Μετά τις εξαγορές έχουμε και μεταγραφές στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά!

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022


Μετά τις μνημειώδεις εξαγορές για τα μέτρα της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς, έρχονται και οι μεταγραφές προσώπων αρχές του 2023.Η Φιλίππα Μιχάλη φέρεται να πηγαίνει από την Λεωφόρο Καβάλας στην Λεωφόρο Συγγρού και ο Σταύρος Κωνσταντάς από την Λεωφόρο Συγγρού στην οδό Σταδίου.

Οι «φύλακες» λαμβάνουν θέση μάχης με την αγορά το 2023 να συγκεντρώνεται αλλά και να επιφυλάσσει ακόμα και άλλες εκπλήξεις.
Όσο για τον Χρήστο Γεωργακόπουλο μετά το μεγάλο deal που έκλεισε προσώρας θα έχει δυο έδρες: στην Λεωφόρο Κηφισίας και την Λεωφόρο Καβάλας.

Allianz Ελλάδος, Εθνική Ασφαλιστική μπαίνουν στο γήπεδο με καινούργια «φανέλα» φιλοδοξώντας να βρεθούν αν όχι στην σέντρα σε θέση πέναλτι για να σουτάρουν στους αγώνες του 2023.
Τις άλλες οκτώ θέσεις πλαισιώνουν οι υπόλοιπες ασφαλιστικές μεταξύ αυτών η ERGO, η Ιnteramerican, η Minetta, η Eurolife, η AIG. Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον για την θέση που θα πάρει η NN Hellas στον αγώνα, έχοντας σηκώσει ψηλά το πήχυ για πωλήσεις 1 δισεκατομμύριο ευρώ τον επόμενο χρόνο.
Μεταξύ Γερμανίας και Ολλανδίας ο αγώνας για την Ζωή θα είναι αν όχι ανυπέρβατος, πολύ δύσκολος.

Οι πρώτες 10 ασφαλιστικές

Το 2021 στην πρώτη δεκάδα των ασφαλιστικών εταιρειών σε επίπεδο παραγωγής, σύμφωνα με τα στοιχεία της έκδοση «Ανθρωποι & Αριθμοί της Χρηματοοικονομικής Βιομηχανίας» είναι κατά σειρά οι:Εθνική, Eurolife FFH Ζωής, NN, Generali, ΝΝ ΙΙ, ERGO, Ευρωπαϊκή Πίστη, Interamerican Ζημιών, Allianz & Interamerican Ζωής. Στην δεύτερη δεκάδα, στην 11η θέση και ακολουθούν είναι: οι Groupama, Alpha Life, Intersalonica, AIG, Υδρόγειος, Interlife, Minetta, Eurolife FFH AEΓΑ, Ατλαντική Ενωση, NP Ασφαλιστική.

Τα ηνία κρατά η Εθνική Ασφαλιστική

Η Εθνική Ασφαλιστική κράτησε όπως πάντα τα ηνία στην παραγωγή ασφαλίστρων το 2021. Το 2021 ωστόσο δεν ήταν μόνο έτος υψηλής παραγωγής για την Εθνική Ασφαλιστική αλλά και έτος υψηλής κερδοφορίας με τα κέρδη προ φόρων να ανέρχονται σε€90,5 εκατ. (μη συμπεριλαμβανομένου του κόστους οικειοθελούς αποχώρησης προσωπικού ύψους 21,2 εκατ.) έναντι 85,7 εκατ. το 12μηνο 2020, αυξημένα κατά 5,6%. Συμπεριλαμβάνοντας το κόστος της οικειοθελούς αποχώρησης προσωπικού, τα προ φόρων κέρδη ανήλθαν σε 69,3 εκατ., με τα καθαρά, μετά από φόρους κέρδη, σε 51,9 εκατ., έναντι 66,7 εκατ. το 2020.
Τα μετά από φόρους κέρδη του Ομίλου της Εθνικής Ασφαλιστικής ανήλθαν σε 52,0 εκατ. το 2021 έναντι 68,4 εκατ. το 2020.

Η παραγωγή ασφαλίστρων, με τα συνολικά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα να ανέρχονται σε 689,6 εκατ. το 2021 έναντι 669,0 το 2020, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 3,1%, με αξιοσημείωτη συμβολή των νέων U/L προϊόντων χωρίς εγγύηση. 

Από το σύνολο της παραγωγής, ποσό 518,6 εκατ. αφορούσε τις ασφαλίσεις Ζωής (2020: 493,8 εκατ.) και ποσό 171,0 εκατ. ασφαλίσεις κατά Ζημιών (2020: 175,2 εκατ.). Το μερίδιο αγοράς της Εταιρίας κατά την 31.12.2021 ανήλθε σε 14,9%.

Έλενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template