Πέρασε υπέροχο βράδυ με την Ρόμα η Μπάρτσα. Αυτογκόλ ο Μανωλάς

Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

Κόντρα στην Μπαρτσελόνα, απαγορεύονται τα λάθη!
Γιατί η ομάδα του Βαλβέρδε δεν… χαρίζεται και τιμωρεί!

Όπως έκανε απόψε απέναντι

στη Ρόμα, της οποίας επικράτησε με 4-1 και είναι «αγκαλιά» με την τετράδα του Champions League, ενόψει του επαναληπτικού στο Ολίμπικο.
Τα αυτογκόλ των Ντε Ρόσι και Μανωλά έδωσαν… αέρα στους «μπλαουγκράνα», προτού ο Πικέ χριστεί εξίσου σκόρερ, μετά από ασθενή απόκρουση του Άλισον και αδράνεια της άμυνας. Ο Τζέκο μείωσε, δίνοντας το… φιλί της ζωής, αλλά το νέο τραγικό λάθος του Γκοναλόν, έδωσε την ευκαιρία στον Σουάρες να το «κολλήσει» στο 87' και να διαμορφώσει το τελικό σκορ.




Το ματς

Αναμενόμενη ήταν η εικόνα της αναμέτρησης με το… καλημέρα. Η Μπαρτσελόνα ανέλαβε τα ηνία, η Ρόμα περίμενε πίσω με διπλή ζώνη άμυνας και ήλπιζε σε κάποια αντεπίθεση για να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο μπορούσε στο «Καμπ Νου». Το παιχνίδι άρχισε να μεταφέρεται σιγά-σιγά προς το μισό των Ιταλών, με τον Μέσι να «γράφει» την πρώτη ευκαιρία, αλλά ο Άλισον «έβγαλε» το ευθύβολο σουτ του Αργεντινού. Οι «μπλαουγκράνα», χωρίς να εντυπωσιάζουν, βρίσκονταν γύρω-γύρω από την περιοχή της Ρόμα, αλλά ο Ράκιτιτς σημάδεψε στο δοκάρι, μην μπορώντας να ανοίξει το σκορ.


Οι Καταλανοί κρατούσαν την κατοχή υπέρ τους, προσπαθούσαν να βρουν διαδρόμους, αλλά είναι αλήθεια πως η Ρόμα άντεχε και μάλιστα άντεχε σχετικά… εύκολα, αν αναλογιστεί κανείς το ποια ομάδα είχε αντίπαλο και πού έπαιζε! Τα πάντα, όμως, άλλαξαν στο 38’ με την τύχη να κλείνει το μάτι στην Μπάρτσα… Μετά από ωραία συνδυασμό των Μέσι-Ινιέστα, παρενέβη ο Ντε Ρόσι για να διώξει, αλλά άθελά του έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους, με τους μπλαουγκράνα να μην μαγεύουν, αλλά να έχουν ξετυλίξει το… δώρο των φιλοξενούμενων και να έχουν μπει σε θέση οδηγού.

Με την έναρξη της «επανάληψης», ο Περότι απείλησε με την ισοφάριση, αλλά η συνέχεια ήταν… καταλανική! Σουάρες και Μέσι «πάλεψαν» για το δεύτερο τέρμα της ομάδας του Βαλβέρδε, αλλά αυτό ήρθε χάρη στη… Ρόμα! Στο 56’ ο Ράκιτιτς σέντραρε ωραία από τα δεξιά, ο Ουμτιτί δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά, σημαδεύοντας το δοκάρι, αλλά στην εξέλιξη της φάσης ο Μανωλάς άθελά του έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0… Σα να μην έφτανε αυτό, τρία λεπτά αργότερα η Μπάρτσα διεύρυνε ακόμα περισσότερο το προβάδισμά της. Όχι με αυτογκόλ αυτή τη φορά, αλλά εκμεταλλευόμενη τα κενά των «τζιαλορόσι». Στο 59’, λοιπόν, οι γηπεδούχοι βγήκαν στην κόντρα, ο Μέσι «πέταξε» υπέροχα για τον Σουάρες, αυτός νικήθηκε από τον Άλισον, αλλά ο… Πικέ πήρε το ριμπάουντ (με την άμυνα να είναι ακόμα μια φορά απούσα) και από κοντά διαμόρφωσε το 3-0.
Στο τελευταίο 20λεπτο η Ρόμα άρχισε να πιστεύει πως… τουλάχιστον το γκολ της τιμής μπορούσε να το πετύχει. Και θα το είχε κάνει πιο εύκολα σε σχέση με το πώς ήρθε, αν δεν είχε «ντυθεί»… Superman ο Τερ Στέγκεν! Στο 78’ ο Γερμανός κατάφερε με μοναδικό τρόπο σαν… αίλουρος να πει «όχι» στον Ντεφρέλ, που ετοιμαζόταν να εκτελέσει σχεδόν σε κενή εστία, στο… καπάκι εκτινάχθηκε και έβγαλε με το ένα χέρι τη βολίδα του Περότι, αλλά στο 80’, τελικώς, νικήθηκε! Η μπάλα έφτασε στον Τζέκο στην καρδιά της άμυνας της Μπάρτσα (μετά από υπέροχη ενέργεια του Περότι), αυτός έβαλε πλάτη στον Ζόρντι Άλμπα και με ωραίο τελείωμα, μείωσε σε 3-1. Δεν το χάρηκαν, όμως, όσα θα ήθελαν οι Ρωμαίοι, διότι τρία λεπτά πριν τη λήξη πλήρωσαν ακόμα ένα αποψινό αμυντικό λάθος τους. Μετά από φάση διαρκείας, ο Γκοναλόν αιφνιδιάστηκε όταν του ήρθε η μπάλα, την… έστρωσε στον Σουάρες και αυτός «τιμώρησε» τους Ιταλούς, διαμορφώνοντας από κοντά το τελικό 4-1 που έστειλε… πρόωρα την ομάδα του Βαλβέρδε στα ημιτελικά.
Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Ζόρντι Άλμπα, Πικέ, Ουμτιτί, Μπουσκέτς (67’ Παουλίνιο), Σέρζι Ρομπέρτο (83’ Αντρέ Γκόμες), Ινιέστα (85’ Σουάρεθ), Ράκιτιτς, Σουάρες, Μέσι

Στον πάγκο: Σίλεσεν, Ντεμπελέ, Αλκάθερ, Βερμάελεν

Ρόμα: Άλισον, Κολάροφ, Φάτσιο, Μανωλάς, Πέρες, Στρόουτμαν, Πελεγκρίνι (60’ Γκοναλόν), Περότι, Ντε Ρόσι (77’ Ντεφρέλ), Φλορέντσι (72’ Ελ Σαραουΐ), Τζέκο

Στον πάγκο: Σκορούπσκι, Ζέσους, Σικ, Γκέρσον     πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template