ΤΩΡΑ- Προειδοποίηση Βενιζέλου σε Σαμαρά μέσω facebook

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Μπαρούτι μυρίζει στο πολιτικό σκηνικό της χώρας μετά το αιφνιδιαστικό λουκέτο στην ΕΡΤ. Θα κάνει μεγάλο πολιτικό λάθος όποιος μας υποτιμήσει, προειδοποιεί μέσω facebook ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚΑυστηρή προειδοποίηση στον πρωθυπουργό, με αφορμή την αιφνιδιαστική απόφαση για λουκέτο στην ΕΡΤ, απευθύνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος έχει ήδη ζητήσει άμεση συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.Ειδικότερα, σε ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του κ. Βενιζέλου στο facebook τονίζεται: «Όλα όσα περιλαμβάνονται στις δύο σημερινές ανακοινώσεις του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ για την ΕΡΤ, το ΠΑΣΟΚ τα εννοεί απολύτως και θα τα τηρήσει κατά κεραία. Θα κάνει μεγάλο πολιτικό λάθος όποιος υποτιμήσει αυτά που λέμε».

Πλέον, με δεδομένη την κάθετη διαφωνία και της ΔΗΜΑΡ, η τρικομματική κυβέρνηση ισορροπεί σε τεντωμένο σχοινί και δεν είναι λίγοι όσοι εκτιμούν ότι επικείνται ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και οι δύο υπουργοί της ΔΗΜΑΡ δεν υπέγραψαν την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που έβαλε σημερα λουκέτο στο κρατικό κανάλι. Συγκεκριμένα πρόκειται για τον υπουργό Διοικητικής Μεταρύθυμισης, Αντώνη Μανιτάκη, τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, τον υπουργό Περιβάλλοντο Ευάγγελο Λιβιεράτο και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιο Τσαυτάρη.

Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ

Στην τελευταία του ανακοίνωση το ΠΑΣΟΚ διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει στη Βουλή το νόμο που θα κυρώνει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

«Το ΠΑΣΟΚ έχει καταστήσει σαφές στις επαφές που είχαν οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος για το θέμα της ΕΡΤ, ότι διαφωνεί απολύτως με τις συγκεκριμένες αποφάσεις και τους χειρισμούς της κυβέρνησης. Για το λόγο αυτό, η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν φέρει τις υπογραφές των υπουργών που έχουν υποδειχθεί από το ΠΑΣΟΚ», αναφέρει το Γραφείο Τύπου του Κινήματος σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή τις εξελίξεις στην ΕΡΤ.

Το ΠΑΣΟΚ κάνει μάλιστα λόγο για «επικίνδυνες κινήσεις εντυπωσιασμού» και τονίζει ότι «κάθε ουσιαστική μεταρρύθμιση προϋποθέτει ολοκληρωμένο σχέδιο και αξιόπιστη και διαφανή διαδικασία».

«Το άμεσο κλείσιμο της ΕΡΤ και η απόλυση όλου του προσωπικού παρουσιάστηκε σε εμάς από την κυβέρνηση ως επιτακτική ανάγκη, ώστε να εκπληρωθεί αμέσως ο όρος της μείωσης του προσωπικού του κράτους κατά 2.000 άτομα πριν την καταβολή της επόμενης δόσης. Ζητήματα οικονομικής διαχείρισης και λειτουργίας της ΕΡΤ προφανώς υπάρχουν. Δεν προέκυψαν όμως τώρα», προσθέτει.

Επισημαίνει δε πως «η κυβέρνηση και οι συγκεκριμένοι αρμόδιοι υπουργοί της εποπτεύουν της ΕΡΤ επί έναν ολόκληρο χρόνο, χωρίς καμία ουσιαστική παρέμβαση και χωρίς καμία βελτίωση στα θέματα αυτά».

«Δεν θέσαμε, ούτε θέτουμε ζήτημα κυβερνητικής σταθερότητας. Υπάρχει άραγε κανείς που το θέτει;», διερωτάται το Κίνημα, τονίζοντας παράλληλα ότι «τίθεται προφανές ζήτημα προγραμματικής συμφωνίας και κανόνων λειτουργίας της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας».

ΔΗΜΑΡ: Αποφάσισε μόνη της η ΝΔ

Την έντονη αντίδρασή της για την απόφαση της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ εξέφρασε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Ασημίνα Ξηροτύρη.

Όπως είπε, πρόκειται για απόφαση αποκλειστικά της ΝΔ, που δεν έχει την έγκριση της ΔΗΜΑΡ. «Αποφάσισαν το κλείσιμο της ΕΡΤ χωρίς να μας ρωτήσουν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Με ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ «επαναλαμβάνει την κατηγορηματική αντίθεσή της με το κλείσιμο της ΕΡΤ. Οι υπουργοί που υπέδειξε η ΔΗΜΑΡ δεν συνυπέγραψαν την πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Η αναγκαία αναδιοργάνωση και ο εξορθολογισμός της πρέπει να γίνουν με την ΕΡΤ ανοιχτή. Η ΔΗΜΑΡ δεν θα ψηφίσει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου οποτεδήποτε έρθει στη βουλή».
 πηγη
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template