Lexus IS 2013- Υψηλή αισθητική και πολυτέλεια μιας όμορφης Γιαπωνέζας

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013


Η πρώτη επαφή με τη νέα σειρά IS στην έκθεση της Γενεύης τον προηγούμενο Μάρτιο προϊδέασε το κοινό για την αλλαγή προσανατολισμού της Lexus σε μια κατηγορία, εκείνη των μεσαίων οικογενειακών αυτοκινήτων, όπου η κυριαρχία των Γερμανών - Audi, BMW, Mercedes-Benz - παραμένει αναμφισβήτητη.Στη χθεσινή γνωριμία μας επί αυστριακού εδάφους αποδείχθηκε ότι για τη Lexus το στοίχημα πια δεν είναι να θεωρηθεί η σειρά IS εναλλακτική αλλά συνειδητή επιλογή βασισμένη στην υπεραξία που δημιουργεί ο συνδυασμός τεχνολογίας, πολυτέλειας και οδικής συμπεριφοράς.
«Η συναρπαστική οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου αποτέλεσε τη βασική μας επιδίωξη. Χτίσαμε το IS γύρω από αυτήν εξελίσσοντας όλα όσα πρέπει να την υποστηρίζουν» δήλωσε ο επικεφαλής μηχανικός του μοντέλου Junichi Furuyama. Η πρώτη ματιά στο αμάξωμα των 4,665 μέτρων καταδεικνύει την επιρροή των ιαπωνικών σχεδιαστικών στοιχείων αλλά και την πλήρη εναρμόνιση του μοντέλου με τις μεγαλύτερες σειρές GS, ES και LS.
Για τους Ιάπωνες το αισθητικό αποτέλεσμα εκφράζει έναν αισθητικό δυναμισμό, για μας τη συνέπεια της φίρμας στη στρατηγική της πρόκλησης. Η πραγματική ουσία βρίσκεται στη σχεδίαση του μπροστινού τμήματος με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή προστασία των πεζών σε περίπτωση σύγκρουσης αλλά κυρίως στην ποιότητα των υλικών του θαλάμου επιβατών και στην εξασφάλιση σημαντικά περισσότερου χώρου για τους επιβάτες του πίσω καθίσματος. Το μεταξόνιο άλλωστε έχει πια μήκος 2,8 μέτρων, είναι δηλαδή κατά 7 εκατοστά μεγαλύτερο από την προηγούμενη γενιά. Η χαμηλότερη θέση οδήγησης, οι καθαρές γραμμές του ταμπλό και η αίσθηση των διακοπτών σε «κρατούν» στο εσωτερικό του Lexus IS πιο εύκολα από ποτέ. Το ίδιο, από τη δική τους σκοπιά, πετυχαίνουν και τα συστήματα άνεσης και πολυτέλειας με τα οποία τεκμηριώνεται η τιμή πώλησης.
Διζωνικός κλιματισμός, δυνατότητες πολλαπλής συνδεσιμότητας εξωτερικών συσκευών αλλά και το state-of-the-art ηχοσύστημα Mark Levinson στις κορυφαίες εκδόσεις είναι στοιχεία που θεωρούνται «εκ των ων ουκ άνευ» ακόμη και στην «οικονομική» σειρά IS.
Εξίσου αυτονόητη είναι και η ύπαρξη υβριδικής έκδοσης, της IS300h, που θα εισαχθεί πρώτη στην Ελλάδα, αξιοποιώντας τη δεύτερη γενιά του Lexus Hybrid Drive System και τον συνδυασμό ηλεκτροκινητήρα 143 ίππων και βενζινοκινητήρα 2,5 λίτρων, απόδοσης 181 ίππων.

Η συνδυαστική απόδοση των 223 ίππων εξασφαλίζει επιτάχυνση από στάση σε 8,3 δευτερόλεπτα, μέγιστη ταχύτητα 200 χλμ. /ώρα αλλά κυρίως κατανάλωση μόλις 4,3 λίτρων/100 χλμ. και εκπομπές CO2 99 γραμμ./χλμ. χάρη στην ύπαρξη του e-CVT αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων, μέσω του οποίου η ισχύς περνά στους πίσω τροχούς. Τα συγκεκριμένα μεγέθη κατέστησαν περιττή την ύπαρξη πετρελαιοκίνητης έκδοσης, όχι όμως και της συμβατικής βενζινοκίνητης που θα εισαχθεί αργότερα στη χώρα μας. Σε εκείνη το V6 μοτέρ των 2.499 κ.εκ. αποδίδει 207 ίππους και συνδυάζεται με το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σειριακό κιβώτιο έξι ταχυτήτων. Το νέο, ηλεκτρικά υποβοηθούμενο, σύστημα διεύθυνσης συνδυάζεται με το επίσης νέο Drive Mode Select, που περιλαμβάνει πέντε προγράμματα οδήγησης, ανάλογα με τις φιλοδοξίες και τις δυνατότητες του οδηγού.
Την ίδια εξωστρεφή οδηγική διάθεση υπηρετεί και το πακέτο F Sport, το οποίο, μεταξύ άλλων, διαθέτει προσαρμοζόμενη ανάρτηση στις θέσεις Normal και Sport S+ ώστε ο οδηγός του IS να παραμετροποιεί τη συμπεριφορά του αμαξώματος ανάλογα με τις συνθήκες.

Βαγγέλης Κιούσης
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template