Βαθμολογία - Και τώρα η... εβδομάδα της κρίσης - Η ΑΕΚ και επίσημα πάει για Πρωτάθλημα

Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Με μια μέτρια ΑΕΚ, έναν ΠΑΟΚ χθες που διέλυσε τον Πανιώνιο και σε αναμονή των αποφάσεων για τις εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις, όλοι οι
δρόμοι δείχνουν ξεκάθαρα πλέον ΑΕΚ για Πρωτάθλημα...


Ο Λάζαρος πήρε στις πλάτες του το παιχνίδι

Ακόμη ένα βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος έκανε η ΑΕΚ. Παρότι δεν ήταν καλή η εικόνα της ομάδας του Χιμένεθ, πέρασε από την έδρα του Πλατανιά με σκορ 1-0.

Η Ένωση ήταν αρκετά δραστήρια στο πρώτο ημίχρονο, όμως οι Χανιώτες στάθηκαν άψογα στο αμυντικό κομμάτι και δεν έδωσαν δικαιώματα. Το άγχος έφυγε στο 39ο λεπτό όταν ο Λάζαρος με κοντινή προβολή ύστερα από ασίστ του Αραούχο έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

Από εκεί και πέρα τ
ο ματς ουσιαστικά... έσβησε. Ο Πλατανιάς ήθελε αλλά... δεν μπορούσε επιθετικά, ενώ οι κιτρινόμαυροι δεν απείλησαν ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο και χρειάστηκε να περιμένουν το τελευταίο σφύριγμα για να πανηγυρίσουν το τρίποντο.

Έτσι, η ΑΕΚ έφτασε τους 63 βαθμούς ενώ απομένουν ακόμη τρεις στροφές για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Αν δεν αλλάξει κάτι με την ποινή του ΠΑΟΚ από την έφεση, η Ένωση χρειάζεται μόλις έναν βαθμό για να στεφθεί πρωταθλήτρια. Την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ.

Ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι έχει μέταλλο και έπαιξε μπαλάρα
Χωρίς να κουραστεί ιδιαίτερα ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Πανιώνιο με 3-1, χάρη στα γκολ των Σάκχοφ, Ελ Καντουρί, Πρίγιοβιτς. Αν έχουν κάτι για να... χειροκροτούν οι "κυανέρυθροι" είναι το εντυπωσιακό γκολ του Ντουρμισάι.

Στο πρώτο ημίχρονο οι "ασπρόμαυροι" ήταν πραγματική... καταιγίδα, καθώς ο Πανιώνιος δεν μπορούσε να περάσει τη σέντρα. Με κορυφαίους τους Μακ, Ελ Καντουρί οι παίκτες του Λουτσέσκου μπήκαν στ' αποδυτήρια με το υπέρ τους 2-0 χάρη στα γκολ των Σάκχοφ και του Μαροκινού που επέστρεψε στην ενδεκάδα σκοράροντας.


Από εκεί και έπειτα οι Νεοσμυρνιώτες, σαφώς καλύτεροι στο δεύτερο ημίχρονο το... πάλεψαν και προσπάθησαν να βγάλουν κάτι ουσιαστικό στην άδεια Τούμπα. Παρ' όλα αυτά, ο ΠΑΟΚ αν και έριξε ρυθμούς βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα με εντυπωσιακή συνεργασία που έφερε στο 66' το 3-0 από τον Πρίγιοβιτς.


Βέβαια, ο Πανιώνιος κόντρα στην κακή του εμφάνιση βρήκε ένα υπέροχο τέρμα από τον Ντουρμισάι στο 78'. Ο επιθετικός του Γρηγορίου είδε τον Πασχαλάκη εκτός εστίας και τον "εκτέλεσε" με τρομερό σουτ εκτός περιοχής για το 3-1.

Ένας Παναθηναϊκός που αυτή την στιγμή που μιλάμε το μέλλον του είναι πιο κοντά στον υποβιβασμό και την Β' Εθνική αντί για την Σούπερ Λιγκ. Ένας Παναθηναϊκός παρατημένος από τον μεγαλομέτοχό του, ο οποίος συνεχίζει να παίζει με την... φωτιά και έχει το κλαμπ μια ανάσα από τον γκρεμό και την εταιρία... μισή ανάσα από την χρεοκοπία.


