Επιστημονική μελέτη στην Ταϊλάνδη καταγράφει εκπληκτική σύνδεση μεταξύ εμβολίου της Pfizer και μυοκαρδίτιδας

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022


Όλο και περισσότερες μελέτες έρχονται να αποδείξουν αυτό που έχει αναφερθεί τόσο διεξοδικά ότι τα εμβόλια για τον covid 19 ειδικά τα εμβόλια με βάση την mRNA… συνδέονται με την μυοκαρδίτιδα στους νέους.


Το λάθος που υπήρξε παγκοσμίως ήταν ότι στην προσπάθεια τους οι φαρμακευτικές εταιρίες, οι κυβερνήσεις και οι φορείς αξιολόγησης των φαρμάκων… να προωθήσουν με ταχύτητα την ιδέα του καθολικού εμβολιασμού παρέβλεψαν πολλά σοβαρά επιστημονικά στοιχεία…
Πλέον με ψυχραιμία πρέπει να αποτυπωθούν όλα τα δεδομένα.
Το μέγα λάθος ήταν η υποχρεωτικότητα, δεν μπορείς να επιβάλλεις υποχρεωτικότητα εμβολιασμού όταν τα εμβόλια αποδεικνύεται ότι έχουν πολλές ατέλειες…

Τι αποδεικνύει μελέτη στην Ταϊλάνδη

Μια επιστημονική μελέτη στην Ταϊλάνδη που διεξήχθη κατά τη διάρκεια της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού της χώρας κατά του COVID-19 για νέους έδειξε αυτό που περιγράφει ως «εκπληκτική» σχέση μεταξύ της μυοκαρδίτιδας και του εμβολίου Pfizer-BioNTech.

Η μελέτη αφορούσε 314 συμμετέχοντες ηλικίας 13-18 ετών που ήταν υγιείς και χωρίς παθολογικά συμπτώματα μετά τη λήψη της πρώτης δόσης εμβολίου.

Οι συμμετέχοντες με ιστορικό μυοκαρδιοπάθειας, φυματιώδους περικαρδίτιδας ή περιοριστικής περικαρδίτιδας και σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης στο εμβόλιο COVID-19 αποκλείστηκαν από τη μελέτη.
Αν και η μελέτη περιελάμβανε 314 νέους, 13 αποκλείστηκαν από τα ευρήματα καθώς «έχασαν την παρακολούθηση».
Από τους 301 εναπομείναντες συμμετέχοντες, οι 202 (67,1%) ήταν άνδρες.


Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 18% από τους 301 εφήβους που αναλύθηκαν είχαν μη φυσιολογικό ηλεκτροκαρδιογράφημα ή ΗΚΓ μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης Pfizer, το 3,5% των ανδρών ανέπτυξε μυοπερικαρδίτιδα ή υποκλινική μυοκαρδίτιδα, δύο νοσηλεύτηκαν και ένας εισήχθη στη ΜΕΘ για καρδιακά προβλήματα.

Οι καρδιαγγειακές ανεπιθύμητες παρενέργειες που παρατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια της μελέτης περιελάμβαναν ταχυκαρδία (7,64%), δύσπνοια (6,64%), αίσθημα παλμών (4,32%), πόνο στο στήθος (4,32%) και υπέρταση (3,99%).

Συνολικά 54 νέοι είχαν μη φυσιολογικά ηλεκτροκαρδιογραφήματα μετά τον εμβολιασμό, 3 ασθενείς είχαν ελάχιστη περικαρδιακή συλλογή με ευρήματα συμβατά με υποξεία μυοπερικαρδίτιδα και 6 ασθενείς εμφάνισαν πρόπτωση μιτροειδούς βαλβίδας.

Η μυοκαρδίτιδα είναι φλεγμονή του καρδιακού μυός που μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή αρρυθμία και θάνατο.
Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό για Σπάνιες Διαταραχές, η μυοκαρδίτιδα μπορεί να προκληθεί από λοιμώξεις, αλλά «συνηθέστερα η μυοκαρδίτιδα είναι αποτέλεσμα της ανοσολογικής αντίδρασης του οργανισμού στην αρχική καρδιακή βλάβη».

