Η Angelina Jolie σκηνοθετεί την απίθανη ιστορία του Ζαμπερίνι

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Αν η τύχη χαμογελά στους τολμηρούς, τότε ο Λούις Ζαμπερίνι είναι ένας από τους αγαπημένους της. Στα νιάτα του είχε φτερά στα πόδια.
 Και χάρη σε αυτά κέρδισε υποτροφία στο πανεπιστήμιο, τον οδήγησαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936, έτρεξε μπροστά από τον Χίτλερ εντυπωσιάζοντάς τον, έγινε ιπτάμενος της αμερικανικής ΠΑ (πέρασε 47 ημέρες στον Ειρηνικό και συντηρήθηκε τρώγοντας θαλασσοπούλια και κρέας καρχαρία, τον οποίο σκότωσε με κατσαβίδι), συνελήφθη από τους Ιάπωνες, άντεξε στις απάνθρωπες συνθήκες στρατοπέδου συγκέντρωσης αιχμαλώτων πολέμου και τώρα, στα 96 του, θα δει τη ζωή του να γίνεται ταινία - με τον τίτλο «Unbroken» (από την ομότιτλη αυτοβιογραφία του που κυκλοφόρησε το 2010) - από την Αντζελίνα Ζολί.«Είχα το προνόμιο να περάσω αρκετό καιρό με τον Λούις Ζαμπερίνι, πλέον προσωπικό μου ήρωα και τολμώ να πω αγαπητό φίλο. Είναι τιμή μου να διηγηθώ τη συναρπαστική ιστορία του», δήλωσε η Ζολί.
Ο Ζαμπερίνι ήταν δρομέας μεγάλων αποστάσεων. Στους Αγώνες του Βερολίνου να τερμάτισε όγδοος, έκανε όμως ταχύτατο τελευταίο γύρω (κάλυψε τα 400 μέτρα σε 56'') μαγνητίζοντας το βλέμμα του Αδόλφου Χίτλερ, ο οποίος ζήτησε να τον γνωρίσει. Στη συνάντηση που είχαν, όπως τα έχει διηγηθεί ο Ζαμπερίνι, ο Χίτλερ του έκανε θερμή χειραψία λέγοντας «α, είσαι το αγόρι που έκανε τον ταχύτερο γύρο».
Αφού δεν κατάφερε να φύγει από το Βερολίνο με ολυμπιακό μετάλλιο, μεθυσμένος αποπειράθηκε να κλέψει μια σβάστικα από το προαύλιο του Ράιχσταγκ.
Εγινε αντιληπτός, οι φρουροί πυροβόλησαν στον αέρα, τον συνέλαβαν και εκείνος τους έπεισε ότι δεν το έκανε από δόλο, αλλά επειδή απλώς ήθελε ένα ενθύμιο.
Την άνοιξη του 1943 το Β52 που πετούσε σε αποστολή διάσωσης έκανε αναγκαστική προσθαλάσσωση από βλάβη κινητήρα. Παρότι το αεροσκάφος είχε βυθιστεί, ο Ζαμπερίνι απεγκλωβίστηκε, βγήκε στην επιφάνεια και είδε άλλους 11 αεροπόρους περικυκλωμένους από καρχαρίες. Κατάφερε να ενώσει δύο σωσίβιες λέμβους και τους έσωσε όλους. Επειτα από ενάμιση μήνα στον ωκεανό τούς περισυνέλεξε πολεμικό της Ιαπωνίας και κατέληξε σε στρατόπεδο αιχμαλώτων κοντά στο Τόκιο.
Οι συνθήκες ήταν απάνθρωπες, αλλά επιβίωσε. Επέστρεψε με τιμές ήρωα στο σπίτι του και είδε ότι το τοπικό αεροδρόμιο έφερε το όνομά του επειδή είχε θεωρηθεί νεκρός. Γερό σκαρί ο Ζαμπερίνι έκανε σκέιτμπορντ και τον κασκαντέρ σε επικίνδυνες σκηνές με αεροσκάφη έως τα 85 του. πηγη
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template