Αφού απορρίφθηκε η αίτηση για βίζα ο Τζόκοβιτς πήρε το αεροπλάνο της επιστροφής

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022

Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου, Νόβακ Τζόκοβιτς, επιβιβάστηκε σε αεροπλάνο με προορισμό το Ντουμπάι, το βράδυ της Κυριακής (ώρα Αυστραλίας), όπως μετέδωσε δημοσιογράφος του πρακτορείου Reuters.

Αυτό συνέβη μετά την απόφαση του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου της Αυστραλίας ν΄ ακυρώσει οριστικά την βίζα του 34χρονου Σέρβου, λόγω της απόφασής του να μην εμβολιαστεί κατά της Covid-19.

Ο αθλητής εθεάθη να επιβιβάζεται σε αεροπλάνο της εταιρίας «Emirates», από την Μελβούρνη, λίγες ώρες μετά την ετυμηγορία των τριών δικαστών.
Το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Αυστραλίας διέκοψε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, την εκδίκαση της υπόθεσης της έφεσης που έχει καταθέσει ο Νόβακ Τζόκοβιτς για την βίζα του, προκειμένου να εξετάσει τα στοιχεία που υπάρχουν πριν εκδώσει, εντός της ημέρας, την ετυμηγορία του.

Στη συνέχεια, το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα την προσφυγή του Τζόκοβιτς κατά την απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης, Άλεξ Χοκ, ο οποίος προ ημερών είχε ακυρώσει τη βίζα του τενίστα.

Αυτή την φορά και οι τρεις δικαστές αποφάσισαν τη μη παραμονή του τενίστα στη χώρα με αποτέλεσμα ο ίδιος να αντιμετωπίζει την άμεση απέλασή του από τη χώρα. Έτσι, ο Σέρβος τενίστας δεν θα λάβει μέρος στο Australian Open που ξεκινά τη Δευτέρα αλλά θα αντικατασταθεί με κλήρωση από κάποιον αθλητή που έχασε στα προκριματικά του θεσμού.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι: «Είμαι πολύ δυσαρεστημένος με την απόφαση του δικαστηρίου να απορρίψει την προσφυγή μου κατά της απόφασης του υπουργού για ακύρωση της βίζας που σημαίνει ότι δεν μπορώ πλέον να μείνω στην Αυστραλία και να συμμετάσχω στο Australian Open. Σέβομαι τη δικαστική απόφαση και θα συνεργαστώ με τις αρμόδιες αρχές σε σχέση με την αναχώρησή μου από τη χώρα. Τώρα θα ξεκουραστώ, θα επανασυγκροτηθώ πριν κάνω οποιαδήποτε άλλη δήλωση πέρα από αυτή. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους φίλους μου, τους οπαδούς μου και τους συμπατριώτες μου, τους Σέρβους, για τη συνεχή υποστήριξη προς το πρόσωπό μου. Αποτελέσατε μεγάλη πηγή δύναμης για εμένα όλο αυτό το διάστημα».

Προηγουμένως, στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ακούστηκαν τα επιχειρήματα από τους νομικούς εκπροσώπους του κορυφαίου τενίστα του κόσμου, αλλά και από την πλευρά του Ομοσπονδιακού υπουργού μετανάστευσης. «Ελπίζουμε να είμαστε σε θέση να προσδιορίσουμε στα εμπλεκόμενα μέρη, αργότερα το απόγευμα, ποια είναι η θέση που θα προτείνουμε», είπε νωρίτερα στο δικαστήριο ο επικεφαλής της δικαστής, Τζέιμς Άλσοπ.

Οι δικηγόροι του Τζόκοβιτς εξετάζουν όλα τα σενάρια προκειμένου να καταφύγουν στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, δεν υπάρχουν πιθανότητες για να αλλάξει η σημερινή δικαστική απόφαση και πριν λίγες ώρες δεν άλλαξε...
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template