Σοκ στη Βρετανία: Νιγηριανός γερουσιαστής και η σύζυγός του μετέφεραν 15χρονο στο Λονδίνο για να του πάρουν το νεφρό

Σάββατο 25 Ιουνίου 2022


Σάλος έχει προκληθεί στη Βρετανία αλλά και στη Νιγηρία σχετικά με υπόθεση που έχει να κάνει με την αρπαγή οργάνων από 15χρονο έφηβο την οποία φέρεται να είχε οργανώσει ένας Νιγηριανός γερουσιαστής και η σύζυγός του.

Όπως μεταδίδει η Daily Μail, η υπόθεση ξεσκεπάστηκε χάρις σε έναν γιατρό ο οποίος αρνήθηκε να προχωρήσει σε διαδικασία αφαίρεσης νεφρού από έναν νεαρό άνδρα ο οποίος μετέβη στο Λονδίνο. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, πίσω από τη μεταφορά του 15χρονου στο Λονδίνου από το Λάγος φέρεται να βρίσκεται ο πρώην αντιπρόεδρος της Νιγηρίας και η σύζυγός του, μιας και η κόρη τους πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια. Την ίδια στιγμή ο γιατρός κρίθηκε ύποπτος σχετικά με το εάν το θύμα γνώριζε ότι θα γινόταν δότης αλλά και εάν η ηλικία που αναγραφόταν στο διαβατήριό του ήταν αληθινή.

Ο 60χρονος Ike Ekweremadu και η 55χρονη σύζυγός του κατηγορούνται ότι μετέφεραν τον άστεγο νεαρό στη Μεγάλη Βρετανία προκειμένου να μεταμοσχεύσουν τα όργανά του στην κόρη τους που πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια. Σύμφωνα με το δικαστήριο στον 15χρονο δόθηκε το διαβατήριο ενός 41χρονου άνδρα προκειμένου να ταξιδέψει στη Γηραιά Αλβιόνα. Ο νεαρός, όπως ανέφερε το δικαστήριο δεν γνώριζε ότι θα βρισκόταν στη Βρετανία για να δωρίσει το νεφρό του. Έγινε γνώστης της κατάστασης όταν έκλεισε ραντεβού σε νοσοκομείο του Λονδίνου.

Στη βρετανική πρωτεύουσα έφτασε τον Φεβρουάριο και είχε μία σειρά από ραντεβού σχετικά με τη δωρεά του νεφρού του. Ο Ekweremadu είναι γερουσιαστής και για χρόνια είχε ασχοληθεί με τη δικηγορία. Η σύζυγός του είναι γιατρός και ακαδημαϊκός ενώ πιστεύεται πως οι δυο τους έχουν τέσσερα παιδιά. Το ζευγάρι αρνείται τις κατηγορίες ότι διακίνησε τον 15χρονο.

Την Τετάρτη η εισαγγελέας μιλώντας στο δικαστήριο του Uxbridge δήλωσε ότι «το θύμα ήταν 15 ετών. Στη Νιγηρία τον πλησίασαν και οι δύο κατηγορούμενοι. Ήταν άστεγος στους δρόμους του Λάγος. Τον εξαπάτησαν και του υποσχέθηκαν μια καλύτερη ζωή στο Ηνωμένο Βασίλειο. Του δόθηκε διαβατήριο για έναν 41χρονο. Το διαβατήριο αποκτήθηκε παράνομα από τους κατηγορούμενους».

Η εισαγγελέας συμπλήρωσε πως στον 15χρονο χορηγήθηκε ιατρική ταξιδιωτική βίζα καθώς σκοπός του ταξιδιού ήταν η παροχή ιατρικής περίθαλψης στην κόρη των κατηγορουμένων που υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση. «Ήταν προμελετημένο, ήταν προγραμματισμένο. Έγιναν εξετάσεις αίματος στη Νιγηρία και ταξίδεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Φεβρουάριο του 2022».

«Ο σύμβουλος ανησυχούσε για την πραγματική του ηλικία καθώς και το ότι ο νεαρός δεν γνώριζε ότι ήταν ο δότης του νεφρού. Ανακάλυψε ότι ο σκοπός της επίσκεψής του ήταν η μεταμόσχευση οργάνων όταν επισκέφτηκε το νοσοκομείο», συνέχισε. Η αστυνομία ειδοποιήθηκε τον Μάϊο για πιθανά αδικήματα με βάση τους σύγχρονους νόμους για τη δουλεία.

Οι βρετανικές αρχές συνέλαβαν το ζεύγος Ekweremadu στο αεροδρόμιο του Χίθροου λίγο πριν επιβιβαστούν σε αεροπλάνο με προορισμό την Τουρκία. Μάλιστα όπως ακούστηκε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας υπήρξε η πρόταση με βάση την οποία η διαδικασία της αφαίρεσης του νεφρού θα μπορούσε να διεξαχθεί εκεί.

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές ο 60χρονος πολιτικός όταν συνελήφθη είχε στην κατοχή του 20.000 λίρες ενώ αξιωματικοί της Μητροπολιτικής αστυνομίας φροντίζουν τον 15χρονο. Το ζεύγος Ekweremadu βρίσκεται αντιμέτωπο με την κατηγορία της συνομωσίας με τελικό στόχο την συλλογή οργάνων ενώ δήλωσε ότι δεν έχει καμία σχέση με τις κατηγορίες που τους έχουν προσάψει οι βρετανικές αρχές.  
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template