Ο Παναθηναϊκός του μάγκα Ουζουνίδη έκανε να δακρύσουν όλοι οι φίλοι του
Ένας Παναθηναϊκός που του έχει γυρίσει την πλάτη η μεγάλη μάζα των οπαδών του, τώρα στην πιο δύσκολη στιγμή της ιστορίας του αλλά έχει πάντα αυτούς του 6-7.000 στο πλευρό του, που όπως έχουμε ξαναπεί αξίζουν κάθε επιβράβευση όταν το «τριφύλλι» επιστρέψει στην κανονικότητα. Ένας Παναθηναϊκός με παίκτες απλήρωτους, με ρόστερ αποψιλωμένο, με ένα σύνολο που ξεκίνησε την εβδομάδα κάνοντας αποχή από τις προπονήσεις!
Κι, όμως, αυτός ο Παναθηναϊκός πάνω στο χορτάρι παρουσιάζει την εικόνα μίας ομάδας που δεν της συμβαίνει τίποτα αρνητικό εκτός γηπέδων, μίας ομάδας που έχει το μυαλό της μόνο στα όσα συμβαίνουν εντός αγωνιστικού χώρου, την εικόνα μίας ομάδας που μπορεί να μην διαθέτει ποιότητα αλλά σε κάθε ματς βγάζει το 100% των δυνατοτήτων της, της μαγκιάς και όσων ψυχικών αποθεμάτων της έχουν απομείνει μετά από αυτή την τραγική αγωνιστική περίοδο που φέρει την υπογραφή του Γιάννη Αλαφούζου.


Ο Παναθηναϊκός του μάγκα Ουζουνίδη κατέθεσε ότι είχε και σήμερα στην Λεωφόρο, νίκησε 1-0 τον Ατρόμητο και... επιβεβαίωσε όσους ασεβείς στο Περιστέρι φώναζαν με καμάρι πως «στον δεύτερο γύρο δεν θα υπάρχετε». Το «τριφύλλι» όχι μόνο υπήρχε αλλά πήρε και την νίκη, έχοντας ως κορυφαίο τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο με τις καταπληκτικές του επεμβάσεις τόσο στο 0-0 όσο και στο 1-0, τον Έργκους Κάτσε που άφησε και τα πνευμόνια του στο χορτάρι και τον Άντονι Μουνιέ που δεν λάθεψε από τα έντεκα βήματα και με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκρινε υπέρ των «πρασίνων» το παιχνίδι.


Πραγματικά η εικόνα των παικτών του Παναθηναϊκού προκάλεσε τεράστια έκπληξη, μιας και δεν έχουν περάσει και λίγα μέσα στην χρονιά. Το φυσιολογικό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να παρουσιάζεται μια ομάδα για... διακοπές, μια ομάδα που όλοι θα έχουν το μυαλό τους αλλού. Θέλει μαγκιά, ψυχή και σεβασμό στην φανέλα για να παρουσιάζεται αυτή η εικόνα.


Για αυτό τόσο ο προπονητής, όσο το τεχνικό επιτελείο και οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού αξίζουν ένα τεράστιο μπράβο. Κι ένα ευχαριστώ από κάθε φίλο της ομάδας. Όχι επειδή νίκησαν τον Ατρόμητο που φέτος είναι μία από τις καλύτερες ομάδας του πρωταθλήματος, ούτε επειδή αν δεν υπήρχε το -3 του Βέμερ θα κυνηγούσαν με πιθανότητες μέχρι τέλους την είσοδο του πεντάδα που είναι τεράστιας σημασίας λόγω της τιμωρίας από την ΟΥΕΦΑ.


Αξίζουν ένα μπράβο κι ένα ευχαριστώ, γιατί σε αντίθεση με την διοίκηση του συλλόγου, εκείνοι δείχνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πως ξέρουν που βρίσκονται, ξέρουν ποιας ομάδας την φανέλα φοράνε και ξέρουν πόσο μεγάλος είναι ο Παναθηναϊκός. Και το σημαντικότερο από όλα, το αποδεικνύουν στις πράξεις και όχι στα λόγια...


Αυτά για το παιχνίδι και για να δούμε τι θα ξημερώσει στον Παναθηναϊκό η εβδομάδα που ξεκινά αύριο...


Η βαθμολογία σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα και χωρίς τις τελικές αποφάσεις των δικαστικών εφέσεων που αναμένονται από αύριο:





πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template