Ο Σαμαράς,η μισή κυβέρνηση και 50 επιχειρηματίες στην Χώρα του Μεταξιού Κίνα

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Mε στόχο να εντυπωσιάσει τους Κινέζους, ο Αντώνης Σαμαράς, αποφάσισε να πάρει μαζί του στη Κίνα και 50 περίπου επιχειρηματίες, εκτός από τους υπουργούς και τους υφυπουργούς, τους οποίους τους κουβαλάει μαζί του για να μην γκρινιάζουν και κάνουν ίντριγκες καθώς μένουν πίσω. Ο Σαμαράς θα λείψει για πάνω από 5 μέρες από την Αθήνα, κάτι που δημιουργεί ένα κενό εξουσίας σε μια ιδιόμορφη περίοδο καθώς το μέτωπο με τους καθηγητές παραμένει ανοιχτό, ενώ η κοινωνία σιγοβράζει.Το κενό εξουσίας γίνεται ακόμη μεγαλύτερο στην είδηση ότι τόσο ο Γιώργος Μουρούτης, όσο και ο Χρύσανθος Λαζαρίδης θα συνοδεύουν τον πρωθυπουργό. Βέβαια μένουν πίσω ο Νίκος Δένδιας, ο Άδωνης Γεωργιάδης, ο Αργύρης Ντινόπουλος οι οποίοι σε μια κρίσιμη στιγμή μπορεί να πάρουν το πηδάλιο της χώρας στα χέρια τους.

Πάντως ας ελπίσουμε πως το διάστημα που θα απουσιάζει η κυβέρνηση να κυλήσουν όλα ομαλά στην Αθήνα.

Όσο αφορά τους εκπροσώπους του επιχειρείν και των τραπεζών που θα συνοδεύουν τον πρωθυπουργό σε Κίνα και Σανγκάη στο ρεπορτάζ του Άρη Ραβανού στο ΒΗΜΑ ψηλά στην λίστα βρίσκεται ο επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας κ. Αλ. Τουρκολιάς, ο κ. Στ. Σταυρίδης του ΤΑΙΠΕΔ, ο κ. Δ. Δημόπουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής, ο κ Ν. Νανόπουλος της Eurobank, o κ. Στ. Λεκάκος της Τρ. Πειραιώς και ο κ. Δ. Μαντζούνης της Alpha Bank.
Στην αποστολή θα συμμετάσχουν οι επιχειρηματίες κ. Δ. Καλλιτσάντσης (αριστερά στη φωτό) διευθύνων σύμβουλος της Άκτωρ, ο κ. Δ. Κοπελούζος, ο κ. Γ. Σκινδήλιας της Χαλυβουργικής, ο πρόεδρος της Αλουμύλ κ. Γ. Μυλωνάς, ο ιδιοκτήτης της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κ. Γ. Περιστέρης, ο ιδιοκτήτης της LAVIFARM κ. Αθ. Λαβίδας, ο Ευθ. Χάιδας της Ικτίνος, ο κ. Δ. Κουτσολιούτσος της Folie Folie, o κ. Αχ. Κωνσταντακόπουλος του Costa Navarino, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κ. Μίχαλος κ.ά.Επίσης οι εφοπλιστές κκ. Γ. Οικονόμου, Αθ. Μαρτίνης, Γ. Προκοπίου, Θ. Βενιάμης, Π. Λασκαρίδης κ.ά. Η συνάντηση των Ελλήνων και ξένων επιχειρηματιών θα γίνει στο φόρουμ της Σανγκάης.

Όσο αφορά τους υπουργούς στην αποστολή θα συμμετάσχουν οι: Όλγα Κεφαλογιάννη (για αυτονόητους λόγους) Αβραμόπουλος, Χατζηδάκης, Μουσουρούλης, Μηταράκης, Παπαγεωργίου, Κούρκουλας.
Πάντως αν κάποιος από το Μέγαρο Μαξίμου έπρεπε να συνοδεύει τον πρωθυπουργό σε Κίνα, Σανγκάη κι όχι μόνο, αυτός είναι ο διπλωματικός του σύμβουλος κ. Στ. Παπασταύρου, άνθρωπος, ικανός, αποτελεσματικός και πάνω απ΄όλα χαμηλών τόνων, από εκείνους που εμπνέουν εμπιστοσύνη στους ξένους συνομιλητές τέτοιου επιπέδου. Σωστά ο πρωθυπουργός τον συμπεριέλαβε στην αποστολή του.

πηγη
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template