Hill: Στην τηλεόραση κερδίζει η Ουκρανία – στην πραγματικότητα η ....Ρωσία!!

Σάββατο 28 Μαΐου 2022


Ο δημοσιογράφος του Hill είναι εξοργισμένος που οι Αμερικανοί αναγκάζονται να ζουν σε δύο κόσμους. Στην τηλεόραση μιλούν για τη νίκη της Ουκρανίας, την επιτυχία του Μπάιντεν και την ενότητα του ΝΑΤΟ.
Στην πραγματικότητα, η Ρωσία κερδίζει και η πολιτική άνοια είναι ορατή στη συμπεριφορά του Μπάιντεν. Αλλά ποιος οδηγεί αυτό το όλο και πιο άθλιο σώμα;

Στην πραγματικότητα, η Ρωσία κερδίζει και η πολιτική άνοια είναι ορατή στη συμπεριφορά του Μπάιντεν. Αλλά ποιος οδηγεί αυτό το όλο και πιο άθλιο σώμα;

“Αν δεχτούμε την ερμηνεία της ρωσο-ουκρανικής σύγκρουσης από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης της χώρας μας, τότε γινόμαστε μάρτυρες του μεγαλύτερου θριάμβου της κυβέρνησης Μπάιντεν στην ιστορία.

Σύμφωνα με αυτήν την υπερβολικά αισιόδοξη άποψη, οι Ουκρανοί επιτυγχάνουν εξαιρετικά αποτελέσματα.

Τα ρωσικά στρατεύματα είναι αποτυγχάνοντας όλο και περισσότερο· το ΝΑΤπραγματικότητα στην οποία βρίσκονται οι απλοί πολίτες των ΗΠΑΟ είναι ενωμένο όσο ποτέ από τον Ψυχρό Πόλεμο· και ο Πρόεδρος Μπάιντεν εχει θαρραλέα ηγεσία”, – γράφει ο αναλυτής του Hill William Moloney.

Η αμερικανική οικονομία διέρχεται μια ιστορική κρίση

Σημειώνει ότι, ωστόσο, η αισιοδοξία για τη ρωσο-ουκρανική σύγκρουση έρχεται σε έντονη αντίθεση με την πολύ λιγότερο ευχάριστη .

Η αμερικανική οικονομία διέρχεται μια ιστορική κρίση και κινείται σχεδόν αναπόφευκτα σε ύφεση.

Οι άνθρωποι το αισθάνονται στο πορτοφόλι τους: ο πληθωρισμός ξεπερνά κατά πολύ την αύξηση των μισθών.

Η αυξανόμενη υλική ανισότητα, στην οποία οι ελίτ συνεχίζουν να ευημερούν, ενώ η εργατική τάξη υποφέρει από τη ευρεία άνοδο της τιμής των βασικών αγαθών.

Εν τω μεταξύ, πέρα ​​από τα νότια σύνορα της Αμερικής, υπάρχει ένα ατελείωτο ρεύμα παράνομων μεταναστών σε άνευ προηγουμένου αριθμούς.


Η ασυμφωνία μεταξύ των δύο πραγματικοτήτων

William Moloney υπενθυμίζει ότι η ασυμφωνία μεταξύ των δύο πραγματικοτήτων – των μέσων ενημέρωσης και της πραγματικής – γίνεται εμφανής καθώς εμφανίζονται νέες δυσκολίες στην Ουκρανία και τα εσωτερικά προβλήματα των ίδιων των Ηνωμένων Πολιτειών επιδεινώνονται.

Συγκεκριμένα, τα κενά στην αισιόδοξη εικόνα της πληροφόρησης έχουν φτάσει στο σημείο όπου τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης έχουν πάψει να μπορούν να τα διαψεύδουν πειστικά, όπως έγραψε ο John Walsh σε πρόσφατο άρθρο των Asia Times «Οι New York Times (NYT) εγκαταλείπουν την πολεμική ρητορική».

Ο ο αναλυτής επισημαίνει δύο άρθρα που εμφανίστηκαν πρόσφατα στους NYT: ένα άρθρο για την κατάληψη μεγάλου μέρους της ανατολικής Ουκρανίας από τη Ρωσία και ένα άρθρο γνώμης με τίτλο “Η Αμερική και οι σύμμαχοι θέλουν να αιμορραγήσουν τη Ρωσία. Μα πως θα το κάνετε?”

Οι Times σημειώνουν τη ναυτική κυριαρχία της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα και τον σχεδόν πλήρη έλεγχο της ακτογραμμής της Ουκρανίας, δίνοντας στη Μόσχα μόχλευση σε οποιεσδήποτε μελλοντικές διαπραγματεύσεις.

Συνεχίζει λέγοντας ότι ο de facto αποκλεισμός της Οδησσού σημαίνει το κλείσιμο του τελευταίου θαλάσσιου εξαγωγικού διαδρόμου της Ουκρανίας.

Αυτό είναι σημαντικό, δεδομένης της άθλιας κατάστασης της ουκρανικής οικονομίας: το 30-50% όλων των επιχειρήσεων είναι κλειστές, το ένα τέταρτο του πληθυσμού αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τα σπίτια του και να διαφύγει.

Πολέμοι σε εδάφη άλλων χωρών

Επιπλέον, ο κόσμος συνειδητοποιεί σιγά σιγά την απειλή μιας παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης, καθώς η Ρωσία και η Ουκρανία παράγουν από κοινού περίπου το ένα τρίτο των παγκόσμιων εξαγωγών σιταριού.

Επί του παρόντος, ο αμερικανικός λαός προσπαθεί να συνέλθει από 20 χρόνια εξουθενωτικών πολέμων σε εδάφη άλλων χωρών, τον σκοπό των οποίων οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπόρεσαν να προσδιορίσουν με σαφήνεια.

Όχι μόνο αυτό, δεν εξήγησαν ποτέ τι πρέπει να περιλαμβάνει η «νίκη», ας πούμε, στο Ιράκ.

“Οι ηγέτες των ΗΠΑ δεν μπόρεσαν ποτέ να αναπτύξουν μια συνεκτική στρατηγική για την έξοδο από αυτές τις συγκρούσεις.

Τώρα οι Ηνωμένες Πολιτείες κινδυνεύουν να γλιστρήσουν στην άβυσσο μιας άλλης σύγκρουσης, οι συνέπειες της οποίας θα μπορούσαν να είναι πραγματικά τρομακτικές”, – συνόψισε ο αναλυτής του Hill William Moloney.  
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template