη Μαρινάκη,

Οι εργαζόμενοι του Mega, του καναλιού που δώσατε μόλις πριν από ένα χρόνο 23 εκατομμύρια ευρώ για να πάρετε το δεύτερο μεγαλύτερο πακέτο μετοχών (μετά από εκείνο της οικογένειας Βαρδινογιάννη), θα κάνουν φέτος για πρώτη φορά Πάσχα χωρίς το νόμιμο επίδομα μισθού που παίρνουν όλοι οι εργαζόμενοι της Ελλάδας και έπαιρναν αδιάλειπτα κι εκείνοι από την ίδρυση του Mega το 1989.

Κύριε Βαγγέλη Μαρινάκη,

Μετά από τις διαβεβαιώσεις σας τον περασμένο Ιανουάριο σε αντιπροσωπεία μας ότι σας «ενδιαφέρει το Mega», ότι «το ματς δεν έχει τελειώσει» και ότι «θα αναλαμβάνατε τις ευθύνες που αφορούν στα λειτουργικά έξοδα του καναλιού μέχρι τον Ιούνιο του 2018», συναντάμε την άρνησή σας, όπως και των συνεργατών σας, σε οποιαδήποτε προσπάθεια επικοινωνίας μας, ώστε να μάθουμε ποιες είναι οι προθέσεις σας για το κανάλι και τις 420 οικογένειες που συντρίβονται καθημερινά όλο και περισσότερο από την απόλυτη αβεβαιότητα για το αν είναι εργαζόμενοι ή όμηροι, άνεργοι ή «τελειωμένοι» και σίγουρα απλήρωτοι επί πολλούς μήνες.

Κύριε Βαγγέλη Μαρινάκη,

Στέλεχος του Mega (στη διάθεσή σας το όνομά του) ισχυρίζεται ότι το κανάλι, αν δεν ξαναπαίξει διαφημίσεις, θα κλείσει λόγω απλήρωτων λογαριασμών ΔΕΗ και άλλων λειτουργικών αναγκών, καθώς «κανένας μέτοχος, ούτε ο κύριος Μαρινάκης, δεν έχει δώσει φράγκο ως τώρα για το κανάλι και προσπαθούμε μόνοι μας να τα φέρουμε βόλτα, ώστε να μην κόψουν το ρεύμα και χαθούν όλα».

Κύριε Βαγγέλη Μαρινάκη,

Σας καλούμε δημόσια, καθώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος επικοινωνίας, να μας πείτε:

-Τι σκοπεύετε να κάνετε με το Mega και τις 420 οικογένειες που ζούσαν και ζουν από αυτό;

-Γιατί απέχετε από τη διοίκησή του καναλιού, έχοντας δώσει τόσα εκατομμύρια για να αγοράσετε μεγάλο πακέτο μετοχών του;

-Υπάρχει πραγματικά άρνησή σας να καλύψετε έστω και τα λειτουργικά έξοδα του καναλιού μέχρι την εκδίκαση της νομιμότητας των αδειών στο ΣτΕ τον Μάιο;

-Τελικά θέλετε να πέσει «μαύρο» στο Mega από «ατύχημα», αφού δεν κατάφερε να του ρίξει «μαύρο» το ΕΣΡ;

Περιμένουμε με πραγματική αγωνία τις απαντήσεις σας, καθώς από αυτές εξαρτώνται οι ζωές οι δικές μας και των οικογενειών μας.

Απλήρωτοι Εργαζόμενοι Mega – Αντίσκηνα έξω από τη Motor Oil


Διαβάστε την επιστολή προς την εξαδέλφη του Βαγγέλη Μαρινάκη:

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template