Fourlis: Γιατί πούλησε τα καταστήματα της Ιntersport στην Τουρκία

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023


Την πώληση της Intersport στην Τουρκία
ολοκλήρωσε τις τελευταίες ημέρες ο Ομιλος Fourlis. Η συμφωνία προβλέπει την πώληση του συνόλου των μετοχών της θυγατρικής εταιρείας Intersport Atletik Mağazacılık ve Dış Ticaret Anonim Şirketi, δικαιοπάροχο του σήματος «Intersport» και «The Athlete’s Foot» στην Τουρκία, η οποία λειτουργεί δίκτυο 12 καταστημάτων. Αγοράστρια είναι ο τουρκικός όμιλος Eren Perakende ve Tekstil Anonim Şirketi, ενώ η συναλλαγή βασίζεται σε Enterprise Value (EV) περίπου 3 εκατ. ευρώ.


Η ισοτιμία ευρώ-λίρας

Ο Ομιλος Fourlis επένδυσε πολύ την τελευταία δεκαετία στο project της Τουρκίας, ωστόσο, η συγκεκριμένη επένδυση δεν απέδωσε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, πληρώνοντας σε μεγάλο βαθμό την πορεία της ισοτιμίας ευρώ-λίρας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν μπήκε στην Τουρκία ο Ομιλος, η ισοτιμία διαμορφωνόταν περίπου στις 2,3 λίρες, ενώ τώρα βρίσκεται περίπου στις 20, κάτι που, σύμφωνα με πηγή με γνώση της υπόθεσης, κατέστησε μη συμφέρουσα την επένδυση.

Για κάποιους άλλους, ρόλο στην πορεία του τομέα αθλητικών ειδών της Fourlis στην Τουρκία, αλλά και στην τελευταία απόφαση της διοίκησης, έπαιξαν και οι τεταμένες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Ο εξορθολογισμός του δικτύου δεν αρκούσε

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι τον τελευταίο χρόνο, η δραστηριότητα της Intersport στην Τουρκία είχε καταστεί κερδοφόρα, χάρη και στις προσπάθειες του Ομίλου να αναδιατάξει το δίκτυο στην χώρα. Σημειώνεται ότι ο Όμιλος είχε προβεί τα τελευταία χρόνια στο κλείσιμο σημαντικού αριθμού καταστημάτων στην χώρα, ενώ είχε ανοίξει και το digital κομμάτι.

Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση της εταιρείας είχε αφήσει, στο παρελθόν, ανοιχτό το ενδεχόμενο εξόδου από τη συγκεκριμένη αγορά. Χαρακτηριστικό είναι παλαιότερο ρεπορτάζ της «Η» (25/3/2021) όπου είχε εκφραστεί ανοιχτά η πιθανότητα ο όμιλος να πουλήσει τη δραστηριότητα στην Τουρκία.

Πιο συγκεκριμένα, σε ενημέρωση των αναλυτών και του επενδυτικού κοινού, ο CEO της εταιρείας Απόστολος Πεταλάς είχε τονίσει μεταξύ άλλων ότι «συνεχίζεται ο εξορθολογισμός του δικτύου Intersport στην Τουρκία, κάνοντας αναφορά στο κλείσιμο 5 καταστημάτων το 2020, προσθέτοντας ότι θα ακολουθούσαν και άλλα εντός του 2021. Είχε αφήσει ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο εξόδου από τη συγκεκριμένη αγορά.

Πού εστιάζει τη στρατηγική της

Όπως επισημαίνει η εταιρεία, με την υπογραφή της συμφωνίας ο Ομιλος Fourlis επικεντρώνεται για τη δραστηριότητα Λιανικής Αθλητικών ειδών στις χώρες Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία και Κύπρο, έχοντας σήμερα ένα δίκτυο 106 καταστημάτων Intersport και e-commerce σε όλες τις χώρες.

Στην Intersport συνεχίζεται η ανακαίνιση του δικτύου, με βασικό πυλώνα το digital, πραγματοποιώντας επενδύσεις στο omnichannel και στον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η διεύρυνση του δικτύου παραμένει στα σχέδια της εταιρείας, με πιο πρόσφατη κίνηση σε αυτόν τον τομέα το κατάστημα που άνοιξε τον περασμένο Δεκέμβριο στην Δράμα, που αποτελεί το 56ο κατάστημα της αλυσίδας.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template