DAILY MAIL-Μεγαλώνει το μυστήριο με τους 4 δολοφονημένους φοιτητές στο Idaho:«Κανείς δεν άκουσε και δεν είδε τίποτα»

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

Aκουμπισμένες στο παράθυρο της κρεβατοκάμαρας όπου πέθανε, οι αγαπημένες ροζ καουμπόικες μπότες της Madison Mogen, ενός από τα τέσσερα νεαρά θύματα του πανεπιστημίου του Αϊντάχο, αποτελούν πλέον μια οδυνηρή ανάμνηση μιας κοπέλας που δεν θα τα φορέσει ποτέ ξανά.


Από τους Ruth Styles, Josh Boswell και Janon Fisher/Dailymail.Com

Η φωτογραφία τραβήχτηκε 10 ημέρες αφότου η 27χρονη Madison μαχαιρώθηκε βάναυσα μέχρι θανάτου ενώ κοιμόταν στο δωμάτιο του σπιτιού όπου νοίκιαζε από έναν δολοφόνο του οποίου η ταυτότητα παραμένει μυστήριο και τα κίνητρα του οποίου έχουν αφήσει τους αστυνομικούς στο σκοτάδι.

Η 21χρονη πέθανε μαζί με την καλύτερή της φίλη, την 21 ετών Kaylee Goncalves και το ζευγάρι Xana Kernodle και Ethan Chapin, και οι δύο, 20 ετών, τα ξημερώματα της 13ης Νοεμβρίου, με την τοπική αστυνομία να ομολογεί ότι το σκηνικό ήταν «το χειρότερο που έχουμε δει ποτέ».


Και τα τρία κορίτσια έμεναν στο ίδιο σπίτι, μαζί με τις συγκάτοικους Dylan Mortensen και Bethany Funke, 19 ετών, που επέζησαν και οι δύο από θαύμα. Όπως και οι συγκάτοικοί της, η Madison απολάμβανε τη ζωή στο κολέγιο και δημοσίευε φωτογραφίες της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως εκείνη στις 13 Αυγούστου, στην οποία φορούσε τις ροζ μπότες και που αναρωτιόνταν στη λεζάντα: «Πώς ήμουν τόσο τυχερή;».




Ο 71 ετών παππούς της, Michael Mogen, είπε στo DailyMail.com
ότι αγαπούσε το κολέγιο και ότι ήταν «υπόδειγμα φοιτήτριας». «Όλοι αγαπούσαν τη Maddie. Δεν υπήρξε καμία σύγκρουση με κανέναν που να έχω ακούσει ποτέ. Δεδομένου ότι ήταν στο κολέγιο και συμμετείχε στη ζωή της αδελφότητας, μπορείτε να δείτε από τις φωτογραφίες ότι ήταν μια πολύ χαρούμενη εμπειρία για εκείνη. Ήταν το πρώτο μας εγγόνι. Ήταν ένα υπέροχο κοριτσάκι. Δεν την είχα δει ποτέ να προκαλεί πρόβλημα. Ήταν ανήσυχη, υπόδειγμα μαθήτριας σε όλη τη διαδρομή» ανέφερε ο Mogen.

«Τραβούσε τόση προσοχή μας γιατί ήταν το πρώτο μας εγγόνι. Την βλέπαμε κυρίως σε γιορτές και γενέθλια καθώς μεγάλωνε και αποκτούσε τη δική της κοινωνική ζωή. Την βλέπαμε πέντε ή έξι φορές το χρόνο όταν πήγαινε στο κολέγιο. Ήταν ένα όμορφο κορίτσι, πάντα μια απόλαυση» πρόσθεσε ο ίδιος.

Παρόλο που οι γονείς της χώρισαν όταν εκείνη ήταν μικρό παιδί, η Madison φαίνεται να είχε μια ευτυχισμένη παιδική ηλικία και ήταν κοντά στον πατέρα της Ben, ακόμα και μετά τα προβλήματα που είχε εκείνος με τη δικαιοσύνη καθώς είχε συλληφθεί γικα κατοχή ναρκωτικών. Στη σελίδα του στο Facebook, φωτογραφία μετά από φωτογραφία δείχνει μπαμπά και κόρη μαζί, ενώ ο ίδιος συμμετείχε επίσης σε μια αγρυπνία που πραγματοποιήθηκε στο Κορ ντε Αλέν την περασμένη εβδομάδα.