Η περικαρδίτιδα είναι φλεγμονή του ιστού που περιβάλλει την καρδιά που μπορεί να προκαλέσει οξύ πόνο στο στήθος και άλλα συμπτώματα.
Σύμφωνα με τη μελέτη, το πιο κοινό σύμπτωμα ήταν ο πόνος στο στήθος, ακολουθούμενο από δυσφορία στο στήθος, πυρετό και πονοκέφαλο.

Τρεις ασθενείς ηλικίας μεταξύ 13 και 18 ετών ανέφεραν πόνο στο στήθος και βιοδείκτες αξιολογήθηκαν.
Και οι τρεις ανέφεραν τα συμπτώματα εντός 24-48 ωρών από τη λήψη της δεύτερης δόσης του εμβολίου του Pfizer.


Τέσσερις ασθενείς δεν είχαν συμπτώματα αλλά είχαν αυξημένους βιοδείκτες.
Όλοι οι ασθενείς ήταν άνδρες και είχαν μη φυσιολογικά ηλεκτροκαρδιογραφήματα, ιδιαίτερα φλεβοκομβική ταχυκαρδία.

Η κλινική πορεία ήταν ήπια σε όλες τις περιπτώσεις.

Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων (οι 257 από τους 301 ή 85,38%) δεν είχαν υποκείμενα νοσήματα πριν από τον εμβολιασμό.

Ως μέρος της μελέτης, οι συμμετέχοντες έλαβαν μια κάρτα ημερολογίου για την καταγραφή των καρδιακών συμπτωμάτων. Όσοι εμφάνισαν παρενέργειες από το εμβόλιο θα μπορούσαν να καλέσουν τον κύριο ερευνητή και να μεταφερθούν σε ιατρική ομάδα στο Νοσοκομείο Τροπικών Ασθενειών για αξιολόγηση.

Εάν ο συμμετέχων ανέπτυξε μη φυσιολογικό ΗΚΓ, ηχοκαρδιογραφικά ευρήματα ή αυξημένα καρδιακά ένζυμα, ο κύριος ερευνητής προγραμμάτισε τους ασθενείς για παρακολούθηση σύμφωνα με το πρωτόκολλο της μελέτης και για εργαστηριακές αξιολογήσεις της 14ης ημέρας.

Τα άτομα αξιολογήθηκαν με εργαστηριακές δοκιμές συμπεριλαμβανομένων καρδιακών βιοδεικτών, ΗΚΓ και υπερηχοκαρδιογραφίας σε τρεις κλινικές επισκέψεις — αρχική, ημέρα 3, ημέρα 7 και ημέρα 14 μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης του εμβολίου Pfizer BioNTech για τον COVID-19.

Τα διαγνωστικά κριτήρια για τη μυοκαρδίτιδα ταξινομήθηκαν είτε ως πιθανές περιπτώσεις είτε ως επιβεβαιωμένες περιπτώσεις και βασίστηκαν σε κλινικά συμπτώματα και ιατρικές εξετάσεις.
Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η κλινική παρουσίαση της μυοπερικαρδίτιδας μετά τον εμβολιασμό ήταν «συνήθως ήπια», με όλες τις περιπτώσεις να αναρρώνουν πλήρως εντός 14 ημερών και συνέστησαν στους νέους που λαμβάνουν εμβόλια mRNA να παρακολουθούνται για παρενέργειες.

Εντυπωσιακά τα ευρήματα

Επιστήμονες αναφέρουν ότι η μελέτη είναι «μοναδική και εντυπωσιακή λόγω της εκτεταμένης εργασίας τόσο πριν όσο και μετά τον εμβολιασμό», καθώς η μελέτη θα μπορούσε να «ανιχνεύσει προϋπάρχουσες καρδιακές ανωμαλίες».

Τα καρδιακά συμβάντα που παρατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια της μελέτης συνέβησαν μετά από μία μόνο δόση του εμβολίου της Pfizer, καθώς παιδιά με καρδιακές παθήσεις είχαν αποκλειστεί.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα από το σύστημα αναφοράς ανεπιθύμητων παρενεργειών των εμβολίων (VAERS), από τις 14 Δεκεμβρίου 2020 έως τις 29 Ιουλίου 2022, υπήρξαν 1.292 αναφορές μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας στην ηλικιακή ομάδα 12-17 ετών.

Από τις 1.292 αναφορές, τα 1.145 κρούσματα αποδόθηκαν στο εμβόλιο της Pfizer για τον COVID-19.

www.bankingnews.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template