Πτώση Mirage 2000-5: Δήλωση - βόμβα - Ενδεχομένως να εκτοξεύτηκε πύραυλος από υποβρύχιο

Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Εντοπίστηκε το πρωί της Παρασκευής η σορός του άτυχου πιλότου του μοιραίου Mirage 2000-5...
– Τι προκάλεσε την τραγωδία ανοιχτά της Σκύρου


– Δήλωση «βόμβα» από πρώην εκπρόσωπο Τύπου του ΝΑΤΟ.

Η παραίσθηση του πιλότου είναι μία από τις πιθανότερες αιτίες που εκτιμάται πως οδήγησαν στη συντριβή του μοιραίου Mirage 2000-5, 9 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου.

Ήδη από χθες, έχει συσταθεί επιτροπή για τη διερεύνηση του δυστυχήματος από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, η οποία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα.


Ωστόσο, σήμερα, Παρασκευή (13/04/2018) λίγες ώρες μετά την τραγωδία στο Αιγαίο, ο Π. Θεοδωρακίδης, αμυντικός αναλυτικής και ταξίαρχος πρώην εκπρόσωπος Τύπου του ΝΑΤΟ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το μοιραίο Mirage 2000-5 να χτυπήθηκε από πύραυλο.
«Τα ραντάρ θα δείξουν εάν υπήρξε πύραυλος από υποβρύχιο την ώρα που πετούσε το μοιραίο Mirage. Όλα αυτά είναι καταγεγραμμένα» τόνισε ο κ. Θεοδωρακίδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Τα ίχνη των μαχητικών φαίνονται στα ραντάρ. Είναι αποτυπωμένη όλη η πορεία τους. Εδώ μπορούμε να δούμε αν πετούσαν στην περιοχή τουρκικά αεροσκάφη ή να έχει φύγει κάποιος πύραυλος, κυρίως από υποβρύχιο», επανέλαβε ο αμυντικός αναλυτής.

Όπως σημείωσε ο κ. Θεοδωρακίδης, έχουν αποκλειστεί αυτά τα δύο ενδεχόμενα σε επίσημες ανακοινώσεις.

«Ωστόσο για μένα όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά», τόνισε.

«Δολοφόνος η Τουρκία»
«Τα αίτια της πτώσης του αεροπλάνου θα τα δώσουν τα πορίσματα, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν χάσαμε και δεύτερο αεροπλάνο, διότι στο παρελθόν ζεύγος αεροσκαφών είχε χτυπήσει στην περιοχή εκεί. Το σημείο είναι δύσκολο γιατί έχει χαμηλή νέφωση» υποστήριξε ο κ. Θεοδωρακίδης, ο οποίος τόνισε πως πίσω από τα δυστυχήματα στο Αιγαίο βρίσκεται η Τουρκία. «Η Τουρκία είναι ηθικός αυτουργός και δολοφόνος» είπε χαρακτηριστικά, ανεφέροντας ότι η καταπόνηση των Ελλήνων χειριστών αεροσκαφών οφείλεται στην προκλητικότητα των Τούρκων.

Ακόμη πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα εξασκεί εξωτερική πολιτική ακολουθώντας το δόγμα των αναχαιτίσεων, κάνουμε αγορές του «αιώνα», οι καταπονήσεις των πιλότων είναι συνεχείς, ο ελληνικός λαός «ματώνει» οικονομικά. Είναι ένας ακήρυχτος πόλεμος και δεν έχει βρεθεί πολιτική λύση ούτε και πίεση προς τη συμμαχία που ανήκουμε, για να υπάρξει μείωση αυτής της τουρκικής επιθετικότητας. Η αεροπορία μας είναι η καλύτερη αεροπορία του κόσμου, η οποία συνεχώς ρίχνεται στη μάχη της αναχαίτισης και μπλέκεται σε οιονεί αερομαχία».    πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template