Την ίδια σιγμή, σε συνέντευξη του στο DailyMail.com, ο 52χρονος Scott Laramie ο οποίος είναι παντρεμένος με τη μητέρα της Madison, τη Cheryl, απέτισε φόρο τιμής στη θετή του κόρη, λέγοντας: «Ήταν απλά ένα καταπληκτικό κορίτσι. Ήταν όλα υπέροχα παιδιά. Δεν έχω λόγια να εκφράσω την αγάπη που έχω για την κόρη μου».

Η Madison, τελειόφοιτη στο Κολλέγιο Επιχειρήσεων και Οικονομικών του Πανεπιστημίου του Αϊντάχο με ειδικότητα στο μάρκετινγκ, ήταν η καλύτερη φίλη της Kaylee Goncalves –και οι δύο είχαν φοιτήσει στο Lake City High στο Κορ Ντε Αλέν του Αϊντάχο, πριν πάνε στο κολέγιο. Το βράδυ της δολοφονίας τους, η Madison και η Kaylee είχαν περάσει τη νύχτα στο Corner Club -ένα μπαρ της πόλης Μόσχα, δημοφιλές στους φοιτητές.

Μεταξύ του υποκαταστήματος ασφαλιστικών εταιρειών της πόλης, State Farm και του υπαίρθιου Hyperspud Sports, η Mogen και η Goncalves σταμάτησαν σε ένα μίνι μάρκετ τροφίμων, όπου μια βιντεοκάμερα ζωντανής ροής τους απαθανάτισε να φτάνουν για να παραγγείλουν φαγητό. Ανακατεύτηκαν με άλλους κατά μήκος του πεζοδρομίου, κουβεντιάζοντας και χαμογελώντας, και μετά έφυγαν μόλις το φαγητό τους ήταν έτοιμο. Η αστυνομία είπε ότι ένας γνωστός τους με το αυτοκίνητο τούς οδήγησε στο σπίτι.

Η διαδρομή, η οποία διαρκεί λιγότερο από πέντε λεπτά, διασχίζει την πανεπιστημιούπολη του Αϊντάχο και περνά μπροστά από το σπίτι της αδελφότητας Sigma Chi, στο οποίο η Xana και ο Ethan, που επίσης δολοφονήθηκαν το ίδιο ξημέρωμα, πέρασαν την τελευταία τους νύχτα πριν πάρουν και εκείνοι, λίγη ώρα αργότερα, το δρόμο προς το σπίτι. Το συγκλονιστικό είναι ότι στη διαδρομή υπάρχει το αρχηγείο της Αστυνομίας της Μόσχας.



Σύμφωνα με την αστυνομία, το ζευγάρι των κοριτσιών έφτασε στην κατοικία στη 1.45 π.μ. –την ίδια περίπου ώρα με τον Ethan και την Xana και 45 λεπτά μετά την Dylan και την Bethany. Λιγότερο από δύο ώρες αργότερα, η Madison, η Kaylee, η Xana και ο Ethan ήταν νεκροί -σφαγιάστηκαν καθώς κοιμόντουσαν από έναν δράστη με μαχαίρι. Τα αποτελέσματα της νεκροψίας έδειξαν ότι και οι τέσσερις πέθαναν από τραύματα στο στήθος, με την αστυνομία να λέει ότι το όπλο της δολοφονίας ήταν ένα μεγάλο μαχαίρι στρατιωτικού τύπου που ακόμα δεν έχει βρεθεί.

Μεταξύ 2:26 και 2:52 π.μ., τα αρχεία καταγραφής τηλεφώνων δείχνουν ότι πραγματοποιήθηκαν επτά αναπάντητες τηλεφωνικές κλήσεις από το τηλέφωνο της Goncalves σε έναν φίλο της, σύμφωνα με τη μεγαλύτερη αδερφή της, Alivea Goncalves. Αρκετές κλήσεις στον ίδιο άνθρωπο έγιναν επίσης χρησιμοποιώντας το τηλέφωνο της Mogen, είπε η αστυνομία.

