Coca-Cola Ελλάδας: Ταχεία αποκατάσταση της περιοχής Βαρυμπόμπης – Τατοΐου και επιπλέον δωρεά 800 χιλιάδων ευρώ

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Επιπλέον δωρεά 800 χιλιάδων ευρώ από την Coca-Cola Hellas, για την αποκατάσταση των καμμένων εκτάσεων της περιοχής Βαρυμπόμπης – Τατοϊου, ανακοινώθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια επιτόπιας επίσκεψης του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Κώστα Σκρέκα μαζί με τη Γενική Διευθύντρια της Coca-Cola Τρία Έψιλον, κα Μαρία Αναργύρου – Νίκολιτς και τη Γενική Διευθύντρια της Coca-Cola Hellas, κα Λίλιαν Νεκταρίου.

Η επίσκεψη οργανώθηκε για την παρακολούθηση της ταχείας προόδου των έργων στην περιοχή που αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Ιανουάριο του 2022.

Η δωρεά αυτή προστίθεται στην αρχική δωρεά 1 εκατ. ευρώ της Coca-Cola Τρία Έψιλον, επεκτείνοντας την περιοχή αποκατάστασης, η οποία πλέον ξεπερνά τα 3.900 στρέμματα.

Τα έργα, που είναι ιδιαίτερης σημασίας, αφορούν στην άμεση αντιμετώπιση της εδαφικής διάβρωσης και την αντιπλημμυρική θωράκιση για τη συγκράτηση φερτών υλών, με στόχο τη φυσική αναγέννηση και αναδάσωση της περιοχής.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Για μια ακόμα φορά, η Coca-Cola στην Ελλάδα αποδεικνύει το υψηλό αίσθημα κοινωνικής προσφοράς, συμβάλλοντας έμπρακτα στη μεγάλη εθνική προσπάθεια για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών. Η Coca-Cola Τρία Έψιλον αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή τον νεοσύστατο θεσμό του Αναδόχου Αποκατάστασης και Αναδάσωσης, προσφέροντας 1 εκατομμύριο ευρώ τον Οκτώβριο για τη χρηματοδότηση αντιδιαβρωτικών έργων στη Βαρυμπόμπη. Σήμερα, η Coca-Cola Hellas ανακοίνωσε και νέα δωρεά ύψους 800 χιλ. ευρώ για την υλοποίηση έργων αποκατάστασης στην περιοχή του Τατοΐου. Πρόκειται για εξαιρετικά σημαντικές πρωτοβουλίες, οι οποίες θα βοηθήσουν στην προσαρμογή των δασικών οικοσυστημάτων στις μεγάλες προκλήσεις της κλιματικής κρίσης και στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης».

Η Μαρία Αναργύρου – Νίκολιτς, Γενική Διευθύντρια της Coca-Cola Τρία Έψιλον για Ελλάδα και Κύπρο, δήλωσε:
«Ως Ανάδοχος Αποκατάστασης και Αναδάσωσης, έχουμε πλήρη συναίσθηση ευθύνης για τον επείγοντα χαρακτήρα των αντιπλημμυρικών έργων. Για αυτό και προχωράμε με ταχύτητα στην υλοποίηση της δωρεάς για να διασφαλίσουμε την άμεση αντιπλημμυρική θωράκιση και αποκατάσταση της περιοχής. Η υλοποίηση αυτής της δωρεάς συνδέεται με την ευρύτερη στρατηγική μας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, και τη δέσμευσή μας για μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2040, για ένα καλύτερο, βιώσιμο μέλλον για όλους».

Η Λίλιαν Νεκταρίου, Γενική Διευθύντρια της Coca-Cola Hellas σημείωσε πως: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και περήφανοι που σήμερα ανακοινώνουμε την ενίσχυση της αρχικής δωρεάς του εμφιαλωτή μας, Coca-Cola Τρία Έψιλον, προσφέροντας ως Coca-Cola στην Ελλάδα, συνολικά, 1,8 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση μίας περιοχής που επλήγη σημαντικά από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού. Καθώς η ευημερία της κοινωνίας όπου δραστηριοποιούμαστε αποτελεί προτεραιότητά μας, μέσα από τα έργα αυτά θέλουμε να συμβάλλουμε έμπρακτα στην προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος, στην πρόληψη μελλοντικών πυρκαγιών και πλημμυρών, καθώς και στη φυσική αναδάσωση της περιοχής».

Τον Αύγουστο του 2021, η Coca-Cola στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη,
διέθεσε 100,000 ευρώ για τις άμεσες ανάγκες στέγασης, ρουχισμού και υποστήριξης των πληγέντων και για την ενίσχυση του Ελληνικού Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ προχώρησε και στη διάθεση περισσότερων από 180.000 προϊόντων τόσο για τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής όσο και για τους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν.   
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template