Στο Μεξικό το χρυσό, 2-1 τη Βραζιλία

Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Φωτογραφία για Στο Μεξικό το χρυσό, 2-1 τη Βραζιλία
 
Το Μεξικό έκανε τη μεγάλη έκπληξη απέναντι στη Βραζιλία, γράφοντας την πιο λαμπρή σελίδα στην ιστορία του σε Ολυμπιακούς Aγώνες.
Οι «σομπρέρος» στον συναρπαστικό τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου ανδρών, που διεξήχθη στο κατάμεστο «Γουέμπλεϊ», επιβλήθηκαν με 2-1 της «σελεσάο», κατακτώντας έτσι στο Λονδίνο το πρώτο τους χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση (είχαν 3 ασημένια και 2 χάλκινα).Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Μεξικάνους ήταν ο Ορίμπε Περάλτα, ο οποίος σημείωσε και τα δύο τέρματα της ομάδας του. Από την άλλη το μοναδικό γκολ των Βραζιλιάνων σημείωσε ο Χουλκ στο 90'.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό ήταν το τρίτο ασημένιο μετάλλιο για τους «βερντεόρο» σε Ολυμπιακούς Αγώνες, η οποία δεν κατάφερε ούτε στο Λονδίνο να κατακτήσει το πρώτο της χρυσό (έχει και δύο χάλκινα).

Ο αγώνας

Οι Μεξικανοί πέτυχαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό, καθώς 27 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του αγώνα κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ.

Ο Ράφαελ γύρισε επιπόλαια την μπάλα προς το κέντρο άμυνας της ομάδας του, χωρίς να έχει δει τον Ορίμπε Περάλτα που την κέρδισε, προχώρησε και με συρτό σουτ την έστειλε στη δεξιά γωνία του Γκάμπριελ.

Το γκολ «πάγωσε» τους Βραζιλιάνους, που άργησαν να βρουν τα «πατήματά» τους. Στο 20΄ οι «βερντεόρο» είχαν μια ευκαιρία με τον Όσκαρ, που γύρισε γύρω από τον άξονά του και σούταρε πάνω στον Κορόνα, ενώ στο 38΄ ο Μεξικανός τερματοφύλακας απέκρουσε δύσκολα το μακρινό σουτ του Χουλκ και στη συνέχεια της φάσης ο Λεάντρο Νταμιάο δεν πρόλαβε να μπει στη φάση.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Βραζιλιάνοι έχασαν μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Νεϊμάρ στο 59΄, για να «απαντήσει» ο Φαμπιάν στο 64΄ "σημαδεύοντας" το δοκάρι του Γκάμπριελ.

Στο 72΄ η κεφαλιά του Φαμπιάν έφυγε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι, αλλά στο 75΄ οι Μεξικανοί ήταν πιο εύστοχοι: στο φάουλ που εκτέλεσε από δεξιά ο Μάρκο Φαμπιάν η σέντρα βρήκε εντελώς μόνο τον Περάλτα, που με καρφωτή κεφαλιά έκανε δύο τα γκολ των «βέρδε» και τα δικά του.

Η Βραζιλία το μόνο που κατόρθωσε ήταν να μειώσει το σκορ με τον Χουλκ, στις καθυστερήσεις, ενώ ο Όσκαρ έχασε τη μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης.

Οι συνθέσεις


Κίτρινες:
Μαρσέλο - Ρέγες, Χιμένες, Βίδριο

Βραζιλία
(Μάνο Μενέζες): Γκάμπριελ, Τιάγκο Σίλβα, Μαρσέλο, Ράφαελ (85' Λούκας), Αλεξ Σάντρο (32' Χουλκ), Ζουάν, Οσκάρ, Σάντρο (71' Πάτο), Ρομούλο, Νεϊμάρ, Λεάντρο Νταμιάο.

Μεξικό
(Λουίς Τένα): Κορόνα, Σαλσίδο, Τσάβες, Ισραελ Χιμένες (81' Βίδριο), Μίερ, Ρέγιες, Φαμπιάν, Ακίνο (57' Πόνσε), Ερέρα, Ενρίκες, Περάλτα.
24wro


Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template