Η Alivea Goncalves ανέφερε ότι οι κλήσεις ήταν προς τον Jack DuCoeur, έναν συμφοιτητή που ήταν ο φίλος της Kaylee Goncalves για αρκετά χρόνια μέχρι πρόσφατα, όταν αποφάσισαν να χωρίσουν φιλικά. Είπε ότι ο DuCoeur έχασε τις κλήσεις επειδή κοιμόταν και ότι ο τηλεφωνικός λογαριασμός της αδερφής της δεν έδειχνε άλλες κλήσεις για εκείνη τη χρονική περίοδο.




Οι συγκάτοικοι Kaylee Goncalves, 21, (δεύτερος αριστερά), Madison Mogen, 21, (στους ώμους της Kaylee), Ethan Chapin, 20, (δεύτερη δεξιά) και Xana Kernodle, 20, (δίπλα στον Ethan) μαχαιρώθηκαν μέχρι θανάτου την Κυριακή 13 Νοεμβρίου μεταξύ 3 π.μ. και 4 π.μ

Ο σκύλος της Kaylee, ο Murphy, επέζησε της επίθεσης αλώβητος και δεν έβγαλε ήχο, ενώ η Dylan και η Bethany κατάλαβαν τι είχε συμβεί μετά τις 11 το πρωί της Κυριακής όταν ξύπνησαν και ανέβηκαν στον επάνω όροφο για να βρουν τα παιδιά νεκρά. Η αστυνομία έχει ζητήσει τα βίντεο από τις γειτονιές που πέρασαν οι τέσσερις φοιτητές, υποδηλώνοντας ότι πιστεύουν πως ο δολοφόνος μπήκε και βγήκε από το πίσω μέρος του σπιτιού πριν ξεφύγει μέσω ενός λόφου.

Ωστόσο, προσθέτοντας ακόμα περισσότερο στο μυστήριο του τι συνέβη στη Madison και στους φίλους της, οι γείτονες που ζουν στα σπίτια πίσω από την κατοικία των φοιτητών είπαν ότι δεν άκουσαν και δεν είδαν τίποτα.

Η 70χρονη Cynthia Mika είπε στο DailyMail.com ότι η αστυνομία πήγε στο σπίτι της για να της ζητήσει το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας, αλλά ανέφερε ότι όλα ήταν ήσυχα τη νύχτα που δολοφονήθηκαν οι φοιτητές. «Δεν ακούσαμε τίποτα. Οι γείτονές μας έχουν ένα σκυλί που γαβγίζει και θα μας είχε ξυπνήσει αν έβλεπε κάτι. Δεν γάβγισε».



Στην πιο πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, το Αστυνομικό Τμήμα της Μόσχας είπε ότι εξακολουθούν να αναζητούν πληροφορίες. Οι ερευνητές δεν έχουν ακόμη εντοπίσει ύποπτο. Ωστόσο, έχουν αποκλείσει προκαταρκτικά πολλά άτομα, όπως:
– Έναν άντρα που διακρίνεται με την Goncalves και την Mogen στο βίντεο στο μίνι μάρκετ τροφίμων.
– Τον άνθρωπο που πήγε την Goncalves και την Mogen στο σπίτι.
– Τις δύο συγκατοίκους, που βρίσκονταν στο σπίτι κατά τη διάρκεια της επίθεσης.
– Τους φίλους που κλήθηκαν στο σπίτι από τις δύο συγκατοίκους το πρωί μετά τις επιθέσεις.
– Τον DuCoeur, πρώην φίλο του ενός θύματος.
– Τα ίδια τα θύματα.


Ωστόσο, οι αρχές αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να ήταν περισσότεροι από ένας οι δράστες. Επιπλέον, οι ερευνητές επικοινώνησαν με τοπικές επιχειρήσεις για να δουν αν κάποιος είχε αγοράσει πρόσφατα ένα μαχαίρι με μεγάλη, σταθερή λεπίδα.

Ο αρχηγός James Fray του Αστυνομικού Τμήματος της Μόσχας δήλωσε την Κυριακή ότι δεν μπορεί να πει εάν ο δολοφόνος ήταν ακόμα στην πόλη ή αν διέφυγε. «Δεν μπορώ να πω αν το άτομο είναι ακόμα εδώ», τόνισε. «Δεν μπορώ να πω σε ποια κοινότητα ανήκει» πρόσθεσε.










Ethan Chapin and Xana Kernodle
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template