Μετά τον Βενιζέλο, ο Ρουπακιώτης εξοργίζει τον Σαμαρά - Επικοινωνία με Κουβέλη

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Μαλλιά-κουβάρια γίνανε για μια ακόμη φορά στην κυβέρνηση που δείχνει να μην μπορεί να βρει κοινό βηματισμό.Η κίνηση του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη να μην υπογράψει τη ρύθμιση που απαιτεί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός για  να ανοίξει ο δρόμος για απομάκρυνση συμβασιούχων από το δημόσιο, προκαλεί νέα κυβερνητική κρίση.

Η κυβέρνηση, αντί να βαδίσει εν ηρεμία και με σύμπνοια, όπως θέλει ο Αντώνης Σαμαράς, στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για να πάρει τη δόση, βρίσκεται και πάλι μέσα σε κυκλώνα.
Λίγες ώρες, μετά την εμμονή του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά του Ευάγγελου Βενιζέλου να θέτει σειρά ζητημάτων, που είναι αυτονόητο, ότι δεν μπορούν να συμπεριληφθούν τώρα στο πολυνομοσχέδιο, ήρθε η σειρά του Αντ. Ρουπακιώτη, του υποστηριζόμενου από τη ΔΗΜΑΡ και τον Φ. Κουβέλη, να ταράξει τα νερά.

Η κίνηση αυτή, σε συνδυασμό με τις ενέργειες του ΠΑΣΟΚ, γεννούν πολλά ερωτηματικά για τις σκοπιμότητες που πραγματικά υπάρχουν και για τις επιδιώξεις των δυο μικρότερων κυβερνητικών εταίρων.

Το κρίσιμο ζήτημα είναι ότι για μια ακόμη φορά, σε ένα κρίσιμο σημείο για την πορεία της κυβέρνησης, δημιουργείται ενδοκυβερνητική κρίση που δεν στέλνει θετικά μηνύματα, τόσο στην κοινή γνώμη, όσο και στους πιστωτές.

Ο Αντ. Ρουπακιώτης εξόργισε τον Πρωθυπουργό, διότι δεν θέλει να συνυπογράψει -όπως ζήτησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης- τη διάταξη για να απομακρυνθούν συμβασιούχοι από το στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, των οποίων αν και έχει λήξει η σύμβασή τους, παραμένουν, στηριζόμενοι σε προσωρινές δικαστικές αποφάσεις.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο υπουργός Δικαιοσύνης δημιουργεί προβλήματα και ενισχύει την άποψη, ότι τόσο ο ίδιος, όσο και ο Αντ. Μανιτάκης, που στηρίζονται και οι δυο από τη ΔΗΜΑΡ, αποτελούν μερικά από τα πρόσωπα που θα έπρεπε στον ανασχηματισμό να βρεθούν εκτός κυβέρνησης.

Οι επόμενες ώρες θα είναι κρίσιμες, ενώ προβλέπεται και επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, που καλείται να βοηθήσει και να δείξει στην πράξη ότι στηρίζει την κυβέρνηση.

Σε διαφορετική περίπτωση, μπορεί να κατηγορηθεί και αυτός, ότι παίζει πολιτικά παιχνίδια, την ίδια στιγμή που το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρός του, εμμένουν στη μικροπολιτική τακτική. Εκτός βέβαια, εάν ο στόχος της ΔΗΜΑΡ είναι να μην αφήσει το ΠΑΣΟΚ να κάνει μόνο του αντάρτικο στην κυβέρνηση που και οι δυο στηρίζουν.

Ιωάννης 
 Μαρτέλλος

πηγη


Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template